akçakocaakçakoca haberakçakoca gazetesihaber akçakocaakçakoca son dakika
DOLAR
32,5442
EURO
34,8273
ALTIN
2.429,77
BIST
9.714,82
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
22°C
İstanbul
22°C
Az Bulutlu
Perşembe Az Bulutlu
20°C
Cuma Az Bulutlu
19°C
Cumartesi Az Bulutlu
18°C
Pazar Az Bulutlu
19°C

VALİ DAĞLI ” YABANCILARIN ENTEGRASYONU İÇİN ÖRNEK BİR MODEL ÜZERİNDE ÇALIŞIYORUZ”

VALİ DAĞLI ” YABANCILARIN ENTEGRASYONU İÇİN ÖRNEK BİR MODEL ÜZERİNDE ÇALIŞIYORUZ”
23.09.2017 16:07
407
A+
A-

Akçakoca’da Düzce Valisi Zülkif Dağlı Başkanlığında  “Göç Ve Suriyeliler Entegrasyon Çalıştayı” Toplantısı Düzenlendi.

Ülkenin bir çok üniversitesinden göçler, muhacirler konularında uzman Profesörler Doçentler ve Akademisyenlerin katıldığı Küresel  Araştırma Düşünce Mekezinin organize ettiği ülkemizdeki Suriyeliler ve diğer göçmenlerin entegrasyonu ile ilgili  toplantıda konuşan  Düzce Valisi Dağlı;
“Kendi ülkelerindeki can güvenliklerini kaybolması ve yaşam şartlarının zorluğu nedeniyle  Ülkemize sığınmış Suriyeliler ve diğer yabancılar bizim   misafirlerimizdir. Biz bunları zaten misafir olarak görüyoruz  . Bunları ülkemiz toplumuna a entegre etmek, kazandırmak zorundayız.” dedi.

 

 

Akçakoca Milli Takımlar Kamp merkezinde düzenlenen çalıştayda  gazetemize açıklama yapan Düzce Valisi Zülkif Dağlı,

“Burada ortak akılla geniş bir katılımla Üniversitelerden Profesörler, Yerel Yönetimlerden Yöneticiler, Hocalar,  Sivil Toplum Kuruluşları ve yabancı katılımcılarımız var. Suriyeli olup şu anda Sivil Toplum Kuruluşlarında görev yapan katılımcılarımız da var. Burada ortak akılla Düzce modeli adı altında oluşturduğumuz bir model var. ”Kadim” adı altında kardeşlik,   akrabalık,

dostluk  ve iletişim merkezi adı altında oluşturduğumuz birim var. Valilik bünyesinde burada tüm kamu kuruluşlarımız sivil toplum kuruluşlarımız derneklerimiz hep ortak bir çalışma suretiyle ilimizde bulunan Suriyelileri ve diğer yabancıların sorunlarına nasıl çözüm bulabilirizi, bunları topluma nasıl entegre edebilirizi tartışıp istişare edeceğiz ve bununla ilgili bir yapı oluşturuyoruz.. Yapı da şu anda güzel işliyor. Ülkemizde bir model olması yönünde çalışıyoruz.” dedi.

 

Suriyeliler ve diğer göçmenlerin topluma kazandırmak zorunda olduğumuzu  vurgulayan Dağlı,

“ Bu çalıştay Ülkemizde diğer illerimizde diğer ilçelerimizde örnek olabilir mi? Bizim temennimiz bu yönde. Çünkü güzel işleyen bir yapı. Biz bu Suriyelileri ve diğer yabancıları ülkemizdeki misafirlerimiz olarak görüyoruz. Bunları tamamen topluma entegre etmek, kazandırmak zorundayız. Onlar da içimizde birer yapı. Bunların eğitim, sağlık, istihdam gibi sorunlarına çözüm bulma arayışındayız. Burada ortak akılla bir model geliştirmeye çalışıyoruz. Ümidimiz bunun yeni bir model olması şeklinde.”

suri-2

 

Gün boyu süren Çalıştay, yemek araları ve oturum aralarından sonre akşam saatlerine kadar devam ederken, Üniversitelerden Profesörler, yerel yönetimlerden yöneticiler, sivil toplum kuruluşları ve yabancı katılımcılar Çalıştay’da konuşmalar yaptı.

Çalıştay’a Akçakoca Kaymakamı Yasin Öztürk, Düzce Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Zeki Yıldırım, Düzce Gençlik ve Spor İl Müdürü Feyzullah Dereci ve STK temsilcileri katıldı.

 

123