akçakocaakçakoca haberakçakoca gazetesihaber akçakocaakçakoca son dakika
DOLAR
32,5208
EURO
34,7888
ALTIN
2.418,86
BIST
9.763,29
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
22°C
İstanbul
22°C
Az Bulutlu
Perşembe Az Bulutlu
20°C
Cuma Az Bulutlu
19°C
Cumartesi Az Bulutlu
18°C
Pazar Az Bulutlu
19°C

YUKARI MAHALLE EVLERİ MASAYA YATIRILDI

YUKARI MAHALLE EVLERİ MASAYA YATIRILDI
18.03.2017 06:48
826
A+
A-

Yukarı Mahalle Cumhuriyet Caddesinde Bulunan Tarihi Yapıların “Sokak Sağlıklaştırması” Kapsamında Gerçekleştirilecek  Projelendirme Ve Restorasyon Çalışmaları  Hakkında  Bölgede Yer Alan Binalardaki Hak Sahiplerini Bilgilendirmek Amacıyla, Belediye Meclis Salonunda Bir Toplantı Gerçekleştirildi.
sosyal medya haberleri
“Sokak Sağlıklaştırılması” konusunda Hak sahiplerini bilgilendirmek için, Akçakoca Belediyesi Meclis salonunda yapılan toplantıya Belediye Başkanı Cüneyt Yemenici teknik ekibi ile katıldı.

Başkan Yemenici katılımcılara yaptığı bilgilendirmede Yukarı Mahallenin Akçakoca’ca için büyük bir öneme sahip olduğunu vurgulayarak ; “ Yukarı mahalle bizim göz bebeğimiz, belki belli bir süre görünmemiş. Ama bizler oraya el attık, Yukarı Mahalleyi belli bir noktaya getirmek istiyoruz. Bu sene Bismillah diyoruz ve  ana cadde üzerinde yıkılmak üzere olan binanın, pazartesi günü ihalesi ile işe başlıyoruz.

mah-2

İnşallah  bu  binamızdan başlayarak  sırayla özellikle ana caddemiz ve yöresel pazarımızı kurduğumuz  alandaki  tüm binaları hem tescilli , hem tescilli olmayan ancak sit alanı içerisinde olan tüm binalarımızı önce  restorasyon projelerimizi hazırlayıp, daha sonra da inşallah restorasyonlarını gerçekleştirmek için gerekeni yapacağız.

mah-4

Ancak bunları yaparken sizlerin yardımına ihtiyacımız var. Bizim sizler adına, bu işlemleri yürütebilmemiz için  bize  bir yetki vermenizi istiyoruz.  Biliyorsunuz 116 tane tescilli binamız var. Bunun yanında  tescilli olmayan  çok değerli yapılarımız var. Biz uzun zamandan beri o bölgede çalışıyoruz. Bir kırmızı birde mavi hat olarak belirlediğimiz alanlar var, etap etap sırasıyla gideceğiz. Restorasyon çalışmaları uzun ve meşakkatli bir iş. Tabi bizim orada bir işlem yapmamız için önce bir anayasaya ihtiyacımız var.

O anayasada bu projeler, yani binaların koruma kurulu onaylı projesidir. Proje onaylandıktan sonra parası bir şekilde bulunuyor, asıl önemli olan onaylanması. Sizlerden biz yetkiyi aldıktan sonra Kültür Bakanlığı nezdinde, hem yapım hem de proje yardımlarını yürütme adına girişimde bulunacağız. İnşallah muvaffak oluruz diye düşünüyorum” dedi.bur-1

Başkan Yemenici’nin açıklamasının ardından Çevre Mühendisi Deniz Günay ve Peyzaj Mimarı Ayşe Güner, toplantıya katılan  hak sahiplerini slaty destekli bir sunumla bilgilendirdi. Gerçekleşen sunumun ardından karşılıklı görüş alışverişinde bulunuldu, hak sahiplerinden gelen sorular yanıtlandı.

 







ETİKETLER: