akçakocaakçakoca haberakçakoca gazetesihaber akçakocaakçakoca son dakika
DOLAR
32,3712
EURO
34,9854
ALTIN
2.326,10
BIST
9.065,54
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
23°C
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Az Bulutlu
22°C
Pazartesi Az Bulutlu
24°C
Salı Az Bulutlu
19°C

MHP İLÇE TEŞKİLATI İSTİFA ETTİ


MHP İLÇE TEŞKİLATI İSTİFA ETTİ
11.01.2017 20:19
486
A+
A-

Milliyetçi Hareket Partisi’nin Akçakoca İlçe Başkanı Tacettin Akman ve yönetim Kurulu Üyeleri istifa etti.

 

İlçe Başkanlık binasında gazetecilere açıklama yapan Akman, 15 kişilik Yönetim Kurulu’nun ortak karar doğrultusunda istifa ettiğini söyledi.

Akman, istifa nedeninin TBMM’de görüşülen ‘Anasaya Değişiklik Taslağı’ ve MHP’li vekillerin tavrı olduğunu belirterek şöyle konuştu:

“Teşkilat olarak, mecliste görüşülmekte olan ‘Anayasa Değişiklik Taslağı’nın içerik olarak ülkücü düşünceye uygun olmadığını düşünmekteyiz. Hem tabandan aldığımız tepki hemde teşkilat yöneticilerimizin tamamının, bu davranışı içine sindiremediği için oy birliği ile mensubu olmaktan her zaman gurur duyduğumuz Milliyetçi Hareket Partisi ilçe yöneticiliğinden istifa etmiş bulunmaktayız.”

Anayasa değişikliği konusunda yapılması planlana referandumda ‘hayır’ oyu kullanacaklarını kaydeden Akman, “Teşkilatımız, eski Genel Başkan Yardımcımız Atilla Kaya’nın kamuoyunca bilinen mektubunun tamamen arkasındadır. Önümüzdeki süreç içinde referandum noktasında teşkilatımızın tamamının hayır oyu kullanacağını duyuruyoruz.” dedi.

Teşkilat üyelerinin tamamının istifa ettiğini vurgulayan Akman, “İstifa etmemizin asıl sebebi, ülkücü tabanın gerçek anlamda düşüncesini yansıtan vekillerimizin, bu sesi duyurmasıdır. İnşallah çok fazla zaman geçmeden tabanın düşüncelerini ve beklentilerini yerine getirecek olan vekillerin doğru karar vereceğini umuyoruz.” diye konuştu.

Akman, MHP’li vekillerin kendilerini duymasını isteyen şöyle devam etti:

“Genel Başkanımız Devlet Bahçeli’nin son bir yıla kadar tüm meclis grup toplantılarında ve meydan konuşmalarında bu hususla ilgili yapmış olduğu bütün kararlarının arkasındayız. Daha önce konuşulmuş olan ve bu konuda partinin, parlamenter demokratik sistemin devamından yana olan tavrın, bugün neden değiştirildiğini ülkücü taban artık sorgulamaktadır. Biz de bu sorguyu yapıyoruz. Dünden bugüne ne değişmiştir? Genel merkezin tavrı dünden bu güne anayasaya yönelik neden evet olarak değişmiştir, bilmek istiyoruz. Milletvekillerimizin bu açıklamamızı dikkate almalarını ve bundan sonraki oylamalarda, tabanın da düşüncelerini dikkate alarak ve ellerini vicdanına koyarak oy kullanmalarını bekliyoruz. ”   dedi.