akçakocaakçakoca haberakçakoca gazetesihaber akçakocaakçakoca son dakika
DOLAR
32,5998
EURO
34,8065
ALTIN
2.490,16
BIST
9.464,47
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
14°C
İstanbul
14°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Açık
20°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
21°C
Salı Az Bulutlu
22°C

Yıllardır İnanılmaz Tahribatın Yokettiği DÜZCE OVASI NİHAYET KORUMA ALTINDA

Yıllardır İnanılmaz Tahribatın Yokettiği DÜZCE OVASI NİHAYET KORUMA ALTINDA
24.01.2017 11:16
544
A+
A-

Her Tür Yapılaşmaya Ve Tarım Dışı Faaliyetlere Açılarak Yıllardır Yok Edilen Ülkenin En Verimli Topraklarına Sahip Düzce Ovası Nihayet Koruma Altına Alındı.

Bazı ovaların büyük ova koruma alanı olarak belirlenmesine dair bakanlar kurulu kararı resmi gazetede yayımlanarak yürürlüğe girdi. Buna göre  Düzce’nin de içinde bulunduğu 49 ildeki 141 ova, ‘Büyük Ova Koruma Alanı’ oldu. Geç de olsa alınan karar kamuoyunda memnuniyet yarattı.
Tarım arazilerinin korunması amacıyla yürütülen çalışmalar sonucunda 49 ildeki 141 ova koruma alanı olarak ilan edildi. Resmi Gazete’de yayımlanan karar doğrultusunda “Tarımsal üretim potansiyeli yüksek, erozyon, kirlenme, amaç dışı veya yanlış kullanımlar gibi çeşitli nedenlerle toprak kaybı ve arazi bozulmalarının hızlı geliştiği, ekli liste ile haritalarda adları ve sınırları gösterilen ovalar, büyük ova koruma alanı olarak belirlenmiştir” denildi.

Karar ile ilgili görüşlerini belirten Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Harun Kabaoğlu ;“Düzce Ovasının da içinde bulunduğu 141 ovada artık bina değil tarım ve hayvancılık yükselecek.” değerlendirmesinde bulundu.

‘Milli Tarım Projesi’ kapsamında alınan bu kararla; Tarım dışında bir çivinin dahi çakılması engellenecek olan bu ovalarda tarım dışı faaliyetlerde  bulunulamayacak. Kentleşme baskısı altında kalmayacak. İnşaat değil tarım ve hayvancılık yapılacak. Hızla azalan tarım topraklarının kentleşme, sanayileşme gibi türlü baskı ve tehditlerine maruz kalmasının önüne geçilecek.