akçakocaakçakoca haberakçakoca gazetesihaber akçakocaakçakoca son dakika
DOLAR
32,6003
EURO
34,8766
ALTIN
2.495,92
BIST
9.599,50
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
14°C
İstanbul
14°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Açık
20°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
22°C
Salı Az Bulutlu
22°C

TOZAN, KESKİN’DEN FINDIKLA İLGİLİ 12 SORUYA CEVAP İSTEDİ

TOZAN,  KESKİN’DEN   FINDIKLA İLGİLİ 12  SORUYA CEVAP İSTEDİ
16.01.2017 22:19
375
A+
A-

CHP İl Başkanı Tozan Ak Parti İl Başkanı Keskin’in “Fındığın Bu Duruma Düşmesinden Fetö Terör Örgütü Sorumludur ”Açıklaması Üzerine Bir  Basın Açıklamasında Bulundu.

Cumhuriyet Halk Partisi Düzce İl Başkanı Zekeriya Tozan, AK Parti İl Başkanı Hikmet Keskin’in geçtiğimiz günlerde Düzce Öncü’ye yaptığı özel açıklamalarda ‘Fındığı bu hale FETÖ getirdi’ sözleri üzerine yaptığı yazılı basın açıklamasında Keskin’in fındık sektöründeki sorun için FETÖ Terör Örgütü’nü sorumlu tutmasına bir anlam veremediğini belirterek AK Parti İl Yönetimi ve milletvekilleri tarafından bizzat cevaplandırılmasını istediği 12 fındık sorusu yöneltti.
Tozan açıklamasında “Son günlerde fındık üreticilerimizin mağduriyeti ve iktidar mensuplarının verdiği sözler ve son olarak dün Akp İl Başkanı Sn.Hikmet KESKİN’in fındık sektöründeki sorunda FETÖ Terör örgütünü sorumlu tutması ve gelecek yıla atıfta bulunması üzerine her daim üreticilerimizin yanında olan Cumhuriyet Halk Partisi olarak bu sorularımızın kamuoyu nezdinde Akp İl Yönetimi ve Milletvekilleri tarafından bizzat cevaplandırılmasını talep ediyorum.

1-Fındık arz fazlası sorununda devletin müdahale alımı yapması durumunda TEKEL ortamı ortadan kalkarak rekabet ortamı oluşmaz mı?

2- AKP Genel Başkan Yardımcılarının da zaman zaman dile getirdiği  fındıkta ki TEKEL yapı ile mücadeleden ısrarla neden kaçınılmaktadır?

3-Tekel olarak bilinen firmanın tüccar ve esnaflara attığı SMS’ler bu kadar bariz ortadayken FETÖ terör örgütü ile alakası varmıdır? Bu SMS’ler için hukuki her hangi bir adım atılmış mıdır? Bir soruşturma veya kovuşturma mevcutmu dur?

4-Tarım Bakanının Fındık Rekolte açıklamasına itiraz edenler kimlerdir? Bu itirazlar Devlete kafa tutmak ve ticari menfaatleri için kaos ortamı oluşturmak değimlidir? Bu konuda yargı harekete geçirilmişmidir?

5- Karadeniz Bölgesinde Hangi Ticaret Borsalarında FETÖ terör örgütü  yapılanması bulunmaktadır?

6- Rekolte tespit komisyonunda bir çok kurumun yetkilileri bulunmaktadır. Komisyon tarafından tespit edilip onaylanan rekolteye, Düzce Ticaret Borsası yetkilileride onay vermişken,Düzce Ticaret Borsa Başkanının itiraz edip şerh düşmesi ne mana taşımaktadır?

7-Müdahale alımı için TMO’nun elini kolunu bağlayan FETÖ terör örgütümüdür ? Mecliste fındık önergesini ret oyları ile gündeme alınmamasında FETÖ terör örgütünün  etkisi olmuşmudur ?

8-Suriyeli mülteciler için var olan 25 Milyar dolar göz önünde bulundurulduğunda, Akp iktidarının en çok oy aldığı Karadeniz illerinin ekonomik can damarı olan fındık konusunda müdahale alımı için 500 Milyon Doları yok mudur? Milyonlarca insana ve oylarını aldıkları insanların emeğinin sömürülmesine dur demek çok mu zordur?

9-İki yıldır üreticiye söz verip , satmayın çağrısı yapan AKP tarım Bakanı değimlidir? Aynı Bakanın Müdahale alımı sözü yok mudur?

10- AKP iktidarı 1 Kasım Öncesi Millete İSTİKRAR SÖZÜ vermemişmidir? 1 Kasımda 13 lira olan fındık şuan kaç liradır? 1 Kasım da DOLAR kaç liradır ve şuan kaç liradır? Bu nasıl istikrardır?

11- Fındığın serbest piyasada işlem gördüğünü ve arz-talep dengesine göre fiyatlandığını defalarca söyleyen TEKEL ve AKP iktidarı bu yıl oluşan düşük rekolte karşısında neden susmaktadır ?

12- Daha önceki yıllarda çay üreticilerimizin fiyat sorunu devletimizin varlığını göstererek TABAN FİYAT açıklaması ile çözüm bulduğu ortada iken akp iktidarı neden ve ısrarla fındık için taban fiyat açıklamaktan kaçınmaktadır?

Değerli Üreticilerimiz; DOLAR’daki yükseliş ve Fındıkta ki düşük fiyatlar karşısında 2 yılda oluşan zararınız yaklaşık %50 civarındadır. Sizlere söz verenler sözlerini tutmamıştır. Sorumlu FETÖ terör örgütü ise cezasını en ağır şekilde çeksin isteriz. Yeter ki üreticilerimiz mağdur edilmesin. Hiçbir şey lafta kalmasın. Fakat fındık sektöründeki bu vurdum duymazlık  karşısında, bu soruların muhataplarınca büyük bir şeffaflık içerinde cevaplandırılması gerektiğini düşünüyor ve  takdiri siz üreticilerimize bırakıyoruz. “ dedi