akçakocaakçakoca haberakçakoca gazetesihaber akçakocaakçakoca son dakika
DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
ALTIN
2.496,45
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Parçalı Bulutlu
19°C
İstanbul
19°C
Parçalı Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Hafif Yağmurlu
23°C
Salı Az Bulutlu
24°C
Çarşamba Az Bulutlu
22°C

Kızılay’ın Kan Bağışı Kampanyasına Yoğun İlgi 195 ÜNİTE KAN VERDİLER

Kızılay’ın Kan Bağışı Kampanyasına Yoğun İlgi    195 ÜNİTE KAN VERDİLER
03.05.2017 16:04
827
A+
A-

Akçakoca Belediye Başkanlığı Ve Barbaraos Anadolu Lisesi İşbirliği İle Düzenlenen Kan Bağışı Kampanyası İçin Düzce Kan Merkezi Müdürlüğü Tarafından Akçakoca Cumhuriyet Meydanına Kurduğu Kan Bağışı Çadırı Önünde Yediden Yetmişe Vatandaşlar Kan Vermek İçin Kuyruk Oluşturdu

Sabah saatlerinden itibaren kan alımına başlanan çadır önünde kuyruk oluşturan vatandaşların arasında öğle mesaisi arasında başta Kaymakam Yasin Öztürk , Belediye Başkanı Cüneyt Yemenici ve ATSO Başkanı M. Nazım Pazvant olmak üzere çok sayıda daire müdürü ve kamu çalışanları katıldılar.

kb-8 img_0469

Bir çok kez kan bağışı kampanyası düzenleyen İstanbul Kartal Burak Bora Anadolu Lisesi’nde görevli iki Akçakoca’lı öğretmenin girişimi sonucu Akçakoca Barbaros Anadolu lisesinin kardeş okulu da olan Kartal Burak Bora Anadolu lisesi öğrencileri, geçtiğimiz hafta içinde belediye başkanı Cüneyt Yemenici’ye gerçekleştirdikleri ziyarette kan bağışı kampanyası önerisini getirip destek taleplerine olumlu yanıt veren Başkan Yemenici’nin , çarşı meydanına kurdurduğu bağış çadırına, vatandaşlar akın akın gelerek kan bağışında bulundular.

Hem çadırların altında hem de kan alma otobüsünde gün boyu devam eden kan verme işlemine vatandaşların yanısıra Belediye başkan yardımcıları , belediye meclis üyeleri ve daire müdürü de katıldı.

kb-9 kb-4

Kan bağışında bulunan Akçakoca Kaymakamı Yasin Öztürk basın mensuplarına yaptığı açıklamada, Kan Merkezi Müdürlüğünün her 15 günde bir kan bağışı kampanyası düzenlediğini belirterek;” Bugünün farkı, kendisi de Akçakocalı olan ve Kartal Anadolu lisesinde idareci ve öğretmen olan iki arkadaşımızın ilçemizdeki ilgili kurumlarla eşgüdüm halinde bir hafta boyunca yaptığı duyurular sonucunda bu kampanyanın başlamasıdır. Bizler de bu kan bağışı kampanyasına katıldık. İlgi gösteren Akçakocalılara şimdiden teşekkür ediyorum. Vatandaşın aşırı

ilgisi bizi mutlu etti ”dedi.

kb-5

Her üç ayda bir kan verdiğini ve bunun çok yararlı davranış olduğunu kanın üretilemediğine dikkat çeken Başkan Cüneyt Yemenici, “Ülkemizde yaşanan çok farklı nedenlerden ötürü ciddi bir kan ihtiyacı olmakta. Bu talebin karşılanabilmesi ve açığın oluşmaması için Kızılay’ın bu kampanyalarına destek olmamız gerekiyor. Bugün burada gerçekleştirdiğimiz bağış kampanyası Eş zamanlı olarak bir ayağı İstanbul’da bir ayağı Akçakoca’da olacak şekilde devam ediyor. Bu kampanyaya destek olan herkese teşekkür ediyorum. Kan bağışı hayat kurtarır.’’ dedi.

kb-2 kb-3 kb-6 kb-7

Düzce kan Merkezi Müdürü Hakan Bahadır Bozkurt da basın mensuplarına yaptığı açıklamada, ‘’Eş zamanlı olarak İstanbul ve Akçakoca’da kan bağışı kampanyamızı başlattık. Vatandaşlarımızın bağışa yoğun bir ilgisi var. Bizim de Kızılay olarak görevimiz bağışlanan kanları güvenli bir şekilde ihtiyaç sahibi hastalarımıza ulaştırmak’’ dedi.

Kampanyanın en ilgi çeken ve anlamlı görüntüsünü ise Ak Parti ve CHP kadın kolları başkan ve yöneticileri eveleinde hazırladıkları tatlı ağırlıklı yiyecekleri bağışçılara ücretsiz ikramları oluşturdu.

 









ETİKETLER: