akçakocaakçakoca haberakçakoca gazetesihaber akçakocaakçakoca son dakika
DOLAR
32,5692
EURO
34,8277
ALTIN
2.495,27
BIST
9.625,75
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Yağmurlu
14°C
İstanbul
14°C
Yağmurlu
Cumartesi Açık
20°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
22°C
Salı Az Bulutlu
22°C

KÖYLÜNÜN YOL İSYANI “Oy İsterken Yapacağız, Oy Verince Bakacağız”

KÖYLÜNÜN YOL İSYANI “Oy İsterken Yapacağız, Oy Verince Bakacağız”
24.04.2017 17:49
534
A+
A-

Akçakoca’nın Sekiz Köyünün  Direk Diğer Vatandaşları da Endirek Olarak  Kullandığı Yol İçler Acısı Durumda.

Her seçim döneminde yapılma sözü verilen ancak seçim bitip oylar verilince bir daha uğranılmayan köylerde yol şikayetleri giderek artıyor.

Gazetemize çeşitli yollarla ulaşan  Kalkın, Hemşin, Yenice, Karatavuk, Uğurlu, Esmahanım, Davutağa ve Dilaver köyü sakinleri araçla değil artık yaya dahi yürümenin zorlaştığını belirttikleri yollarının ne zaman yapılacağını soruyorlar.yollar-2 yollar-3

 

Her seçim döneminde köylerine gelip her türlü sorunların çözüleceğini vaat edenlere istedikleri oyları verdiklerini ancak oy isteyenleri bir daha görmediklerini belirten köylüler “oyları aldıktan sonra ne yola bakıyorlar, ne de vatandaşın derdine. Referandum da da bu köyler en yüksek oyu verdi. Ancak hala  köylerimiz  yollarında hala çalışma başlamadığı gibi ne zaman başlayacağı ile ilgili sorularımıza da cevap alamıyoruz” diyerek tepkilerini ifade ediyorlar.

yollar-4

Bilindiği üzere söz konusu yollarla ilgili olarak İGM Üyesi  Ayfer Yılmaz referandum sonrasında sosyal medya hesabında  “Ben İGM Üyesi Ayfer Yılmaz….. Akçakoca’mın. Köylerine teşekkürü bir borç bilirim… Yollarını yapamadığımız halde bu bir Ülke meselesidir dediler ve oylarını verdiler… Sevgiler saygılar… “Köylü Milletin Efendisidir” paylaşımıyla      adeta bir itirafta bulunmuştu. Köylerinin  yollarını ,sahil yolu yapımına gerekli taş nakliyesi için kullanan kamyon ve tırların berbat ettiğini ifade eden vatandaşlar, “Kapımızın önünde yemek yiyemez olduk, çay içemez olduk. Yol kenarında bulunan fındıklıklarımız toz yığınına döndü. Yetkililer her seferinde bir bahane ile bizleri geçiştiriyor. Mağduriyetimiz çok, artık birisi bu işe ‘DUR’ demeli, bu yollar yapılmalı” dediler.

Turizm ve gezilecek görülecek yerler açısından bir çok güzelliğin bulunduğu bu köylerde, yolların  yapılmaması nedeniyle  turistlerin gelmediğini  de vurgulayan vatandaşlar “Buraya gelenler  arabalarının perişan olması sonucunda bin, gelmeyenler de bu güzellikleri görmediği binbir  kere pişman” diyorlar.

 









ETİKETLER: