akçakocaakçakoca haberakçakoca gazetesihaber akçakocaakçakoca son dakika
DOLAR
32,5785
EURO
34,6971
ALTIN
2.521,50
BIST
9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Yağmurlu
14°C
İstanbul
14°C
Yağmurlu
Cumartesi Açık
20°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C
Salı Az Bulutlu
22°C

UMUTLAR BOŞA ÇIKTI PALAMUT FİRARDA

UMUTLAR BOŞA ÇIKTI PALAMUT FİRARDA
15.09.2017 19:32
349
A+
A-

1 Eylülde Av Yasağının Kalkması İle Büyük Umutlar Ve Heyecanla Denize Açılan Palamut Avcıları Bugüne Dek Palamut Sürüleri İle Bir Türlü Buluşamadı.

Çapariciler için bir aydır büyük balıkçılar  “Uzatmacı, Volici ve Gırgırlar” için 15 gündür yasağın kalkmış olmasına karşın mevsimin balığı olan Palamut avında, beklentilerin % 10 na dahi ulaşılamaması balıkçı esnafını şoke etti.

Diğer yıllara karşın yakalanan az miktarda palamudun da gereken boyutlara ulaşamamış olmasına ise anlam verilemiyor.

Av olmayınca dolayısıyla tezgaha yeterince gelmeyen palamudun fiyatı da geçen yılları ikiye üçe katlamakta.

Durumu ağırlıklı olarak havaların mevsim normallerinde seyretmediğine ve deniz suyu sıcaklığının yüksekliğine bağlayan Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Mustafa Karakaş Doğu Karadeniz de bol miktarda avlanmakta olduğunu ve o bölgelerde iyi balıkçılık yapıldığını belirtirken;  “Bu yönetmelikler ve denetimlerle gelecek yıllarda durumun daha da kötü olacağından korkuyorum.  Orta su trolü diye bir avcılık var. Yasak sınırlarda ve zamanlarda dahi çalışıyorlar. Üstelik uydu takip cihazlarını kapatarak kontrol edilmelerini önlüyorlar. Bakanlık halen daha trol çekin sınırını düşürmenin peşinde. Zira büyük balıkçılar sürekli baskı yapıyor. Balık bizim bölgede ne üreme alanında rahat ne de beslenebileceği yemi bulabiliyor.  Bir tekne düşünün uzatma, voli, trol algarna her ruhsata sahip her avı yapabiliyor. Bunun sınırlandırılması için bir çalışma var inşallah hayata geçer. Yoksa bu avlanma serbestisi ve denetimsizlik sonucu yakında palamut değil her balık için aynı sonu yaşayacağız” dedi.

Görüşlerini aldığımız balıkçılar da aynı görüşleri paylaşrak; bölgede palamudun besleneceği yemin olmadığına dikkat çekerek büyük teknelerin zamansız ve kurallara uymadan yem fabrikalarına satmak için küçük boyutta balık avı yapılmış olmasına bağlıyorlar.









ETİKETLER: