akçakocaakçakoca haberakçakoca gazetesihaber akçakocaakçakoca son dakika
DOLAR
32,5491
EURO
34,7347
ALTIN
2.492,76
BIST
9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
16°C
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Cuma Hafif Yağmurlu
14°C
Cumartesi Açık
20°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
20°C

EREĞLİ ŞEHİDİNE AĞLIYOR…

EREĞLİ ŞEHİDİNE AĞLIYOR…
26.11.2016 12:33
399
A+
A-

Suriye’nin kuzeyinde gerçekleştirilen saldırıda şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Acar’ın Ereğli ‘deki baba ocağında büyük üzüntü yaşanıyor

Fırat Kalkanı Harekatı kapsamında Suriye’nin kuzeyinde Türk Silahlı Kuvvetlerine (TSK) yönelik saldırıda şehit düşen Jandarma Uzman Çavuş Kader Acar’ın  Ereğli’deki baba ocağında yas var.

Kader Acar’ın (33) Cemaller köyündeki yakınlarına şehadet haberi, sağlık ekipleri eşliğinde askeri yetkililer tarafından verildi.

Şehidin annesi Şadiye’nin 2006, babası Nimet Acar’ın da 1998’de vefat ettiği öğrenildi.

Şehit yakınlarının evine Türk bayrağı asıldı.

2.5 ay önce nişanlanmış 

Şehidin Cemaller köyünde oturan dayısı Muhammet Uçar, yaptığı açıklamada, yeğeniyle en son 10-15 gün önce telefonla görüştüğünü söyledi.

Yeğeninin kendisine “Dayı ben Suriye’ye gidiyorum.” dediğini aktaran Uçar, şöyle konuştu:

“Bana, ‘Orada bir çatışma var, sadece yengemle senin sesini duymak için aradım.’ demişti. Acı haberi sabah saat 05.00 gibi aldık. Göreve başlayalı yaklaşık 3 yıl olmuştu. 2,5 ay önce izne geldi ve nişanını yapmıştı. Anne ve babası vefat etmişti. Kardeşleri de inşaat işlerinde çalışıyor, kamu da çalışan yok. Babaevi burası, geldiğinde ağabey ve dayılarının yanında kalıyordu. Nişanlısıyla görüşüyordu. Burada pek kalmazdı. Düğün için de ‘Nasipse seneye yaparım.’ diyordu.”

buyuk-951f

Babaevini yaptıracaktı

Şehit Acar’ın, Cemaller köyünde oturulamaz durumdaki babaevini yaptırmak için girişimde bulunduğunu dile getiren Uçar, “Bana ‘Evin çatısını falan yaptırmak istiyorum, ne kadar tutar’ diye soruyordu. Ben de ‘Önce nişanını yap, onları hallederiz.’ diyordum. Baba yadigarı evini yaptırmak istiyordu.” dedi.

Kader Acar’ın cenazesi, bugün Bozhane Camisi’nde kılınacak ikindi namazının ardından doğum yeri olan Cemaller Köyü’ne götürülerek  burada toprağa verilecek.

buyuk-4e0c