akçakocaakçakoca haberakçakoca gazetesihaber akçakocaakçakoca son dakika
DOLAR
32,5379
EURO
34,8825
ALTIN
2.429,57
BIST
9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
22°C
İstanbul
22°C
Az Bulutlu
Perşembe Az Bulutlu
20°C
Cuma Az Bulutlu
19°C
Cumartesi Az Bulutlu
18°C
Pazar Az Bulutlu
18°C

ENGELLERİ EĞİTİMLE AŞACAKLAR

ENGELLERİ EĞİTİMLE AŞACAKLAR
09.02.2017 19:52
397
A+
A-

Sosyal Yaşamımızda Önemli Bir Sorun Olarak Her Durumda Karşımıza Çıkan Özürlü Çocuklarımızın Durumları İle İlgili Özel Eğitim      Veren Bir   Kurumumuz  Onları Teorik Ve Pratik Olarak Geleceğe  Hazırlıyor.

Akçakoca Fedai Karabıyık Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde,  Çok Özel Bir Sınıfta Çok Özel Çocuklara Çok Özel Bir Eğitim Veriliyor.

 

Genel eğitimden farklı bir eğitim gerektiren bireylerin yeterliliklerine ve gelişim özelliklerine dayalı olarak ve sosyal gereksinimlerini karşılamak için, özel olarak yetiştirilmiş personel tarafından, özel olarak geliştirilmiş eğitim programları, araç-gereçleri ve yöntemleri ile sürdürülen eğitim uygulaması  Akçakoca Fedai Karabıyık Teknik ve Teknik Anadolu Lisesinde başarıyla yürütülüyor.

 

Okulda açılan özel eğitim sınıfında ;Seviyelerine göre özel eğitim alan kız erkek öğrenciler bireysel gelişimlerine ağırlık verilen oyunsal dersler yanısıra  sınıf öğretmenlerinin gözetiminde branş öğretmenlerinden marangozluk eğitimi de almaktalar.

eng-4

Edinilen bilgilere göre taşımalı sistem uygulaması yapılan sınıfta okuyan öğrencilerin isterlerse velileri de refakat edebiliyor ve beslenmeleri de okulda karşılanıyor.

4 yıl süreli eğitimi başarıyla tamamlayan öğrenciler engelli istihdamından da yararlanarak iş bulup çalışma hayatına kolaylıkla atılıyor.

 

 eng-2 eng-3

Dip Not; Özel eğitim gerektiren birey denildiğinde akla çoğunlukla görme, işitme, ortopedik, psikopatolojik problemleri olan, sosyal yönden uyumsuz, zihinsel olarak engelli bireyler, yani özürlü olma durumu gelmektedir. Hâlbuki özel eğitim gerektiren birey denilince; çeşitli nedenlerle bireysel özellikleri ve eğitim yeterlilikleri açısından akranlarından beklenen düzeyden anlamlı farklılık gösteren birey ifade edilmek istenmektedir.

Eğitimin temel işlevi bireysel potansiyele işlerlik kazandırmak üzere bireyin yeteneklerini geliştirmektir. Bu durum eğitim süreçlerinin bireylerin özel durumlarına göre düzenlenmesini gerektirmektedir. Bu nedenle, bireye göre ve özel olma eğitimin doğasında mevcut temel bir özelliktir. Eğitimin sosyal adalet ve eşitlik kavram ve anlayışı süreçlerdeki tüm bireylerin bireysel ilgi, kapasite ve yetenek potansiyeli oranında eğitimden yararlanabilmelerini sağlayacak önlemlerin alınmasını gerektirmektedir.