akçakocaakçakoca haberakçakoca gazetesihaber akçakocaakçakoca son dakika
DOLAR
32,5516
EURO
34,9670
ALTIN
2.423,82
BIST
9.722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
20°C
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Cuma Parçalı Bulutlu
19°C
Cumartesi Az Bulutlu
17°C
Pazar Az Bulutlu
19°C
Pazartesi Az Bulutlu
19°C

AKÇAKOCA BİR KEZ DAHA DÜZCE’NİN EN İYİSİ

AKÇAKOCA BİR KEZ DAHA DÜZCE’NİN EN İYİSİ
06.06.2017 15:05
440
A+
A-

Akçakoca, Eğitim Öğretimde Başarını Her Yıl Daha da Artırarak Düzce Ve Türkiye Ortalamasının Üstünde Yer Almayı Sürdürüyor.

TEOG (Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş) sınavlarının sonuçları ortaya çıkmaya başladı. Akçakoca, her yıl olduğu gibi bu sene de Düzce ve Türkiye ortalamasının üzerinde bir başarıya imza atarak Düzce’nin de alt sıralardaki yerini yukarılara taşıyor.

 

Geçen yıl bir  birinci çıkaran Akçakoca bu yıl  120 soruya doğru yanıt veren 8 öğrencisi ile büyük bir başarıya ulaştı.

 

Eğitim çevrelerinden aldığımız bilgilere göre, Akçakoca’nın eğitim kurumlarının ilk TEOG ortalaması yüzde 65, ikinci TEOG ortalaması ise yüzde 75 oldu.

Bu oranlar üzerinden toplam ortalama başarımız yüzde 70 olarak tespit edilirken, bu başarı oranının hem Düzce hem de Türkiye ortalamasının üzerinde olduğu belirtildi.

Akçakoca’nın TEOG sınavlarındaki başarı grafiğinin ise her yıl yüzde 5 oranında arttığı, geçen yıl tam puan alan üç öğrenciye karşılık bu yıl 8 tam puan alan öğrencisiyle, başarı çıtasını giderek daha da yukarılara çıkarttığı ifade edildi.

İşte TEOG sınavında 120 sorunun tamamını doğru cevaplayan başarılı öğrencilerimiz ve okullara dağılımı. MUSTAFA AÇIKALIN ORTAOKULU; Muhammed Furkan Soysal, Murathan Durmaz ve Sıla Verep,  Sercan Bahadır. ATÜRK ORTAOKULU Fatma Akgöz, Emirhan Osman Yanmaz.  İMAM HATİP ORTAOKULU; Zeynep Muhterem Arslan, ESNTEPE ORTAOKULU; Elif Ağırman