akçakocaakçakoca haberakçakoca gazetesihaber akçakocaakçakoca son dakika
DOLAR
32,4676
EURO
34,7142
ALTIN
2.435,69
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
18°C
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cumartesi Hafif Yağmurlu
16°C
Pazar Az Bulutlu
18°C
Pazartesi Az Bulutlu
18°C
Salı Az Bulutlu
18°C

KAMELYA , DÜNYANIN EN ÜNLÜ ŞEFİ’Nİ AĞIRLADI

KAMELYA , DÜNYANIN EN ÜNLÜ ŞEFİ’Nİ AĞIRLADI
29.04.2017 06:24
1.136
A+
A-

Bolu’da Düzenlenen Bir Etkinliğe Katılmak Üzere Türkiyeye Gelen   Dünya Aşçılar Birliği Başkanı Thomas Gugler Etkinlik Öncesi Geldiği Akçakocada Kamelya Restaurant Tarafından Ağırlandı.

Bolu’da gerçekleştirilecek olan Uluslararası  bir etkinliğe katılmak üzere 15 ülkeden Türkiye’ye  gelen ve  aralarında Dünya Aşçılar Birliği (WACS) Başkanı Thomas Gugler’in de bulunduğu 50 kişilik festival komitesi üyesi grup, Akçakoca’nın ve bölgenin en ünlü balık lokantalarından Kamelya Restaurant’ta akşam yemeği yediler..

kam-3

Yurt dışından gelen ve özel konukları için hazırlanan özel menü de yer alan levrek füme balık ve ızgarada pişirilmiş tavuk sote bizzat işletmecilerden Bahattin Özcan tarafından servis edildi. Akçakoca Kamelya restaurant’ın şef aşçıları tarafından kendileri için hazırlanan levrek fümeleri afiyetle yiyen damak ustalarına, restaurant işletmecilerinden Yücel Çelik içinde çeşitli yöresel ürünlerin yer aldığı bir hediye sepeti takdim etti.

kam-5

Sektörün içinde yer alan Doruk Çelik’in daveti ile geldikleri Akçakoca’da çok farklı tat ve lezzetlerle tanıştıklarını işletme sahiplerinin gösterdikleri yakın alakadan çok etkilendiklerini belirten Dünya Aşçılar Birliği (WACS) Başkanı Thomas Gugler, basın mensuplarına yaptığı açıklamada ;15 farklı ülkenin şefler birliği başkanları ve farklı ülkelerden çok sayıda gurme, Mengen’ de yapılacak aşçılık festivaline katılmak için Türkiye’ye geldiklerini ,Türk mutfağını çok beğendiğini belirterek ;“Türkiye’deki yemek kültürünü tüm dünyaya aktarmak çok önemli. Bu gelişmiş damak kültürünün her ülkede tanıtılması, öğretilmesi gerekiyor. Uzun yıllar Türkiye’de bulundum. Türkiye’yi evim olarak görüyorum. Yarınki festivalde de komite başkanlığı yapacağım.  Hem eğleneceğiz hem de farklı yemeklerden tadarak değerlendirmelerde bulunacağız. “dedi.

kam-2 kam-4 kami

 

Türk ve Avrupa mutfağının birbirine benzer bir çok özellikleri bulunduğunun altını çizen Şef başkan  Gugler, açıklamsının devamında ;“Türk ve Avrupa mutfağı ortak ve aynı temellere dayalı mutfaklardır. Geleneksel yemekleri tattığım mekanlar benim için çok değerli. Türk mutfağı çok değerli, çok kültürlü, eski ve modern. Çok spesiyal, atmosferi çok iyi. Yabancı mutfaklardaki Türk aşçılar da çok iyi. Bunun en güzel örneğinin birini daha bu akşam bizi çok farklı güzellikte ağırlayan Kamelya da da yaşadık.” değerlendirmesinde bulundu.

Daha sonra restaurantın aşçı ve şeflerine teşekkür ederek, birlik rozeti takan Dünya aşçılar birliği başkanı Thomas Gugler ve ekipte yer alan tüm konuklara Kamelya Restaurant tarafından Akçakoca’ya özel çeşitli ürünlerin yer aldığı  hediye sepeti taktim edildi.