akçakocaakçakoca haberakçakoca gazetesihaber akçakocaakçakoca son dakika
DOLAR
32,5433
EURO
34,9809
ALTIN
2.418,96
BIST
9.722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
20°C
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Cuma Parçalı Bulutlu
19°C
Cumartesi Az Bulutlu
17°C
Pazar Az Bulutlu
19°C
Pazartesi Az Bulutlu
19°C

BÖYLE KUTLAMALARI ÖZLEMİŞTİK

BÖYLE KUTLAMALARI ÖZLEMİŞTİK
01.07.2017 19:05
404
A+
A-

1 Temmuz Denizclik Ve Kabotaj Bayramının 91.  Yılı Akçakocada Coşkulu Bir Şekilde Kutlanırken Düzenlenen Gösteriler Yanısıra Zevkli Ve Çekişmeli Yarışmalara Sahne Oldu.

Akçakoca’da 1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramının 91. Yıldönümü geçmiş yıllardaki yarışmaların heyecanını yaşatan bir havada gerçekleşirken ,Cumhuriyet meydanındaki Atatürk Anıtı önünde yapılan çelenk koyma törenine kurum müdürleri ve siyasilerin ilgi göstermemesi dikkat çekici bulundu.img_0564

 

 

Kutlamaların  gösteriler bölümünde katılan Vali Yardımcısı Hasan Bağcı ,  Kaymakam Yasin Öztürk, Belediye Başkanı Cüneyt Yemenici Alay Komutanı ve kurum müdürleri ile çok sayıda vatandaşın katıldığı bayram , protokolün Deniz Şehitleri adına denize çelenk ataması saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başladı.

img_0566

bayden-6 bayden-4 bayden-5

Ev Sahibi Akçakoca Belediye Başkanı Cüneyt Yemenici  tüm katılımcılara hoşgeldiniz diyerek başladığı konuşmasında ; “Kabotaj Kanunu’nun 1 Temmuz 1926’da yürürlüğe girmesiyle Denizlerimizin egemenlik haklarının Türkiye Cumhuriyetine geçişi bu günün bir bayram olarak kutlanmasına vesile oldu. Bizde göreve geldiğimiz günden beri 1 Temmuz’u daha coşkulu yaşatmak için Valimizin , Kaymakamımızın da büyük katkıları ile çalışıyoruz. İnşallah güzel yarışlarla seyircilerimize en coşkulu bir bayram yaşatırız… İnşallah seyir zevki olan yarışlar olur” dedi.

bayden-7
bayden-2

Balıkçı barınağında düzenlenen törende bir konuşma yapan Vali Yardımcısı Hasan Bağcı, ”Denizcilik Bayramını kutlamaktan ve sizlerle birlikte olmaktan mutluluk duyuyorum” dedi. İlçenin turizmin gelişmesi için çalışmaların, yatırımların yapıldığını vurgulayan Bağcı,”Geniş ve Mavi Bayraklı plajları ile mağarası, kalesi ile yeşilin ve mavinin birleştiği doğal güzellikleriyle Batı Karadeniz’in incisi Akçakoca 1950 yıllarında turizm faaliyetlerine başlamış ve günümüze kadar gelmiştir. Turizm faaliyetlerinden daha fazla yatırım yapmak için zorunluluk taşımaktadır. İlçemizde de bir takım bu anlamda hizmetler olmuştur. Akçakoca’ya yapılan yatırımlar ile turistlerin gelmesi için cazibe merkezi haline gelmiştir. ” dedi. Bağcı, vatani için canını veren tüm şehitlere Allah’tan rahmet dileyerek, sporculara başarılar diledi.

 

Konuşmalarının ardından, Minik , genç ve Yetişkinler kız erkek dallarında yapılan yüzme yarışmaları, 4 ve altı tek kayık yarışları büyük bir heyecan ve ilgi ile izlendi. Esentepe Orta okulu karadeniz kız ekibinin gösterileri, halat çekme , ördek yakalama ve yağlı direkte bayrak kapma yarışının yer aldığı program; yarışmalarda dereceye girenlere ödüllerin verilmesiyle son buldu.

 







ETİKETLER: