akçakocaakçakoca haberakçakoca gazetesihaber akçakocaakçakoca son dakika
DOLAR
32,5692
EURO
34,8277
ALTIN
2.495,27
BIST
9.625,75
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Yağmurlu
14°C
İstanbul
14°C
Yağmurlu
Cumartesi Açık
20°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
22°C
Salı Az Bulutlu
22°C

Müezzinoğlu: Kamu işçilerinde anlaşma sağlandı, imza yarın atılacak

Müezzinoğlu: Kamu işçilerinde anlaşma sağlandı, imza yarın atılacak
02.07.2017 09:34
388
A+
A-

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, kamu işçileri için toplu sözleşme rakamlarının 3 Temmuz Pazartesi günü (yarın) açıklanacağını duyurdu.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, yaklaşık 200 bin kamu çalışanını ilgilendiren Toplu Sözleşme görüşmelerine ilişkin açıklama yaptı. Bakan Müezzinoğlu, “Rakamları Sayın Başbakanımız Pazartesi günü saat 11.00’da Bakanlar Kurulu’ndan önceki toplantıda kamuoyuna duyuracak.” dedi.

 “Başbakanımız yüzde 90 uzlaşıyı yüzde 100’e taşıdı”

Müezzinoğlu, şöyle konuştu:  “Yaklaşık bir buçuk aydır kamuda çalışan işçilerimizle ilgili toplu sözleşme çalışmalarını Türk-İş Başkanımızın başkanlığında sendika başkanlarımızla yoğun bir çalışma yaptık. Özellikle Ramazan ayında devam ettiğimiz çalışmaları bayramdan hemen sonraki günlerde Perşembe, Cuma günleri yaptığımız çalışmalarda büyük bir olgunluk noktasına getirdik.  İşçilerimizin enflasyona karşı korunması, enflasyona ezdirilmemesi, mümkünse enflasyonun üzerinde bir artışı sağlayabilmek adına onların taleplerini karşılama gayreti içinde olduk ve Sayın Başbakanımızla yaptığımız görüşmede Sayın Başbakanımıza özellikle burada teşekkür etmek istiyorum. O da bu anlamda bizim yüzde 90’lara varan uzlaşımıza yüzde 100 noktasına taşıdı ve inşallah Pazartesi günü saat 11.00’de Sayın Başbakanımızın başkanlığında Türk- İş Başkanımız ve bizler 190 bin yaklaşık 200 bin işçimizi ilgilendiren toplu iş sözleşmesinin imza törenini yapmış olacağız. Hayırlı uğurlu olsun işçilerimize. İnşallah rakamları da Sayın Başbakanımız Pazartesi günü saat 11.00’da Bakanlar Kurulu’ndan önceki toplantıda kamuoyuna duyuracak.