akçakocaakçakoca haberakçakoca gazetesihaber akçakocaakçakoca son dakika
DOLAR
32,5041
EURO
34,7540
ALTIN
2.491,40
BIST
9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
15°C
İstanbul
15°C
Az Bulutlu
Cuma Hafif Yağmurlu
14°C
Cumartesi Az Bulutlu
19°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
19°C

Akçakoca’da Çevre Ve Sağlık Destekleme Konusunda ÜNİVERSİTEDEN ÇOK ÖNEMLİ BİR TOPLANTI

Akçakoca’da Çevre Ve Sağlık Destekleme Konusunda ÜNİVERSİTEDEN ÇOK ÖNEMLİ BİR TOPLANTI
18.10.2017 12:54
439
A+
A-

 

Düzce Üniversitesi Çevre ve Sağlık Hizmetleri Konularında Etkin Çalışmalar Yapmak Adına Alana İniyor.

Düzce Üniversitesinin çevre ve sağlık alanlarında bulunduğu çalışmalar ile verdiği katkıları nedeniyle Türkiye’nin bu alandaki 5 üniversitesinden biri seçilmesinin ardından, Akçakoca Öğretmenevi Konferans salonunda önemli bir toplantı gerçekleşti.

Düzce Üniversitesi Rektörlüğü Bilimsel ve Teknolojik Araştırmalar Uygulama  Ve Araştırma Merkezi (DÜBİT) Çevre Sağlık ve Destekleme İlçe Toplantıları kapsamında Akçakoca’da Bir Toplantı düzenledi.

Akçakoca Öğretmenevinde  Kaymakam Yasin Öztürk, Başkan Cüneyt Yemenici, Rektör Nigar Çakar, İlçe Tarım Müdürü Muhtarlar,  Turizm işletmecilerinin ve Konularında uzman yaklaşık on akademisyenin katıldığı toplantıda konuşmacı Yrd. Dç. Uğur Hasırcı ve Doç. Dr Necmi Ülgen anlatımları ilgi ile izlendi.

Düzce Üniversitesinin bölgede üretimi yapılan her türlü tarımsal ürün ile ilgili , toprak analizleri ve ürünlerinin satışı konusunda  her türlü desteğin sağlanacağı,  bahçelerde fındık altlarında  yetişen ve çoğu zararsız diye yok edilmek için  bir çok emek harcanan ısırgan, yabani soğan vb. gibi bitkilerin ve otların ne kadar önemli değere sahip olduklarını  ve geleneksel ve tamamlayıcı tıp alanındaki önemini  anlattılar.

Arıcılık ve benzeri konularda da Üniversitenin gerek merkezde gerek se alanda her türlü desteğin verileceğini belirten konuşmacılar “sadece bizimle irtibata geçmeniz yeterli olup ne yaptığımızı ve ne yapmamız konusunda  sizlerle işbirliğini her zaman açığız ve bundan her hangi bir maddi beklentimiz olmayacaktır” açıklamasını yaptılar.

Hibe projeleri konusunda da yardımcı olabileceklerinin altını çizen yetkililer proje danışmanlık ofisleriyle çalışmayı önermeyip kendileri ile iletişim kurulmasını istediler.

Bir süre interaktif olarak süren toplantıda muhtarlardan gelen  soruları yanıtlarken salonda ilginç ve gülümseten diyaloglar yaşandı.

Sunum sonunda görüşlerini açıklayan Kaymakam Yasin Öztürk, Belediye Başkanı Cüneyt Yemenici ve Rektör Nigar Demircan Çakar toplantının çok verimli geçtiğini, katılımcıların ilgili olduklarını ve önemli yarar sağlanacağını beklediklerini belirttiler.

Toplantı sonunda uzmanlar sorunları olan muhtar ve turizmcilerle görüşüp bilgi alışverişinde bulundular ve çözümü için plan yaptılar.









ETİKETLER: