akçakocaakçakoca haberakçakoca gazetesihaber akçakocaakçakoca son dakika
DOLAR
32,5723
EURO
34,9978
ALTIN
2.430,99
BIST
9.752,76
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
20°C
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Cuma Az Bulutlu
19°C
Cumartesi Çok Bulutlu
16°C
Pazar Az Bulutlu
18°C
Pazartesi Az Bulutlu
18°C

SERVİSLERE SIKI DENETİM-“S” PLAKA DIŞINDA TAŞIMA YAPILAMAYACAK

SERVİSLERE SIKI DENETİM-“S” PLAKA DIŞINDA TAŞIMA YAPILAMAYACAK
22.08.2017 15:53
601
A+
A-

Trafik Polisi ve Jandarma Kurban bayramına sayılı günler kala, yolcu ve servis araçlarına yönelik denetimlerin  de artırdı. Belgesi eksik olan araç sürücülerine trafik ekipleri göz açtırmıyor.

Mustafa ve İdris Yanmaz: Herkese ders olsun!

Gündüz saatlerinde yapılan denetimde, Mertoğlu Turizm firmasının sahibi olan Mustafa ve İdris Yanmaz kardeşler, araç filosuna ait bir minibüslerine,  belgelerinin eksik olması nedeniyle ceza yazılmasını, diğer sürücülere ve firma sahiplerine örnek olsun diye medya aracılığıyla paylaştılar.

Eksik belgelerle ilgili idari para cezalarının makbuzlarını  basın mensuplarına gösteren Mustafa ve İdris Yanmaz kardeşler bu tür denetimlerin ayırımsız bir şekilde tüm araçlara uygulanması durumunda, belgesi eksik ticari araçların trafikte görülemeyeceğini ifade ettiler.

Belgeleri eksik ticari taşıtlarla ilgili olarak gazetemize bir açıklama yapan Ak Parti Belediye Meclis Üyesi ve Mertoğlu Turizm firmasının sahibi Hasan Ali Yanmaz ise ;

”S plakalı olmayanlar yolcu taşıyamayacak”

Akçakoca Dadalı köyü sapağındaki Bölge Trafik ekipleri de bu kapsamda denetimlerini hızlandırdı. S plakaya sahip olmayan minibüslerle taşıma yapanların sürücü ve sahiplerine verilecek para cezalarının yanı sıra, araçları trafikten süreli olarak men edilecek. S Plakası olmayan araçlarla bundan böyle yolcu taşımacılığı ve öğrenci servisi çekilmesi tarih olmuştur. Bu da böyle biline…

‘Güzergah Belgesi’ olmayanlar çalışamayacak

S plaka sahibi olan araçların da çalışabilmesi için Akçakoca Emniyet Müdürlüğü ve Akçakoca Belediyesi üzerinden güzergah belgesi almaları istenecek.

Güzergah belgesi olmayan ve trafik ekipleri kontrol sırasında istediğinde ibraz edemeyen sürücülere cezalar kesilerek, trafikten süreli men kararı işletilecek.

 

”Logoları ruhsata işli olmayanlara ceza kesiliyor”

Araçla taşımacılık yapan firmaların, araç önlerinde, yan ve arkalarında bulunan firma isimlerini içeren logoların ruhsata işli olup olmadığı da trafik ekipleri tarafından denetleniyor.

Logoların ruhsata işlenmediği durumlarda ise sürücüleri para cezaları bekliyor.

”SRC belgesi olmayan sürücüye ceza, araca bağlama…”

Taşımacılık yapan sürücünün SRC (mesleki yeterlilik belgesi) belgesi olması zorunlu. Bu belgeye sahip olmayan, ya da trafik denetçilerine ibraz etmemek para cezasının yanı sıra, aracın bağlanmasına yol açacak.

”EDS, TEDES ve Radara yakalananlara yüksek para cezası var”

Yolcu ve öğrenci taşımacılığı yapan araçların hem Akçakoca- Düzce arasında hem de şehir içindeki hız kontrol tabelalarına dikkat etmeleri gerekiyor.

Hız sınırlamalarının olduğu yerlerde hız aşımı yapan sürücüleri de yüklü miktarlarda para cezası bekliyor.

Okullar açılmadan denetimler hızlanmış durumda

Kurban bayramı tatilinde yaşanacak olan yoğunluk ve ardından okulların açılmasıyla birlikte öğrenci servislerinde yaşanacak hareketlilik nedeniyle, ticari araç sürücülerinin varsa evrak eksiklerini tamamlamaları ve trafiğe o şekilde çıkmaları zorunlu.

Aksi taktirde hem can güvenliğimizi tehlikeye atacaklarını, hem de denetimleri sıklaştırmakta kararlı olan trafik ekiplerine karşı bir hayli zorluklar yaşayacaklarını şimdiden söylemek lazım.







ETİKETLER: