akçakocaakçakoca haberakçakoca gazetesihaber akçakocaakçakoca son dakika
DOLAR
32,4643
EURO
34,8518
ALTIN
2.480,15
BIST
9.530,47
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
16°C
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Cuma Hafif Yağmurlu
16°C
Cumartesi Az Bulutlu
19°C
Pazar Az Bulutlu
20°C
Pazartesi Az Bulutlu
18°C

DÜZCE BARO BAŞKANI AZADE AY’DAN SİTEMKAR SÖZLER

DÜZCE BARO BAŞKANI AZADE AY’DAN SİTEMKAR SÖZLER
20.06.2017 17:47
568
A+
A-

Başkanlığını Yaptığı Düzce Barosundaki İstifa Haberleriyle Gündemde Olan Baro Başkanı Azade Ay, Düzce Gazeteciler Cemiyeti’ne Yaptığı İade-İ Ziyarette Baro Olarak Basından Beklentilerini Dile Getirdi.

Gazetecilerden olayların gerçeğini araştırarak kaleme almalarını isteyen, Ay basında hakaretlere varan ifadeler ile yanlı, yanlış algı yaratıldığını belirterek, gazetecilerin rencide olmamaları için gerçekleri açıklamadıklarını söyledi. Gazetecilere ‘bunu yazma deme’ lüksünü kendisinde görmediğini aktaran Ay, avukatların basına tavır alma noktasına geldiğini kaydetti.

Düzce Baro Başkanı Azade Ay, Düzce Gazeteciler Cemiyeti’ne yaptığı iade-i ziyarette Cemiyet Başkanı Erol Tayhan ile görüş alışverişinde bulunurken ; son dönemde barodaki istifalarla ilgili çıkan haberler üzerine basın mensuplarına Öncü Haber aracılığıyla mesaj verdi.

Yanlı, yanlış bir algı yaratılıyor

Yaklaşan Ramazan Bayramı ve Kadir Gecesi öncesi iyi dileklerini ileten Ay, basının özgür olması gerekliliğini ifade ederek, çıkan haberlerde art niyet olduğunu söyledi.

Ay, “Basının kesinlikle özgür olması gerekiyor. Tabi ki eleştiri yapabilirler ama ben bazı yazılarda görüyorum, hakaretlere varan ifadeler kullanılıyor. Basından beklentimiz, baromuzla ilgili bir talep ya da sorun olduğunda gerçeğini araştırsınlar. Bir kişinin yazdıklarıyla baromuzu bu şekilde karalamasınlar. Ben rencide olmuyorum. Avukat arkadaşlarım rencide oluyor. Ben bu tür haberlerden yapıl olarak çok etkilenmiyorum. Sizin mesleğinizde bizim mesleğimiz gibi insanlarla uğraşan bir meslek. Hata yapmaya da çok açıktır. Yanlı, yanlış bir algı yaratılıyor. Ben bunlara karşıyım.

Gazeteci arkadaşlar sırf rencide olmasın diye açıklama yapmak istemiyorum

Öncelikle bunun muhatabı ben olmasam bile bunun muhatabı yönetimden bir arkadaştır. Beni bulamayacaklarını düşünmüyorum. 7 gün 24 saat telefonum açıktır. Bizden gerçeğini öğrenirlerse halk da sağlıklı bilgi almış olur. İnanın açıklama yapmak istemiyorum. Gazeteci arkadaşlar sırf rencide olmasın diye çünkü bir emek veriyor. Ben gerçeğini açıklarsam, gerçekten zor durumda kalacaklar. Biz kendimiz açıklarsak durumu biliyoruz. ‘Takdir basınındır’ diyerek geçiyoruz” dedi.

Avukat arkadaşlarda basına bir tavır koyalım noktasına geldi

Eleştirinin her zaman olacağını aktaran Ay, avukatların basına tavır alma noktasına geldiğini dile getirdi. “Basın tabi ki yazacak ama bazı konular var ki gerçekten yalan haber şeklinde çıkıyor. ‘Haberin kaynağını kimden aldınız? Ben bilmiyorum, baroda böyle bir şey oldu’ diye soruyorum. Avukat arkadaşlarda basına bir tavır koyalım noktasına geldi. Ben bu şekilde bir yaklaşım düşünmüyorum. Tabi ki biz Düzceliyiz, herkes birbirini tanıyor. Herkes mesleğinden ekmek yiyor. Birbirimizin çalışmalarına destek vereceğiz. Birbirimize köstek olmayacağız. Onun için hiçbir gazeteciye bunu yazma deme şansım ve lüksü kendimde görmüyorum.”