akçakocaakçakoca haberakçakoca gazetesihaber akçakocaakçakoca son dakika
DOLAR
32,3659
EURO
34,9545
ALTIN
2.325,09
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
23°C
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
22°C
Pazar Az Bulutlu
22°C
Pazartesi Az Bulutlu
24°C
Salı Az Bulutlu
18°C

KEFELİ; ‘İstifanla Düzce’nin yüzde 90’ı mutlu oldu..’

Belediye İş Sendikası Toplu İş Sözleşmesi Genel Sekreteri Erdoğan Kefeli, Mehmet Keleş’e açık mektup başlığıyla yayınladığı basın açıklamasında, “Düzce de yaşayan nüfusun ve Düzce Belediyesinde çalışan personelin, en azından yüzde 90’nının mutlu olduğundan emin olabilirsin” dedi.


KEFELİ; ‘İstifanla Düzce’nin yüzde 90’ı mutlu oldu..’
04.10.2017 16:12
501
A+
A-

Belediye İş Sendikası Toplu İş Sözleşmesi Genel Sekreteri Erdoğan Kefeli, eski Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş’e açık mektup yazarak basına dağıttı.

“İSTİFANIN NEDENİN DÜZCELİLER BİLİYOR”

   Kefelinin mektubu şöyle;

“Sayın Mehmet Keleş’e Açık Mektup

Düzce Belediyesi Eski Belediye Başkanı

Sayın Mehmet Keleş;  senin  Düzce Belediye Başkanlığından istifanla Düzce de yaşayan nüfusun ve Düzce Belediyesinde çalışan personelin, en azından % 90 nın mutlu olduğundan emin olabilirsin. İstifa ederken söylediklerine ne sen, nede biz inanıyoruz. Çünkü senin istifanın gerçek nedeninin ne olduğunu Düzce Halkı da en az senin kadar iyi biliyor.

“İŞTEN ATTIĞIN İŞÇİLERİN GÖZYAŞI VAR”

   Senin istifanda, sendika üyesi olduğu için işten attığın işçilerin gözyaşı var.

Senin istifanda, Belediye iş sendikasından istifa ettirmek için, özel kalem müdürlüğünde tehdit ettirdiğin, sendikasına sahip çıktığı için işyerlerini değiştirip sürgün ettiğin ve  zorla emekli yaptığın işçilerin gözyaşları var, ahı var.

“2014 YILINDA NASIL VE HANGİ PAZARLIKLARLA

BELEDİYE BAŞKAN ADAYI OLDUN?”

   Sayın Mehmet Keleş,  2009 belediye seçimlerinde, mensubu olduğunuz partinin milletvekili tarafından hırsızlık ve ihalelere fesat karıştırmakla suçlanarak aday gösterilmeyen sen, 2014 yılında nasıl ve hangi pazarlıklarla Belediye Başkan adayı oldun.

2014 yılında Belediye Başkan adayı olmak için, Belediye işçilerinin huzurunu, mutluluğunu, geleceğini , adaylığınıza destek olmaları karşılığında, sözde bir sendikaya sattınız mı? İşçileri bu pazarlıklar karşılığında, o sözde sendikaya sattığınız için mi, baskı, şantaj, sürgün ve işten atma tehdidi ile 30 yıldır üyesi bulundukları Belediye İş Sendikasından istifaya zorladınız.

“KUL HAKKI NEDİR BİLİR MİSİN?”

   Sayın Keleş, Dört  yıl belediye başkanlığı yapan ama işçileri ile bir sözleşme yapamayan belediye başkanı olarak tarihe geçtiğinizin farkındasınız değil mi?

Su ve Kanalizasyon müdürlüğünde ve Fen işleri müdürlüğünde çalışan taşeron işçileri için imzalanan ve YÜKSEK HAKEM KURULUNDAN gelen Toplu İş Sözleşmelerinin ücret artışlarını ve geriye dönük ücret farklarını ne gerekçeyle vermediniz, siz kanun, hukuk, adalet nedir, siz kul hakkı nedir bilir misin?

“AKRABALAR, RANTLAR, TAKSİCİLERE ZULÜM,

BELEDİYENİN BORÇ BATAĞINI GÜNDEME GETİRMİYORUM BİLE!”

   Sayın Keleş, Eleştiri anlamında tüm Türkiye ye gündem olan, Audi marka arabaya binme hikayelerini, Akrabalarını belediyede üst düzey yönetici kademelerine getirmeni,  Şirket yönetim kurulu üyeliği adı altında eş dost akrabalara sağladığın rantları, Taksicilere yaptığın zulmü, on metrede bir diktiğin lambaları, şehrin içine yapmaya çalıştığın Lunapark trenini, Belediyeyi içine soktuğun borç batağını, Belediye Başkanlık makamının çevresini, kelaynak kuşlarının kafesi gibi kapatmanı ve daha bir çok yanlışını burada gündeme getirmiyorum bile.

“BAYRAM NASIL GİTMİŞTİ?”

   Senden önce 2009-2014 yılları arasında ki,  5 yıllık görev sürecinde, işçileri ile üç toplu iş sözleşmesi imzalayan Belediye Başkanı Sayın İsmail Bayram. Belediye çalışanları tarafından bin kişilik yemekli bir toplantıda, büyük bir coşku ve sevgi seli  ile uğurlanırken, sen nasıl gittiğini görüyorsun değil mi?

“BU MUTLULUKLA ELİMİZDEN GELENİ YAPACAĞIZ”

   Bizler Düzce Halkı olarak, Bizler yıllarca Düzce Belediyesine ve Düzce Halkına hizmet eden Belediye çalışanları olarak,  senin Düzce’ye, Düzce Halkına, Düzce Belediyesine ve Düzce Belediyesinde çalışan hem kadrolu hem de taşeron işçilere verdiğin maddi ve manevi zararı ortadan kaldırmak için, senden kurtulmuş olmanın verdiği mutlulukla elimizden geleni yapacağımızdan hiç kuşkun olmasın.

Düzce Halkı ve Belediye çalışanları olarak, senin istifanda emeği olan herkese teşekkür ediyoruz.”

Kaynak; Burası Düzce