akçakocaakçakoca haberakçakoca gazetesihaber akçakocaakçakoca son dakika
DOLAR
32,5475
EURO
34,9890
ALTIN
2.427,44
BIST
9.722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
20°C
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Cuma Parçalı Bulutlu
19°C
Cumartesi Az Bulutlu
17°C
Pazar Az Bulutlu
19°C
Pazartesi Az Bulutlu
19°C

ŞEHİTLER PARKININ TEMELİNİ BAKAN ÖZLÜ ATTI

ŞEHİTLER PARKININ TEMELİNİ  BAKAN ÖZLÜ ATTI
30.10.2016 19:36
455
A+
A-

Değirmenağzında Yapım Çalışmaları Bir Süre Önce Başlayan  15 Temmuz Şehitler Parkı İçinde Yer Alan  1200 Metre Kare Taban Alanlı Çok Amaçlı Binanın Temeli Bakan Özlünün Katıldığı Bir Törenle Atıldı.

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Prof. Dr Faruk Özlü , Milletvekili Ayşe Keşir, Akçakoca Kaymakamı, İl Alay Komutanı, Ak Parti İl Başkanı İGM Üyeleri, Ak Parti İl ve İlçe Başkanı ile çok sayıda bürokrat ve STK Yöneticileri ile kalabalık bir vatandaş gurubunun katılımıyla gerçekleşen temel atma töreni Müftü Mehmet Taşcı’nın duaları ve kesilen kurban eşliğinde gerçekleştirildi. Tören için hazırlanan alana gelişinde kendisini karşılamak için uzun bir kuyruk oluşturan yönetici, partililer ve vatandaşlarla tek tek tokalaşan

 

temel-2 temel-3 temel-4

Bakan Özlü’nün yerini almasıyla elverişsiz hava koşullarında gerçekleştirilen temel atma töreni ;

Sunumu  yapan Belediye Basın Halkla İlişkiler sorumlusu Mine Alpan’ın Atatürk ve tüm şehitler adına yaptığı saygı duruşu çağrısı ve ardından okunan İstiklal Marşı ile başladı.

temel-11

 

 

 

 

temel-6Daha sonra konuşmasını yapmak üzere kürsüye davet edilen Ev Sahibi Başkan Yemenici  Akçakoca ve bölgenin çehresini büyük ölçüde değiştireceğini vurguladığı ve mega proje olarak nitelediği Değirmenağzı projesini adına yaraşır bir şekilde 15 Temmuz 2017 de açmayı hedeflediklerini belirterek “ Bu projenin içinde yok yok. 52 dönüm alanda inşa edilecek sadece Akçakocalılar değil bölge halkının ve de gelen misafirlerin çok keyif alacağı uğrak yerlerinden biri olacağına inandığımız bu parkta bugün temelini atacağımız çok amaçlı salonları içinde barındıran kale restoran, 750 kişilik amfi tiyatro, üç büyük çocuk parkı bisiklet yolları iki basketbol ve iki voleybol sahası çok sayıda pergola estetik geçiş köprüleri ve yürüyüş yolları kafeteryalar yer alacak.” dedi.

temel-8

Belediye olarak ilçe genelinde görev süreleri boyunca hayata geçirdikleri çalışmalar ile önümüzdeki dönemde gerçekleştirilecek projeleri anlatarak konuşmasını sürdüren Başkan Yemenici konuşmasında sık sık Bakan Özlü’nün verdiği desteği vurguladı.

İkinci olarak  kürsüye davet edilen Düzce milletvekili Ayşe Keşir ,turizm alanındaki çalışmaların artırılması gerektiğini ve bu konuda hazırlanan master planla ilgili yapılan çalışmaları anlattı.

 

temel-5 temel-7

Şiddetini artıran yağmur nedeniyle konu başlıkları ile özetlediği konuşmasına Ak Parti iktidarlarının icracı hükümetler olduğunun altını çizerek başlayan Bilim sanayi ve Teknoloji Bakanı Prof. Dr. Faruk Özlü ise, Türkiye’nin son yıllarda çok başarılı projeleri hayata geçirdiğini   ve dünya ekonomisi küçülürken Türkiye Ekonomisinin büyümesini sürdürdüğünü söyledi.

  1. Boğaz Köprüsü, Körfez Geçişi, Marmaray gibi büyük yatırımları son dört ayda hizmete soktuklarını vurgulayan Özlü “Bugün de günde 50 bin kişiye hizmet verecek hızlı tren garını Ankara’da hizmete açtık.” dedi.

Düzce’de ise başta hastane, yeni terminal ve kültür merkezi olmak üzere, çok büyük projelerin açılışlarının yapıldığını belirten Bakan Faruk Özlü, Akçakoca’da başta eğitim olmak üzere yakında müjdeli haberler vereceğini belirterek; “Bugün buraya uzmanlarla geldik ve yeni balıkçı barınağıyla ilgili incelemeler yapacağız. Akçakoca Sosyal Bilimler Lisesi sorununu çok güzel ve istenildiği biçimde çözeceğiz. Önümüzdeki günlerde çözümle ilgili  açıklamayı yapacağız” dedi .

temel-9

Daha sonra platforma  alınan protokol mensupları Müftü Taşcı’nın okuduğu dua sonrası  butona basarak temel atmayı gerçekleştirdiler.

Temel atma töreni bitiminde  belediyenin kurdurduğu yemek standında vatandaşlara etli pilav, ayran ve tatlıdan oluşan ikramda bulunuldu.

Bakan Özlü ve beraberindekiler buradan Kale mesire alanı ve kadınlar plajında, Şehir merkezinde çalışmaları süren Tarihi Ticaret merkezinde incelemelerde bulundular ve Başkan Yemenici tarafından bilgilendirildiler.