akçakocaakçakoca haberakçakoca gazetesihaber akçakocaakçakoca son dakika
DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
ALTIN
2.496,45
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Yağmurlu
13°C
İstanbul
13°C
Yağmurlu
Cumartesi Parçalı Bulutlu
19°C
Pazar Az Bulutlu
20°C
Pazartesi Az Bulutlu
21°C
Salı Az Bulutlu
23°C

Okullardaki Sorunları Yerinde İnceleyen BAKAN ÖZLÜ NOKTAYI KOYDU

Okullardaki Sorunları Yerinde İnceleyen  BAKAN ÖZLÜ NOKTAYI KOYDU
03.12.2016 21:27
371
A+
A-

Akçakoca’da Sosyal Bilimler Lisesinin Okullarından Çıkarılmasıyla Başlayan ve Bir Süredir Diğer Okulları da İlgilendiren Sorunları Akçakoca’ya Gelerek Yetkililerle Yerinde İnceleyen Bakan Özlü Uzun Süren Bir Toplantının Ardından  Uygulanacak Yeni Düzenlemeyi  Basın Mensuplarına Açıkladı.

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü Akçakoca’daki tüm okulları beraberinde Düzce Valisi Zülkif Dağlı, Akçakoca Kaymakamı Mehmet Özer, Milli Eğitim Bakanlığı Mensupları, Danışmanları, Belediye Başkanı Cüneyt Yemenici,  İGM Üyesi Ayfer Yılmaz  Ak Parti İl ve İlçe Başkanı, Kadım Kolları Başkanı, ilgili kurum Müdürleri ile birlikte gezerek incelemelerde bulundu.

Okul ziyaretleri sonrasında Akçakoca Kaymakamlığında basına kapalı tüm ilgililerin ve yetkililerin katıldığı durum değerlendirmesi toplantısı yaptı.

bak-2

Toplantı sonrasında  Bakan Özlü basın mensuplarına yaptığı açıklamada  sadece Sosyal Bilimler Lisesinin durumu ile ilgili çözüm arayışında olmadıklarını tüm liselerin durumlarını gözden geçirdiklerini ve yeni bir düzenleme yaptıklarını belirterek “ Akçakoca’da sekiz lisemizde incelemelerde bulunduk. Bir ikisi hariç hepsinin durumu kötü. Toptan ele alıp eğitimde ve fiziki durumda kaliteyi yükseltmek amaçlı 1866 öğrencimizin 137 dersliğe sahip sekiz lisemizde yeni bir düzenleme planladık. En ince ayrıntısına kadar  her görüşü ele alıp değerlendirmemiz sonucunda ; Yeni açmayı planladığımız Fen Lisesi ve Sosyal Bilimler Lisesi için Barbaros Anadolu ve Osmaniye İlköğretimin bulunduğu alanda bir kampüs içinde iki ayrı bina yapacağız. Bu okullar 2017- 18 öğretim yılında  her türlü donatıya sahip yeni yerleşkelerinde öğrenim görecekler. Barbaros Anadolu 1. Sınıfa öğrenci  almayacak. Osmaniye İlkokulu  gelecek yıl Kız Meslek Lisesine taşınacak . Kızmeslek Lisesi anıtlar yüksek kurulundan onaylı tadilatı sonrasında halen boş olan ve giderek tahrip olan  Orhangazi binasına taşınacak.  Süha Güven Meslek Lisesi Şubat itibariyle Endüstri Meslek Lisesine taşınırken  mevcut bina düzenlenerek SBL erkek öğrenci yurdu olacak ve yönetimi bu okulda olacak.  Şehit Ercan Çelik Yurt Binası ise Turizm Meslek Lisesi Uygulama oteli olacak.  İleriye dönük olarak kurulacak olan OSB içinde bir meslek lisesi planladık  zamanı gelince şu andaki okulumuz oraya taşınacak” dedi.

bakok-3 bakok-4

Sorulan sorular üzerine yaptığı açıklamada Fen Lisesi ve Sosyal Bilimler Lisesinin 2017-18 de yeni binalarında derse başlayacağını; Özel gayretlerle açılan Akçakoca Bey Siyasal Bilgiler Fakültesinin gelecek akademik yılda öğrenci alacağını vurgulayan Bakan Özlü “ Akçakoca Konuralpten sonra Düzce Üniversitesinin ikinci kampüsü olacak. Büyümeye müsait Düzce Üniversitesinin burada genişlemesini uygun buluyoruz “dedi.