akçakocaakçakoca haberakçakoca gazetesihaber akçakocaakçakoca son dakika
DOLAR
32,5696
EURO
34,9457
ALTIN
2.426,61
BIST
9.722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
22°C
İstanbul
22°C
Az Bulutlu
Perşembe Az Bulutlu
21°C
Cuma Az Bulutlu
19°C
Cumartesi Az Bulutlu
18°C
Pazar Az Bulutlu
19°C

MUSLUKDAN SU İÇECEĞİMİZ GÜNLER YAKIN

MUSLUKDAN SU İÇECEĞİMİZ GÜNLER YAKIN
22.05.2017 18:53
431
A+
A-

Akçakoca’nı 100 Bin Nüfusa Yetecek Su Sorununu Çözecek Olan Sarıyayla Barajı Eksiksiz Hizmet Vermeye Başladığı, Koçullu Köyünde Yapımı Devam Eden Yeni İçme Suyu Arıtma Tesisi İnşaatında Çalışmaların Hızla Devam Ettiği Açıklandı.

Akçakoca Belediye Başkanı Cüneyt Yemenici ilçede yapımı tamamlanan ve süren yatırımlar hakkında Kaymakam Yasin Öztürk’ü yaptığı bir inceleme gezisi ile bilgilendirdi.

Basın mensuplarının da iştirak ettiği yatırımları yerinde inceleme ve bilgilendirme turunun ilk durağı Sarıyayla Barajı oldu.

 

Baraj’ın tamamlandığını son teknik incelemenin de yapıldığını belirten Başkan Yemenici “ Son ve modern teknolojinin kullanıldığı barajda toplana suyun çok kaliteli olduğunu ve doğrudan içilebilir özellikte olduğunu söyledi.suuuu-2

suuuu-4

Kaymakam Öztürk ve basın mensuplarına  teknik bilgilendirmeyi yapan Yasin Efe merak edilen konularla ilgili açıklamalarda bulundu.suuuu-5

 

Başkan Yardımcıları Suat Madenci, Ali Direk ve Park Bahçeler Müdürünün de yer aldığı heyet buradan Koçullu Köyünde yapımı süren İçme suyu arıtma tesisine geçtiler.

Burada  ,22 dönümlük arazi üzerine yapımı devam eden çalışmalar hakkından bilgi veren Yemenici “ Tesis devreye girdiğinde, Akçakoca halkı çeşmelerden gönül rahatlığı ile temiz su içebilecek. Akçakoca’da yaşayan vatandaşların günlük tükettiği içme suyu kalitesini artırmak adına çalışmalarımız  hız kesmeden devam ediyor.” dedi.

suuuu-3

Akçakoca Kaymakam Yasin Öztürk ve beraberindeki heyet ile birlikte yapımcı firmanın sorumlularından proje üzerinde bilgi alan Başkan Yemenici  “ Arıtma tesisi devreye girdiğinde çok kaliteli su, Akçakoca’da musluklardan gönül rahatlığıyla içilecek. Damacana su kullanımı tarihe karışacak. Zira buradaki suyumuz yapılan tetkiklerde şişelenecek kalitede ,

Sarıyayla barajından gelen ve şu haliyle bile içilebilir kalitedeki suyu arıtacak tesis 2017 yılında çalışmaları tamamlanıp inşallah hizmete açılacak.

En ileri teknolojinin kullanıldığı tesis, 100 bin nüfus için gerekli suyu arıtabilecek bir kapasiteye sahip” dedi.

 







ETİKETLER: