akçakocaakçakoca haberakçakoca gazetesihaber akçakocaakçakoca son dakika
DOLAR
32,5987
EURO
34,8108
ALTIN
2.496,49
BIST
9.464,60
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
14°C
İstanbul
14°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Açık
20°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
21°C
Salı Az Bulutlu
22°C

Arılı Kovan Desteği

Arılı Kovan Desteği
29.08.2017 12:47
401
A+
A-

Bilindiği üzere devlet arılı kovan desteği olarak her kovan başına belli bir ödeme yapmaktadır. En son yapmış olduğu geçen yıl kovan başı 10 TL gibi bir ödeme yani desteleme yapmıştır. 2017 yılı için yeni bir haber çıkmış olup, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığınca hayvancılık desteklemelerine ilişkin uygulama esasları belirlendi.

Bakanlığın konuya ilişkin tebliği Resmi Gazetede yayımlandı. Buna göre, buzağı desteklemeleri, soy kütüğü işletmelerinde 2018 yılında olmak üzere iki dönemde, ön soy kütüğü işletmelerinde ilki 2017 yılında olmak üzere üç dönemde gerçekleştirilecek. İlk destekleme başvurusu 1 Ekim 2017’ye kadar il veya ilçe müdürlüklerine yapılacak. Bu dönemde başvurusu olmayan yetiştiriciler, sonraki destekleme dönemleri için 1 Kasım-31 Aralık’ta başvuruda bulunabilecek.

Arılı Kovan Desteği

Başvuru tarihi Bakanlık tarafından yayınlanacak talimatla belirlenecek.  Arıcılık Kayıt Sistemine (AKS) kayıtlı, en az 30, en fazla bin adet arılı kovana sahip yetiştirici/üretici örgütü üyesi arıcılara, arılı kovan başına destekleme ödemesi yapılacak.

AKS bilgilerini güncelleyen arıcı, destekleme ödemesinden yararlanmak için bulunduğu ilin il/ilçe müdürlüğüne, 30 gün içinde ilgili belgelerle şahsen veya üyesi olduğu yetiştirici/üretici örgütü aracılığı ile başvuruda bulunacak.  AKS’ye kayıtlı, yetiştirici/üretici örgütü üyesi arıcılara damızlık ana arı ve ana arı adedince destekleme ödemesi yapılacak.

Desteklemeden faydalanmak isteyenler, il/ilçe müdürlüğüne 20 Ekim’e kadar başvuruda bulunacak. Tebliğ, 1 Ocak 2017’den geçerli olmak üzere yürürlüğe girdi. Arılı kovan desteği ilgili olarak güncel bulunduğunuz illerde ve ilçelerde alım veya başvuru kabul ediliyorsa yorum yazarak bizleri ve diğer arıcılarımızı bilgilendirmiş olursunuz.

ARILI KOVAN DESTEKLEMESİ İÇİN İZLENECEK YOL ŞU ŞEKİLDEDİR;

Üretici, şahsen veya birliği aracılığı ile arılığının bulunduğu il/ilçe müdürlüğüne müracaat eder.
Arılı kovanlar il/ilçe müdürlüğünce tespit edilir.
Gezginci arıcıların tespit tutanakları işletmelerinin bulunduğu il/ilçe müdürlüğüne gönderilir.
Desteklenecek kovan sayısı, üretim verileri ve diğer bilgiler Arıcılık Kayıt Sistemi (AKS)’ne girilir.
AKS’den alınan icmaller askıya çıkarılır. Kesinleşen listeler Genel Müdürlüğe gönderilir.
Destekleme ödemeleri birlikleri aracığı ile üreticilerin hesaplarına aktarılır.