akçakocaakçakoca haberakçakoca gazetesihaber akçakocaakçakoca son dakika
DOLAR
32,5947
EURO
34,7865
ALTIN
2.497,31
BIST
9.461,25
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
14°C
İstanbul
14°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Açık
20°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
21°C
Salı Az Bulutlu
22°C

BÜYÜK DEĞİŞİM İÇİN YIKIM BAŞLADI

BÜYÜK DEĞİŞİM İÇİN YIKIM BAŞLADI
24.05.2017 17:27
394
A+
A-

Akçakoca Cumhuriyet Meydanını Ve Bölgeyi  Yeni Ve Modern Bir Çehreye Kavuşturacak Yirmi Dört Bin Metre Kare Alanı Kapsayan Kentsel Dönüşüm Projesinin Uygulanması İçin Gerekli Yıkımlar Başladı.

Uzun zamandır üzerinde çalışılan ve nihai projenin onaylanmasıyla uygulanma aşamasına geçilen Akçakoca Belediyesi ve TOKİ işbirliği ile yapılacak olan yeni kent meydanı ve yaşam alanları oluşumu için mevcut yapıların yıkılması için ilk kepçe vuruldu.

yikti-2

Eski belediye pasajından başlayan yıkım çalışmalarını Başkan Yardımcısı Suat Madenci ile birlikte izleyen Belediye Başkanı Cüneyt Yemenici .“ Bir hayalimiz olan Akçakoca ekonomisine ve sosyal yaşamına çok büyük artı değer katacak büyük ve önemli bir proje için bugün hayırlısıyla kazmayı vurduk. Akçakoca’nın önünü açacak çok önemli projemizin yıkımını hayırlısıyla haziran sonuna kadar tamamlamayı hedefliyoruz. “dedi.

 

Birkaç iş makinesi ve operatörün katıldığı yıkımın kısa sürede tamamlanmasını hedeflediklerini belirten Başkan Yemenici yıkım çalışmaları sırasında basın mensuplarına yaptığı açıklamasını “Akçakoca’nın çehresini tümden değiştirecek olan muazzam projenin uygulanması için yıkım çalışmalarına bugün Allahın izniyle başladık. Mevcut alanda birkaç bina sahibi ile yaşanan mahkeme süreci bir aksilik çıkmaması durumunda Temmuz ayında tamamlanacak. Karar kesinleşmesi durumunda söz konusu yapılarda o zaman yıkılmaya başlanacak.” İfadesiyle sürdürdü.

yikti-4

Yıkım çalışmalarının tamamlanmasının ardından hemen sonra projenin yapım aşamasına derhal geçileceğini de sözlerine ekleyen Başkan Yemenici,” Normal koşullarda 2019 sonu 2020 ilk ayları gibi yol kodundan yüksek olmayan her açıdan deniz görüşü açık yedi fındık binadan oluşan ve içerisinde üç dönüm yeşil alan ve parklar yer alan ayrıca 300 araçlık park bulunan projeyi tamamlayıp tamamlayarak Akçakoca’nın hizmetine sunacağız” dedi.

PROJE TAMAMLANINCA MEYDAN GÖRÜNTÜSÜ

proj-1 proj-2

 









ETİKETLER: