akçakocaakçakoca haberakçakoca gazetesihaber akçakocaakçakoca son dakika
DOLAR
32,5873
EURO
34,7878
ALTIN
2.509,51
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Yağmurlu
14°C
İstanbul
14°C
Yağmurlu
Cumartesi Parçalı Bulutlu
19°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
22°C
Salı Az Bulutlu
22°C

Okullarına Kavuşmak İçin Mücadeleden Vazgeçmeyen SBL VELİLERİ YARGI YOLUNDA

Okullarına Kavuşmak İçin Mücadeleden Vazgeçmeyen SBL VELİLERİ  YARGI YOLUNDA
05.11.2016 20:19
333
A+
A-

2016-17 Eğitim Öğretim Yılı Başında Derslik Düzenlemesi Gerekçesiyle  Okullarından   Çıkarılarak Barbaros Anadolu Lisesine Tıkıştırılan Akçakoca Sosyal Bilimler Lisesi Öğrencilerinin Velileri Çocuklarının Büyük Bir Mağduriyetine Neden Olan  Kararın Geri Alınması İçin Başlattıkları Mücadeleyi  Kişisel Yargı Yoluna Taşımaya Hazırlanıyor.

Uğradıkları haksızlığın giderilmesi  için toplu olarak bölge idare mahkemesine başvuran sorunu ilettikleri  Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Prof. Dr. Faruk Özlü’den  Değirmenağzı Projesi temel atma töreninde bir açıklama olacağı  beklentileri boşa çıkan SBL velileri  yaptıkları toplantıda konuyu açacakları bireysel  davalarla bir kez daha yargıya taşıma kararı aldıkları öğrenildi.

Sorunların çözümünde 213 veli adına söz sahibi olacak bir komite oluşturduklarını ,  konuyu bireysel dava açarak yargıya taşıma kararı aldıklarını belirten,

Okullarının ellerinden şifai bir kararla alındığını bu güne kadar konu ile hiçbir yazılı belgeye ulaşamadıklarını sadece 20 Eylülde telefonlarına gelen bir mesaj ile bilgilendirildiklerini, bunun gayri hukuki bir durum olduğunun altını çizen veliler çocuklarının moral motivasyonlarının bozulduğunu bir çöküntü içinde olduklarına dikkat çekerek; “ Kaldıkları yerler her yağmurda su altında kalıyor. Kapasite olarak yeterli değil. Türkiyenin dört bir yanından yatılı pansiyonlu okul olması bir çok artıları nedeniyle bu okula  tercihen geldik. Şu anda durumumuz içler acısı. Başarı oranları son alınan  değerlerde çok düşük. Çocuklarımızın ders çalışma arzu ve şevkleri kırıldı. Sorun olarak ortaya attıkları gerekçenin çözümü için  bir çok çözüm varken, bu haksızlığı ve hukuksuzluğu bize neden reva gördüler.” Diyerek yaşadıkları mağduriyeti ifade ettiler.

Ellerinde yazılı bir karar olmadığını vurgulayan şifai ve keyfi uygulamayı  her velinin bireysel başvurusu ile açacakları davalarla yargıya taşıma kararı aldıklarını belirten veliler “ Daha güçlü hak aramak için 213 veliyi temsilen bir komisyon oluşturduk. Gerekirse dernekleşeceğiz ve haklı mücadelemizi her platformda sürdüreceğiz. Şu anda Sayın Bakanımızın sorunumuzun çözümü için yapacağı açıklamayı bekliyoruz” dediler.