akçakocaakçakoca haberakçakoca gazetesihaber akçakocaakçakoca son dakika
DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
ALTIN
2.496,45
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Parçalı Bulutlu
19°C
İstanbul
19°C
Parçalı Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C
Salı Az Bulutlu
24°C
Çarşamba Az Bulutlu
22°C

İST. KEMERBURGAZ ÜNİVERSİTESİ DİŞ VE TIP FAKÜLTESİNDEN UĞURLU’DA SAĞLIK TARAMASI

İST. KEMERBURGAZ ÜNİVERSİTESİ DİŞ VE TIP FAKÜLTESİNDEN UĞURLU’DA SAĞLIK TARAMASI
12.02.2017 20:12
615
A+
A-

Uğurlu Köyü, İstanbul Kemerburgaz Üniversitesi Diş Hekimliği Ve Tıp Fakültesine Mensup Bir Gurup Hekim Adayı Tarafından Sağlık Taramasından Geçirildi.

 

İstanbul Kemerburgaz Üniversitesi Diş Hekimliği ve Tıp Fakültesinden bir grup gönüllü öğrencinin bir araya gelerek hayata geçirdikleri sosyal sorumluluk projesi kapsamında ilk uygulama Uğurlu köyünde gerçekleştirildi.

Rektörlüğün de destek verdiği hekim adayları ve gözetici öğretim görevlileri köy okulunda tüm öğrencileri diş sağlığı konusunda bilgilendirip tarama yaparken; Tıp Fakültesi öğrencileri de köyde yaşayan vatandaşları sağlık taramasından geçirdiler.

ugu-2 ugu-3

Harçlıklarından oluşturdukları bütçe ile aldıkları hediyeleri çocuklara dağıtan hekim adaylarına güzel bir ev sahipliği yapan Köy Muhtarı İrfan Zobar çalışmalara gerekli desteği sağladı.

bbb-2

bbb-1

 

Gün boyu süren etkinlik ile ilgili olarak kapsamlı bir açıklamada bulunan Akçakoca’nın yetiştirdiği değerlerden Doç Dr Buğra Özen;

“ Çocuklar ağız , diş sağlığı ve dişlerini nasıl fırçalamaları gerektiği hakkında bilgilendirildi . Dişlerinde problemi olan çocuklar taramada tespit edilerek diş doktorlarına yönlendirildi. Ayrıca okulda her öğrenciye de küçük birer hediye verildi.

Tarama kapsamında köy halkına beden kitle indeksi, bel çevresi, kan basıncı ve kan şekeri ölçümleri ile idrar tahlilleri yapıldı.

100 civarında kişiye yapılan ölçümler neticesinde 17 kişinin kan şekerinin normal değerlerden yüksek olduğu tespit edildi ve en yakın zamanda hastaneye başvurmaları önerildi. Bu kişilerden bazılarının ilaç tedavisi almalarına rağmen kan şeker seviyelerinin yüksek olduğu, bazılarının ise durumlarından haberdar bile olmadıkları tespit edildi. Yapılan beden kitle indeksi ve bel çevresi ölçümleri neticesinde köy halkının yaklaşık %40’ının ciddi obezite riski taşıdığı belirlendi ve bu kişiler konu ile ilgili bilgilendirildi. Yapılan idrar tahlilleri neticesinde ise idrar yolu enfeksiyonu belirtileri gösteren ve böbrek taşı gibi olası böbrek rahatsızlıkları konusunda risk altında olabileceği saptanan kişilere en kısa zamanda detaylı tetkik ve muayene için hastaneye başvurmaları önerildi.”