akçakocaakçakoca haberakçakoca gazetesihaber akçakocaakçakoca son dakika
DOLAR
32,5384
EURO
34,8990
ALTIN
2.437,23
BIST
9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
25°C
İstanbul
25°C
Hafif Yağmurlu
Çarşamba Az Bulutlu
22°C
Perşembe Parçalı Bulutlu
20°C
Cuma Az Bulutlu
19°C
Cumartesi Az Bulutlu
17°C

BAŞKAN YEMENİCİ “İMAR HAKKI OLAN BİR YER AYKIRI BİR İŞLEM YAPMIYORUZ”

BAŞKAN YEMENİCİ “İMAR HAKKI OLAN BİR YER AYKIRI BİR İŞLEM YAPMIYORUZ”
10.10.2017 10:06
586
A+
A-

Akçakoca Belediye Başkanı Cüneyt Yemenici, postane sokağının girişini kapatan inşaat çalışması ile ilgili olarak basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

ORASI AÇIK CEZAEVİ DEĞİL

Sokak esnafının ”burası artık açık cezaevine dönüşüyor” serzenişlerine Başkan Yemenici, “ Öncelikle orası hapishane değil. Araç trafiğine kapalı yalnızca yaya trafiğine açık. Dere ıslahı gerçekleştirdik. Bu çalışmada bir çok köprüyü yeniden yaptık.” dedi

Başkan Yemenici, ”Tabi en öndeki köprüyü yapmamız için Aydınlara ait olan binayı, -kendilerine buradan bir kez daha  teşekkür ediyorum- bir takas yoluyla kamulaştırmamız lazımdı, yoksa köprüyü yapamıyorduk, ıslahı gerçekleştiremiyorduk. Mevcut inşaatın başladığı yeri biz, Yaşar Aydın, Sinan ve Mehmet Aydın büyüklerimizle oturup takas yaptık, takas yoluyla kamulaştırdık” şeklinde konuştu.

Belediye Başkanı Cüneyt Yemenici’nin açıklaması satırbaşlarıyla şu şekildeydi:

İMARINI BEN VERMEDİM

”Oranın imarını ben vermedim. Koruma amaçlı imar planı onaylandığında, Zannedersem Nazmi Başkan zamanında onaylandı.

”Takas işlemi bizim dönemimizde başlamadı. Fikret Başkan zamanında bu takas işlemi başlamıştır. Ben önceki dönemlere laf atmak anlamında değil ama doğru olanı anlatmak için bunu söylüyorum.  Neyse onu yapıyoruz. İmara, koruma amaçlı imara aykırı bir şey yapmıyoruz”

”O araziyi belediye satmamıştır. O arazi dere ıslahı sırasında kamulaştırma için kullanılmıştır. Sahipleri de ilgili olan yeri satmıştır. Kaça satmışlardır, ne zaman satmışlardır. Bu belediyeyi ilgilendiren bir konu değildir.”

YAPILACAK BİNA  ORİJİNAL YAPISINDA OALCAKTIR

”Orası restore ettiğimiz binalar Özelliğinde inşa  edilecektir. Kurulun onayladığı bina olacaktır. Lokanta olarak kullanılacaktır.

”Postanenin diğer tarafına engelliler için bir şeyler düşünebilir. Olmaz diye bir şey yok.”

”Belediyeye bu yerle ilgili olarak kirli laflar edilmekte. Şu kadar paraya satılmış, belediye şu kadar para almış diye. Böyle bir şey söz konusu değil. Bilgi edinme kanunu var. Kim neyi merak ediyorsa belediyemize başvuruda bulunabilir. Oranın imarı ne zaman verilmiş, takas işlemleri ne zaman başlamış.”

KÖPRÜYE DSİ İZİN VERMİYOR

Orada ki Esnafımızın köprü talebi var. DSİ buna izin vermiyor. Bu alan trafiksizleştirilecek. Bu gün olmazsa yarın olacak.







ETİKETLER: