akçakocaakçakoca haberakçakoca gazetesihaber akçakocaakçakoca son dakika
DOLAR
32,5824
EURO
34,7951
ALTIN
2.506,68
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Yağmurlu
13°C
İstanbul
13°C
Yağmurlu
Cumartesi Parçalı Bulutlu
19°C
Pazar Az Bulutlu
20°C
Pazartesi Az Bulutlu
21°C
Salı Az Bulutlu
23°C

DİKKAT!!! DÜZCE de YENİ UYGULAMA BU GECE BAŞLIYOR!!!

DİKKAT!!! DÜZCE de YENİ UYGULAMA BU GECE BAŞLIYOR!!!
04.07.2017 17:11
414
A+
A-

Düzce Belediyesinin Birkaç Kez Ertelediği İstanbul Caddesini Trafiğe Kapatma Kararı Bu Gece Saat 24.00 İtibariyle Kesin Olarak Uygulamaya Geçiyor.

 

Ramazan ayının ortasında kapanacağı açıklanan ancak düzenleme çalışmalarının yetişmemesi sonucu kapanma tarihi ertelenen İstanbul Caddesi bu gece saat 24.00 itibariyle kesin olarak araç trafiğini kapanıyor. Belediye yetkililerinden alınan bilgiye göre; alternetif yollardaki tüm çalışmalar tamamlandı. Yarın trafikte karmaşa yaşanmaması adına güzergahlarda konuşlandırılacak trafik polisleri ve zabıta ekipleri sürücüleri yönlendirecek.

İstanbul Caddesi Yayalaştırma Projesi” kapsamında Ramazan ayında başlayan çalışmalar sonunda tamamlandı. Kapanma tarihi iki kez ertelenen cadde, bu gece saat 24.00 itibariyle kesin olarak araç trafiğine kapanıyor.

Kapanma tarihi iki kez ertelendi

İlk olarak Ramazan ayının ortasında trafiğe kapanacağı açıklanan İstanbul Caddesi’nde düzenleme çalışmaları tamamlanamayınca ertelemeye gidilmiş ve bayrama kadar kapanacağı bildirilmişti. Ancak hem alternatif yollar üzerindeki yeni kavşaklar hem de kapanacak caddedeki çalışmaların bayram sonrasına sarkmasına bağlı olarak ikinci kez kapanma tarihi ertelenmişti.ist-2

Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş, gecikme ile ilgili yaptığı açıklamada, “hava muhalefeti”ne işaret ederek, “İstanbul Caddesi’nde yapılan çalışmalar yağmurun azizliğine uğradı. Bu nedenle planladığımız tarih tutmadı. Tabii ki yağmur yağması asla bahane değil ancak biz her çalışma tam olsun o şekilde kapatalım istiyoruz.” demişti.

ist-3

Ortasından nostaljik tramvay geçecek

Neredeyse 20 yıldır gündemde olan ancak hayata geçirilemeyen projeyi uygulama kararı alarak ‘Jübilem olacak’ diyen Başkan Keleş, İstanbul’un meşhur İstiklal Caddesi gibi caddenin ortasından tramvay geçmesi için de talimat verdi. 950 metrelik tramvay yolu inşaatı yapım işi için 21 Haziran’da ihale yapıldı. Bu doğrultuda yaklaşık 2 ay sonra caddenin ortasında nostaljik bir tramvay gidip gelecek. Vatandaşlar hem bunu bir araç olarak kullanacak hem de ortaya nostaljik bir görüntü çıkmış olacak. Yine İstanbul Caddesi üzerine dekoratif aydınlatmalar yerleştirildi.

Alternatif güzergahlar

Ayrıca İstanbul Caddesi Necip Güney Sokak, Saatçıgil Caddesi, Hırtım Caddesi ve diğer alternatif güzergahlar üzerinde yol genişletme çalışmaları yapıldı. Rıhtım ve Saatçigil caddelerinin yeniden yapılandırılması ve Mehmet Akif Caddesi ile Spor Sokağın bağlantısını sağlayan yollarda yön değişikliği uygulanmasına geçildi. Bu kapsamda önemli noktalar için yön tabelaları hazırlandı.

Necip Güney Sokağı başından Anıtpark Meydanı önündeki kavşağa kadar kapatılacak

Tüm güzergahlardaki çalışmaların tamamlanmasının ardından İstanbul Caddesi bu  gece, Necip Güney Sokağı başından Anıtpark Meydanı önündeki kavşağa kadar araç trafiğine kapatılacak. Şehir merkezinin yayalaştırılması amacıyla hayata geçirilen proje kapsamında sürücülerin ilk günlerde sıkıntı yaşayacağı göz önünde bulundurularak güzergahlarda trafik polisleri ve zabıta ekipleri konuşlandırılacak.

Düzce’nin kalbi konumundaki İstanbul Caddesi, Gaziantep Caddesi ve Spor Sokak’tan sonra kentin 3. açık hava alışveriş merkezi haline gelmiş olacak.