akçakocaakçakoca haberakçakoca gazetesihaber akçakocaakçakoca son dakika
DOLAR
32,5892
EURO
34,7871
ALTIN
2.422,50
BIST
9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
25°C
İstanbul
25°C
Hafif Yağmurlu
Çarşamba Az Bulutlu
22°C
Perşembe Az Bulutlu
20°C
Cuma Az Bulutlu
19°C
Cumartesi Az Bulutlu
17°C

ALMANYA’YA TÜRK FINDIĞI DAMGASINI VURDU

FİSKOBİRLİK Yönetim Kurulu Başkanı Bayraktar açıklamada bulundu “Hem üretim manasında hem de fındık alım noktası açısından her geçtiğimiz gün daha iyiye gidiyoruz. TMO’nun piyasadan fındık almasına rağmen kurumumuza olan ilgi gayet yoğundur” dedi.

ALMANYA’YA TÜRK FINDIĞI DAMGASINI VURDU
14.10.2017 19:58
456
A+
A-

Türk fındığı Almanya’nın Köln kentinde açılmış olan ve dünyanın en büyük gıda fuarı sayılan “Anuga 2017 Gıda ve İçecek Fuarı”nda Uluslararası olarak iyi şekilde tanıtıldı.

Fındık Tarım Satış Kooperatifleri Birliği (FİSKOBİRLİK) Yönetim Kurulu Başkanı Lütfi Bayraktar, yapmış olduğu açıklamada, bu fuarda birden fazla fındık firmasının da bulunduğunu ifade etti. Bayraktar ayrıca, 7-11 Ekim tarihleri arasında gerçekleşen fuarda Türk fındığının en iyi biçimde tanıtıldığını, FİSKOBİRLİK’in de fuarda stant açtığını belirtti.

Dünyanın dört bir yanından katılım gerçekleşen fuarda Türk fındığına yoğun bir şekilde ilgi gösterildiğini söyleyen Bayraktar, “Anuga fuarı dünyanın en büyük gıda fuarlarından birisi olarak gösteriliyor. Biz de FİSKOBİRLİK olarak son birkaç yıldır bu fuara katılımda bulunarak Türk fındığını tanıtmaya çaba gösteriyoruz.” şeklinde konuştu.

Fuarda dünyadaki bütün alıcıların bir araya geldiğini söyleyen Bayraktar, “Dört gün boyunca açık kalan bu fuar tüm fındık sektörü adına pozitif geçti. Bu fuar ile birlikte fındık ihracatçılarımız yeni bir pazar bulma şansı yakalamış oldu.” dedi.

“Bayi Sayımızı Daha Da Arttırmış Olacağız”

Bayraktar, Türk fındığının aroma ve kalite yönünden fazlaca etki yarattığını ve beğenildiğini üzerine basarak dile getirdi.

FİSKOBİRLİK’in birçok ülkede bayisi olduğundan bahseden Bayraktar, “Umarım yürüttüğümüz bu çalışmaların sonucu olarak bayi sayımızı daha da artırmış olacağız” ifadelerine yer verdi.

FİSKOBİRLİK’in her geçen sene daha fazla büyüdüğünü vurgulayan Bayraktar, şunları söyleyerek:

“Fındıkta dünyada yeniden sözü geçen bir kurum haline geleceğiz ve bundan hiç kimsenin şüphesi olmamalı. Fuarda Türkiye 298 firma ile temsil ediliyordu. Bu firmaların arasında bizim de olmamız çok önemliydi. FİSKOBİRLİK olarak hem üretim anlamında hem de fındık alım noktasında her geçtiğimiz gün daha da iyiye gidiyoruz. Bu sene geçen seneye göre çok daha iyi durumdayız. TMO’nun piyasadan fındık almasına rağmen kurumumuza olan ilgi çok yoğun şu an. Bu manada bizleri yalnız bırakmayıp destek olan tüm üreticilerimize teşekkür ediyoruz.” konuşmasını bitirdi.

Beğen  (1)Beğenme  (0)