akçakocaakçakoca haberakçakoca gazetesihaber akçakocaakçakoca son dakika
DOLAR
32,5975
EURO
34,7931
ALTIN
2.498,37
BIST
9.439,94
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
14°C
İstanbul
14°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Açık
20°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
21°C
Salı Az Bulutlu
22°C

Temas Ve İncelemelerde Bulunmak İçin Akçakoca’ya Gelen DÜZCE VALİSİ DAĞLI” AKÇAKOCA’YA HER DESTEĞİ VERECEĞİZ”

Temas Ve İncelemelerde Bulunmak İçin Akçakoca’ya Gelen  DÜZCE VALİSİ DAĞLI” AKÇAKOCA’YA HER DESTEĞİ VERECEĞİZ”
22.11.2016 20:04
522
A+
A-

Sokak Sağlıklaştırması  2. Etap Bilgilendirme Toplantısına Katılmak İçin İl Jandarma Alay Komutanı Yılmaz Özdemir İle Birlikte Akçakoca’ya İlk Ziyaretini Gerçekleştiren Vali Zülkif Dağlı Bir Çok Kurum Ve Kuruluşu Ziyaret Ederek İstişarelerde Bulundu.

 

İlk olarak Akçakoca Kaymakamlığını ziyaret eden Vali Zülkif Dağlı’yı  Hükümet Konağı önünde Kaymakam Mehmet Özer , İlçe protokolüne mensup isimler ve kurum müdürleri karşıladı.

 

valizi-5

Uzun sayılabilecek görüşme sonrasında gecikmeli olarak Akçakoca Belediyesi Sokak Sağlıklaştırma 2. Etap bilgilendirme toplantısı için Belediye ye gelen Vali Dağlı’yı burada da belediye başkan yardımcıları, kısım müdürleri , bazı meclis üyeleri ve mahalle muhtarları karşıladılar.

 

valizi-6

Meclis salonu fuayesinde Başkan Cüneyt Yemenici’nin yapılacak toplantıya konu “Tarihi Ticaret Merkezi” nin tamamlanan 1. Etabı ve başlanacak 2. Etabı ile ilgili  görseller üzerinde Vali Dağlı’yı bilgilendirmesinin ardından ,sokak sağlıklaştırması projesinde öncelikli olarak etkilenen esnafların hazır bulunduğu meclis toplantı salonuna geçildi.

 

valizi-2

MARKA (Doğu Marmara Kalkınma Ajansı) Genel Sekreteri Mustafa Ayhan, İGM Başkanı Dursun Çakır, İGM Üyeleri Ayfer Yılmaz, Ömer Yıldız ve… katıldığı toplantının sunumunu yapan Akçakoca Belediyesi basın ve halkla ilişkiler sorumlusu Mine Alpan’ın daveti ile Atatürk ve Silah Arkadaşları için yapılan bir dakikalık saygı duruşu ve ardından İstiklal marşının  okunmasıyla toplantı açıldı.

İlk konuşmacı olarak söz verilen Doğu Marmara Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mustafa Ayhan tamamlanan  1 .bölüm ve başlanılacak 2. Etapla ilgili olarak teknik konuları ve maliyetle ilgili MARKA nın yaptığı –yapacağı mali desteklerle ilgili  rakamsal bilgilendirmede bulundu.

 

Başkan Cüneyt Yemenici ise halen yürütülmekte olan ve çalışmaların devam ettiği dört projenin (Tarihi Yukarı Mahalle Pazarı- Kadınlar Plajı- Ceneviz Kalesi- Tarihi Ticaret Merkezi) Akçakoca’da çok önemli değişikliğe vizyonunu parlatacağına inandığını belirterek başladığı konuşmasında “ Akçakoca’nın turizm hamlesinde Yukarı Mahalle Projesi amiral gemisidir. 2. Etap görüşmelerini yapacağımız tarihi ticaret merkezide geminin kaptan köşküdür. Allah izin verirse Şubat ayında 2. etaba başlayacağız. Birinci etapta olduğu gibi Valilik ve MARKA desteğinin 2. etapta da süreceği beklentimiz yüksek. Çok önemsediğimiz bu projenin 3.üncü  ve 4.’üncü etaplarında AB formlarından yararlanma çalışması yapıyoruz. Özellikle belirtmek isterim ki bölge esnafı bize büyük destek vediler. Zorluk çektiler ancak yakınmadılar. Onların bu tavrı olmasa bu proje hayata geçmezdi. Kendilerine çok teşekkür ediyorum “dedi ve Akçakoca’da devam eden projeler hakkında bilgiler verdi.

 

valizi-3

Sözlerine “güzel insanların güzelce yaşadığı Güzel bir kent olan Akçakoca’da  gerek sosyal yaşamın iyileştirilmesi gerekse turizmde çıtanın yükseltilmesi adına güzel işler yapılmakta. Bu güzelliğin devam etmesinde Kaymakamlık olarak  her türlü desteği veriyoruz vermeyi de sürdüreceğiz.” Dedi. Emeği geçenlere teşekkür etti.

Vali Zülkif Dağlı,  Akçakoca’nın geçmiş zamanlarda önemli bir turizm potansiyeli olduğunu ancak daha sonraları bazı işlerin ağır yürümesi i ile iç ve dış turizm de geri kalmış olmasına dikkat çektiği konuşmasında ”  Görüyorum ki Akçakoca şimdilerde önemli projeleri hizmete sokarak büyük bir atılım yapmaya ve tekrar öne çıkmaya çalışıyor. Bu potansiyeli de var. Tüm kurumlar MARKA desteğiyle güç birliği içerisinde hareket etmeleri neticesinde eski havasını tekrardan yakalayacağını umuyorum. Biz Valilik olarak çalışmalara her türlü desteği vereceğiz. ” dedi.

Vali Dağlı konuşmasını  “Çalışmaları proje haline getirmek çok önemli. Güçlü ve yararlı projeler için parasal yönden sıkıntı yok. Yeter ki nereden, ne zaman, nasıl isteneceğini bilelim. Bu güzel çalışmalarda emeği olan her kesi kutluyorum” sözleri ile tamamladı.

Akçakoca Belediyesi Peyzaj Mimarı Ayşe Güner’in , tarihi ticaret merkezinde yapılan sokak sağlıklaştırması çalışmaları hakkında slayt destekli teknik bilgiler içeren sunumunun ardından toplantının sona erdiği açıklanması ile ,kendilerine söz verileceği ve görüşleri alınacağı beklentisinde olan salonu dolduran ve proje ile birinci dereceden ilgili olan esnafların kısa bir şaşkınlık yaşadıkları görüldü.

 

valizi-4

Vali Dağlı, ve beraberindekiler Başkan Yemenici’nin makam odasına çıkarak bir süre basına kapalı görüşmelerde bulunduktan sonra ilçede; Ticaret ve Sanayi Odası, Cumhuriyet Savcılığı, Baro Başkanı Azade Ay ziyaretlerinde bulundular, Tarihi ticaret merkezini gezdiler ve İGM Başkanı Dursun Çakır’ın işyerinde bir süre dinlendiler.