akçakocaakçakoca haberakçakoca gazetesihaber akçakocaakçakoca son dakika
DOLAR
32,5289
EURO
34,8049
ALTIN
2.431,63
BIST
9.722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
22°C
İstanbul
22°C
Az Bulutlu
Perşembe Parçalı Bulutlu
20°C
Cuma Az Bulutlu
20°C
Cumartesi Az Bulutlu
18°C
Pazar Az Bulutlu
19°C

ELEKTRİK VE DOĞALGAZ ZAMMI İÇİN BAKAN ALBAYRAK KONUŞTU

ELEKTRİK VE DOĞALGAZ ZAMMI İÇİN BAKAN ALBAYRAK KONUŞTU
06.01.2017 13:24
496
A+
A-

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Ahaber’de soruları yanıtladı.
30 Aralık itibariyle aldığımız ciddi bir ihbar sonrasında tedbirlerimiz aldık” diyen Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, dün ABD merkezli siber saldırı yapıldığını söyledi.

10 YILDA ENERJİ İTHALATINA BÜYÜK PARA HARCADI

Hakikaten Türkiye’de enerji alanın iktidarımız döneminde çok önemli atılımlar yaptık. Tüketimin olduğu yerde üretimi sağlama noktasında adımlar atmamız lazım. Tüm Türkiye’deki stratejimizin bir ayağı şu: Yenilenebilir enerji noktasında ilk ihalemizi yakın zamanda inşallah gerçekleştireceğiz. Türkiye son 10 yılda enerji ithalatına büyük para harcadı. Enerji noktasında dışa bağımlı bir ülkeyseniz o zaman mevcut kaynakları kullanmak zorundasınız. Son yıllardaki keşiflerle 3000 kalorili kömürleri keşfettikten sonra daha verimli bir portföyü ortaya koymak zorundasınız.

İRAN’DAN GELEN DOĞALGAZ

Kış aylarında İran’dan gelen doğalgazda sıkıntı yaşanabiliyor. Ancak biz bunu insanımıza yansıtmadık. Halkımıza hissettirmeden bu sıkıntıyı atlatabilecek alt yapıya sahibiz. Olağanüstü bir durum olmadıktan sonra Türkiye’nin doğalgaz konusunda sıkıntı yaşayamayacak. Türkiye ısınma sorunu yaşamayacak. Türkiye gaz alt yapısı ile ilgili önemli çalışmalar yapıyor. 2019 ve 2023’e kadar önemli projeler hayata geçecek. Bizi bütün senaryolara hazırlayacak projelere sahip olacağız. Tahkimi kazandıktan sonra bu kazanımın indirim olarak yansıması anlamında biz indirimi başlattık. Bu indirimi başlattıktan sonra karar uygulanmaya başlandı. İran ile gaz iş birliği noktasında yakın bir ilişkimiz var. Aralık ayında yaşadığımız teknik problem sonrasında süreç sağlıklı bir şekilde yürütülüyor.

2017’DE NE ELEKTRİK NE DOĞALGAZDA ZAM YOK

Enerji noktasında bakıldığında, gaz ve petrolde son aylarda artış yaşanmakta. İç piyasada biz bunları dövizle alıyoruz. Satışlarını TL ile yapan kurumlarımız için ciddi bir artış oldu. Ancak biz buna rağmen artırmadık ve hatta indirim uyguladık. 2017’de ne elektrik ne doğalgazda zam öngörmüyoruz.