akçakocaakçakoca haberakçakoca gazetesihaber akçakocaakçakoca son dakika
DOLAR
32,5018
EURO
34,9199
ALTIN
2.437,90
BIST
9.716,95
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
20°C
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Cuma Az Bulutlu
18°C
Cumartesi Az Bulutlu
16°C
Pazar Hafif Yağmurlu
16°C
Pazartesi Az Bulutlu
18°C

DÜZCE BAŞKANINI ARIYOR!! KELEŞ GİTTİ, KİM GELECEK?

DÜZCE BAŞKANINI ARIYOR!! KELEŞ GİTTİ, KİM GELECEK?
02.10.2017 10:56
543
A+
A-

 

Düzce’de Gündem ve Kafalardaki Tek Soru ;Yoğun Eleştiriler ve Yıpratma kampanyaları sonrasında İstifa Eden Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş’in Yerine “Kim Gelecek?”

Düzce Valisi Zülkif Dağlı Düzce Belediye Meclisini 10 gün içerisinde toplanmasını sağlayacak. Meclis, başkan vekillerinden birinin başkanlığında tek gündemle toplanacak ve yeni Belediye Başkanı ile Belediye Başkan Vekillerini gizli oyla seçecek.

İlk iki oylamada üye tam sayısının üçte ikisi şartı aranacak.Düzce belediyesinde bu sayı 22. Bulunamadığı takdirde Üçüncü oylamada salt çoğunluk kimdeyse o 2019 Yerel Seçimlerine kadar belediye başkanı olarak seçilmiş olurken İkinci sıradaki aday ise Belediye Başkan Vekilliği görevine seçilecek.

KULİSLERDE HAREKET VE ÖNE ÇIKAN İSİMLER.

MHP DE ADAYLAR

Belediye Başkan Adayı konusunda çalışmalarına başlayan 10 meclis üyesi bulunan MHP’de 2 dönemdir Düzce Belediye Meclisinde bulunan Ayhan Cicu’nun adı öne çıkarken alırken, Murat Özsoy ve Eyüp Topçu isimleri de ön planda bulunuyor.

AK PARTİDE ADAY ÇOKLUĞU

21 üyesi bulunan ve yeni başkanın kendi gurubundan çıkacağına kesin gözle bakılan AK Parti kulislerinde en çok ismi geçen kişi ise Topçuoğlu Mobilya Genel Müdürü Dursun Ay.

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Bakan Özlü ile yakın temasları olan Ay’ın büyük ihtimalle AK parti grubunun adayı olacağı söylenirken ; Bazı AK partililer ise Murat Caymaz veya Hasan Küçük’ün de başkan olabileceğini belirtiyorlar.Ak Parti İl başkanlığından ise bu konuda hiçbir açıklama ve görüş yok. Adayın son güne kadar açıklanmayacağı kanısı hakim.