akçakocaakçakoca haberakçakoca gazetesihaber akçakocaakçakoca son dakika
DOLAR
32,5184
EURO
34,7960
ALTIN
2.420,82
BIST
9.746,71
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
22°C
İstanbul
22°C
Az Bulutlu
Perşembe Az Bulutlu
20°C
Cuma Az Bulutlu
19°C
Cumartesi Az Bulutlu
18°C
Pazar Az Bulutlu
19°C

GÜLER “AKÇAKOCA DEĞERLERİNİ BİR BİR KAYBEDİYOR”

GÜLER “AKÇAKOCA  DEĞERLERİNİ  BİR BİR KAYBEDİYOR”
17.11.2016 10:57
405
A+
A-

CHP İlçe Başkanı Turan Güler Başta İşletme Fakültesi Olmak Üzere Akçakoca’nın Önemli Değerlerinin Birer Birer Elden Gittiğini,  Bunun Akçakoca’ya  Ekonomik Ve Sosyal Alanda Önemli Oranda  Zarar Vereceğini Söyledi.

Akçakoca Cumhuriyet Halk Partisi İlçe Başkanı Turan Güler son günlerde Akçakoca gündeminde tartışılan konularla ilgili olarak yaptığı açıklamada  yerel yöneticilerin ve iktidar partisi önde gelenlerinin gerekli hassasiyeti göstermedikleri, etkin olamadıklarına dikkat çekerek “ Akçakoca’nın en güzel köşelerinden biri olan hemen yanı başında yapımına başlanan  proje ile çok daha değer kazanacak Değirmenağzı Günbatımı bölgesinin  yeni yapılacak hastane arsası teminine kaynak sağlamak amacıyla satışa çıkarılmasını anlamak mümkün değil.  Meclisteki sağduyulu üyelerin karşı çıkmasıyla engellenmiş olan bu girişimin gerekçesi hiç inandırıcı değil. Seçim kampanyalarında  kepçeyle geleceği  vadedilen hizmetler, ne oldu da bir milyona alınabilecek bir arsa için sağlanamadı ve Akçakoca Belediyesinin çok değerli mülkü satışa çıkarıldı. “dedi.

Güler ,  Akçakoca’nın  en önemli kazanımlarından olan İşletme Fakültesinin Akçakoca’dan alınması ve SBL de yaşananlarla ilgili  olarak  “Yıllardır Akçakoca’nın milletvekilleri, yerel siyasileri, yöneticileri STK ları başta olmak üzere tüm dinamikleri ile  adeta tırnaklarıyla kazandıkları Akçakoca İşletme Fakültesi  binasının %90 nı tamamlanmış iken ne oldu da birden elimizden gitti. 2017-18 Öğretim yılında hizmete açılacağı ve üç yıl içinde Akçakoca’ya 3 bin öğrencinin gelmesini sağlayacak kuruma neden sahip çıkılmadı ve gitmesine göz yumuldu. Bu konuda hiçbir etkin girişimde bulunmayanlar şimdi SBF açılacak diyerek vatandaşın tepkisini yumuşatmaya çalışıyorlar. Bu konuda hangi aşamadayız. Neden kapsamlı bir açıklama yapılmıyor. Bu konuda ikinci ve çok önemli bir sıkıntıda yok yere yaratılan ve önemli tartışmalar sonucunda Akçakoca’ya kazandırılmış olan Sosyal Bilimler Lisesi’nde yaşanan gelişmeler. Kuruluş statüsünde belirli kriterlere sahip olan ve tercihen gelinen  bu okulumuz maalesef kısır siyasi hesaplara kurban edilerek yakın bir tarihte Akçakoca’dan gidecek. Pansiyonlu bir okulu yerinden alıp başka bir okulun bir katında  kantinsiz,  salonsuz bir çok donatıdan yoksun eğitim-Öğretime mahkum etmenin izahı varmıdır.?

Hiçbir gerekçe bu uygulamayı mazur kılamaz. Sorunu olan İmam Hatip Lisesinin sıkıntısına çözüm bulmak yerine başka bir okulu çözümsüzlüğe itmek nasıl bir yöneticiliktir.  Bu günkü haliyle  kimsenin  tercih etmeyeceği okulumuzda öğrendiğimiz kadarıyla bazı öğrencilerin nakil çalışmasında bulunduğu  ve iki yıl içinde de kapanacağı endişesindeyim. Tüm görevli ve sorumluları bu konularda  Akçakoca menfaatlerini korumaya davet ediyorum”  Açıklamasında bulundu.