akçakocaakçakoca haberakçakoca gazetesihaber akçakocaakçakoca son dakika
DOLAR
32,5484
EURO
34,8615
ALTIN
2.430,97
BIST
9.722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
22°C
İstanbul
22°C
Az Bulutlu
Perşembe Parçalı Bulutlu
20°C
Cuma Az Bulutlu
20°C
Cumartesi Az Bulutlu
18°C
Pazar Az Bulutlu
19°C

Birinci Yarıyıl Sona Erdi 6 bin Öğrenci Tatile Çıktı SIRA DIŞI TÖREN “İKİ OKUL BİR AİLE” BARBAROS’TA YAŞANDI

Birinci Yarıyıl Sona Erdi 6 bin Öğrenci Tatile Çıktı SIRA DIŞI TÖREN “İKİ OKUL BİR AİLE” BARBAROS’TA YAŞANDI
20.01.2017 21:19
635
A+
A-

2016-17 Eğitim Öğretim Yılının İlk Yarısı Düzenlenen Karne Ve Başarı Belgesi Dağıtım Törenleri İle Sona Erdi.

Yaklaşık 6 bin Öğrencinin karnesini aldığı ve tatile çıktığı Akçakoca’da Barbaros Anadolu Lisesinde İki ayrı tören düzenlendi.

İlk tören okullarından çıkarılarak Barbaros Anadolu’ya kiracı olarak yerleştirilen  geleceğin diplomatlarını ve devlet adamlarını yetiştireceği gözü ile bakılan Sosyal Bilimler Lisesi için okulun en üst katında koridorda yapıldı.

Toplantı salonlarında etkinlikler düzenleyerek karne almaya alışkın SBL liler  kırık ve buruk duygular içinde törendeki yerlerini almaları sonrasında okul müdür yardımcısı Saim Sarıca  ve Okul Müdürü Nurettin Çabuk’un motive edici konuşmaları sonrasında  mutlanarak takdir, teşekkür belgeleri ve karnelerini aldılar.

sblm-1

sblm-2 sblm-3

62  öğrencisinin  teşekkür 24  öğrencisinin takdir aldığı  160 Mevcutlu Okulun  Müdürü Nurettin Çabuk  eğitim öğretim yılı başında  idari bir tasarrufla SBL öğrencilerinin okullarına yerleştirilmesi sonrası ellerinden geldiğince sıkıntı ve sorun yaşamamalarına  çalıştıklarına dikkat çektiği konuşmasında “19 Eylülden bu yana bir çatı altında iki okul bir aile olduk. Bir dönem derdiyle tasasıyla, övüncüyle sona erdi. Eksiklerimiz tamamlamak, ailelerimizle daha çok bir arada olmak en önemlisi dinlenmek adına 15 günlük bir tatile çıkıyorsunuz. Tek söylemek istediğim bol bol kitap okumanız, okulunuzun adı üzerinde sosyal yaşamın içine  daha çok girmeniz ve ileride bu bağlamda ağır sorumlulukların altına gireceğinizi bilerek hareket etmenizi arzularım. İyi tatiller” dedi.sbl-k-5

 

 

 

sbl-k-2

 

Barbaros Anadolu öğrencilerinin karne töreni ise okulun alt katında salona açılan koridor başında tüm idareciler, öğretmenler ve az sayıda velilerin katılımıyla gerçekleşti.

sbl-k-1

Saygı duruşu ve İstiklal marşının okunmasıyla başlayan  törende öğrencilerine hitap eden okul Müdürü Nurettin Çabuk; 19 Eylülden itibaren iki okul bir arada eğitim yaptıklarına dikkat çekerek;”  Tüm gücümüzle aileniz ve eğitim camiamız sizler için uğraşıyor çaba gösteriyoruz. Sizlerden de aynı gayreti bekliyoruz. Gerekli çabayı göstermezseniz daima birilerinin emri altında kalır size bağlanan umutları boşa çıkarırsınız.  Bol bol okuyun. İyi tatiller diliyorum.” dedi.

Çok sayıda öğrencinin teşekkür alması nedeniyle sadece adlarının okunması ve takdirname alan öğrencilerin belgelerinin verilmesi ile süren tören toplu fotoğraf çekimleri ile son buldu.