akçakocaakçakoca haberakçakoca gazetesihaber akçakocaakçakoca son dakika
DOLAR
32,5941
EURO
34,7657
ALTIN
2.419,89
BIST
9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
24°C
İstanbul
24°C
Az Bulutlu
Çarşamba Az Bulutlu
22°C
Perşembe Az Bulutlu
20°C
Cuma Açık
20°C
Cumartesi Az Bulutlu
19°C

ÖĞRETMENEVİ TURİZM LİSESİ OLURSA…

ÖĞRETMENEVİ TURİZM LİSESİ OLURSA…
30.11.2016 19:30
1.300
A+
A-

Evet, Akçakoca Öğretmenevi yıllardır uygulama oteli ve lokantasından yoksun eğitim öğretimini sürdüren Akçakoca Süha Güven Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi (ilk adı Anadolu Turizm Otelcilik Meslek Lisesi) ne tahsis edilirse ne olur.

Öncelikle şunu belirtmek isterim ki bu uygulama hayata geçirilirse Akçakoca’da hemen hemen tüm liselerimiz rahat bir nefes alır , huzur içinde çalışmalarını sürdürür ve adı geçen lisemiz çok başarılı hizmetlere imza atar.

Zira halen devam ettiğini bildiğimiz ve Sayın Bakan Faruk Özlü’nün başta Sosyal Bilimler Lisesi olmak üzere derslik yerleştirme kapsamında başlatılan ve SBL sorunu olarak süren sıkıntıları çok detaylı ve bütünüyle ele alma yaklaşımı nedeniyle okullarımızda “bizim de yerimiz değişir mi?” endişeli bekleyişi hakim.

Bu tahsis yapılırsa  Turizm Lisesinin   eğitim öğretimini dahi bu binada yapabilmesi mümkün olduğu gibi,  staj dahil hiçbir sorunu kalmaz    müfredatın öngördüğü biçimde çalışmalarını dört dörtlük sürdürür.

Üstüne üstlük, Öğretmenevinin bugün verdiği her hizmeti sahip olduğu  bilgi birikimi ve donatısıyla da eksiksiz yerine getirir.

Böylece Sosyal Bilimler Lisesi’nin mevcut binaya taşınması bunun içinde  Endüstri Meslek Lisesinde bir çok yeni olumsuzluklara neden olacak Turizm Lisesine yer açma çalışmalarına gerek kalmaz.

Bölgemizde çalışmalarını sürdüren sanayi kuruluşlarına ve açılması planlanan OSB ye kalifiye eleman sağlaması bakımından çok önemli bir işlevi olan Meslek Lisemiz de iki başlı olmaktan ve  atölye çalışmalarında yaşayacağı sıkıntılar oluşmaz.

Öğretmen evinin konumu ne olacak derseniz  uygulama otelleri ve restoranlarında usta öğreticilik  konumunda çalışanlar olduğunu biliyorum.  Hizmet konusunda ise öğretmenler için bugünkü statü geçerli olur. Bakanlık aynı bakanlık olunca sorunda yaşanmaz diye düşünüyorum.

İlimizin ve İlçemizin değerli yöneticilerine acizane bir öneri. Kalın sağlıcakla.

Haber Yorum  ; Özdal  ALAS.