akçakocaakçakoca haberakçakoca gazetesihaber akçakocaakçakoca son dakika
DOLAR
32,5554
EURO
34,6957
ALTIN
2.435,93
BIST
9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
22°C
İstanbul
22°C
Az Bulutlu
Salı Az Bulutlu
24°C
Çarşamba Az Bulutlu
22°C
Perşembe Az Bulutlu
20°C
Cuma Açık
20°C

18 MİLYON ÖĞRENCİ İÇİN ZİL ÇALDI. OKULLAR TÖRENLERLE AÇILDI

18 MİLYON ÖĞRENCİ İÇİN ZİL ÇALDI. OKULLAR TÖRENLERLE AÇILDI
18.09.2017 16:30
390
A+
A-

2017-18 Eğitim yılı açılışı tüm Türkiye’de olduğu gibi Akçakoca’da da farklı program ve etkinliklerle gerçekleşti. Ülke Genelinde 18 Milyon, Akçakoca’da yaklaşık 6 bin öğrenci için ders zili çaldı.

 

İlk program saat 09.30’da Cumhuriyet Meydanında Atatürk heykeline ilçe milli eğitim müdürlüğü çelenginin konulması töreniyle başladı.

İlçe Milli Eğitim Müdürü , As. Şb. Bşk Vekili Asteğmen Bilal Çankaya ,Ak Parti İlçe Başkanı Dergah Akça  CHP ilçe başkanı Turan Güler, İGM Üyesi Ayfer Yılmaz ve CHP Kadın kolları başkanı Fadime Kızıl Yıldırım Mal Müdürü İlçe Emniyet Müdürü  ve bazı daire müdürlerinin katılımın  oldukça zayıf olduğunun görüldüğü çelenk koyma töreni

,

İlçe Milli Eğitim Müdürü Ömer Ezer’in Atatürk anıtı önüne çelenk sunumunun ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla resmi tören tamamlandı.

İkinci kutlama programı ise saat 10.00’da Gönül Yavuz ilkokulu avlusunda gerçekleşti.

Bu programa ilçe protokolünün katılımı ise oldukça yüksekti. Kaymakam Öztürk ve Başkan Yemenici’nin yanı sıra çok sayıda kurum amiri de programı izleyenler arasındaydı.

Okul Müdürü Adnan Kaya;  günün anlam ve önemini belirten konuşmasında veli ve öğrenciler yönelik aydınlatıcı bilgiler sundu konuklara hoşgeldiniz dedi

Daha sonra günün anlam ve önemine binaen  İlçe Milli eğitim Müdürü Ömer Ezer  eğitim ve eğitimin öncelikli amacının kişiyi bilgi birikimiyle donatmak , vatan ve bayrak sevgisini aşılamak iyi bir insan ve yurttaş olarak yetiştirmek olduğunu vurgulayarak  başladığı konuşmasında;  ” Ülkemizin içinde bulunduğu özel durum nedeniyle çocuklarımızı terör örgütlerinden bir atkım çıkar guruplarından ve kötü emellere alet edecek cemaatlerden korumak ülke bütünlüğünü tehdit eden unsurlardan bertaraf etmek insan unsurunu hesap etmeden çağdaş eğitimi vermeden  tek başına çözüm önerileri yeterli değildir. Eğitim barışı , kardeşliği ve toplumun birliğini sağlayacak temel duyguları verir. Olumsuz hasletleri kontrol altına almak için temelden yaklaşır. Bu konuda önem veren Tüm yönetici ve kişilere teşekkür ediyorum. Sözlerimi gazi Mustafa Kemal in eğitim ve öğretime verdiği önemi bir kez daha hatırlatarak yeni öğretim yılınızı kutlar başarılar dilerim” dedi.”

 

Program Gönül Yavuz Öğretmen ve öğrencilerinin hazırladığı şiir şarkı dinletileri ve dans gösterileri ile son buldu.

 







ETİKETLER: