akçakocaakçakoca haberakçakoca gazetesihaber akçakocaakçakoca son dakika
DOLAR
32,5981
EURO
34,8100
ALTIN
2.509,08
BIST
9.471,40
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
14°C
İstanbul
14°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Açık
20°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
21°C
Salı Az Bulutlu
22°C

PAZVANT “OSB MÜJDESİ YIL SONUNA KADAR GELEBİLİR”

PAZVANT “OSB MÜJDESİ   YIL SONUNA KADAR GELEBİLİR”
29.11.2016 22:03
350
A+
A-

Akçakoca Ekonomisinin Güçlenmesi , Göç Vermesinin Önlenmesi  Ve İşsizliğe Çözüm  İçin Büyük Umutlar Beklentisi İle Kurulması Çalışmalarına Başlanan Ancak Bölge İdare Mahkemesine Açılan Dava Nedeniyle Yürütmesi Durdurulan OSB De Olumlu Gelişmeler Olduğu Öğrenildi.

Konunun Kaymakamlık ve Belediye Başkanlığı ile birlikte 1. dereceden takipçisi olan Akçakoca Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mehmet Nazım Pazvant sorumuz üzerine gazetemize yaptığı açıklamada yıl sonuna kadar sevindirici bir kararı beklediklerinin altını çizerek “ Bilindiği üzere  Akçakoca’mıza demir çelik ihtisas OSB si kurulumu ile ilgili önemli bir mesafe kaydetmişken kurulum bölgesinin 1. Dereceden tarım alanı-ova  olduğu iddiasıyla Bölge İdare Mahkemesine açılan dava sonucu yürütme durdurulmuştu. İtirazımız sonucu arazide incelemede bulunan bilirkişi heyeti bölgenin 3. Derecede  tarım arazisi sayılabileceğine ve tarıma elverişsiz olduğuna hükmetti ve raporunu ilgili birimlere gönderdi. Yasal itiraz süresi de dolmuş durumda. Zonguldak Bölge idare mahkemesinin bilirkişi raporunu inceleyerek nihai kararını 2016 yılı içinde vereceğini umuyoruz.  Siyasal Bilgiler Fakültesi sevincini yaşadığımız şu günlerde inşallah bir sevinç de OSB kararı ile yaşayacağız”dedi.