akçakocaakçakoca haberakçakoca gazetesihaber akçakocaakçakoca son dakika
DOLAR
32,5491
EURO
34,7347
ALTIN
2.492,76
BIST
9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
16°C
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Cuma Hafif Yağmurlu
14°C
Cumartesi Açık
20°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
20°C

BAKAN ÖZLÜ, A TAKIMIYLA DÜZCE’DE

BAKAN ÖZLÜ, A TAKIMIYLA  DÜZCE’DE
15.10.2016 19:23
414
A+
A-

Bakanlığın Üst Düzey Yöneticileri İle Birlikte Düzce’ye Gelen Ve Sanayicilerin Şehre Kazandırılmasını Dört Gözle Beklediği OSB-Otoban Bağlantı Yolunda İncelemelerde Bulunan Bilim, Sanayi Ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, Ardından Düzce Üniversitesi Cumhuriyet Konferans Salonu’nda Düzce Ticaret Ve Sanayi Odasınca Düzenlenen Sanayi Şurası’na Katıldı.

Akıllı Stok Alanları Temel Atma Töreni, Kayda Değer İstihdam Projesi Lansmanı, Düzce Sanayi Şurası Düzce İl Milli Eğitim Müdürlüğü Projeler Sunumu için Düzce’ye gelen Bakan Özlü, ziyaretinde ilk olarak OSB-Otoban bağlantı yolunda yapım işini üstlenen firmanın şantiyesini ziyaret ederek, yetkililerden son durum hakkında bilgiler aldı.

Ardından sanayicilerin kavuşmayı iple çektiği bağlantı yolunda incelemelerde bulundu ve “Yolun Bir An Önce Hizmete Girmesi İçin Gerekeni Yapacağız.” Dedi.

ozlu-2 ozlu-4

 

Buradan Tüm bakanlık bürokratlarıyla Düzce Üniversitesi Cumhuriyet Konferans Salonu’nda   Düzce Ticaret ve Sanayi Odasınca düzenlenen “Düzce Ticaret ve Sanayi Şurası”na geçen Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, sanayicilere seslendiği konuşmasında, “Bugün de, bundan sonra da sizlerle her zaman bir arada olmaya gayret edeceğiz.” diyerek sorunlara yerinde çözümler üretileceğini vurguladı.
ozlu-3

Bakanlığın tüm kadrolarıyla Düzce’ye geldiklerini anlatan Özlü, kentin sorunlarını mümkün olan en hızlı şekilde çözüme kavuşturmayı amaçladıklarını bildirdi.

Özlü, AK Parti’den önceki Türkiye’nin içinde bulunduğu durumun çok iyi hatırlandığını anımsatarak, şunları söyledi:

“Birçoğunuz, o zorlu koşullarda, güven ve istikrarın olmadığı bir ortamda işlerinizi kurdunuz, büyütmeye çalıştınız. Genel politikaların başarısızlığı bir yana, devlet sizlerin sorunlarınıza hep kayıtsız kalıyordu. Bir elin parmağını geçmeyecek bazı büyük firmaları saymazsanız, devlet sizlere sırtını dönüyordu. Buralara dönüp bakmıyordu. Sizler Ankara’ya gitseniz, kapılarını sizlere açmıyordu. Artık bütün bunlar değişti. AK Parti ile birlikte bambaşka bir dönem başladı. Artık devlet sizin ayağınıza geliyor. Sakın yanlış anlaşılmasın, bizim burada olmamız sizin için bir lütuf değil. Bu sizin doğal hakkınızdır. Bizim de en temel vazifemizdir. Devlet mekanizması, siyaset ve bürokrasi kurumları, bunun için, sizlere hizmet etmek için var. Bugün de bundan sonra da sizlerle her zaman bir arada olmaya gayret edeceğiz. Sorunlara yerinde çözümler üreterek, sizlerin daha fazla ve daha nitelikli üretim yapmanızın, daha iyi ticaret yapmanızın önünü açacağız. Hem Düzce’de hem de Türkiye’nin tamamında ekonomik hayatın daha da canlı hale gelmesini sağlayacağız.” ifadelerini kullandı.

Türkiye’nin çok büyük bir potansiyele sahip olduğunu dile getiren Özlü, şunları kaydetti:

“Bu potansiyeli en yüksek seviyede açığa çıkarmak hepimizin vazifesidir. Yeter ki bu ülkeyi akılla, mantıkla, bilimle, bilgiyle yönetelim. Yeter ki bu ülkede her anlamıyla evrensel standartları yakalayalım. Yeter ki ekonomik ve siyasi istikrarı koruyacak bir sistem inşa edelim, bu ülkeyi yeniden koalisyon sarmalına sokmayalım. İşte bu açıdan, bu hafta içinde yeniden başlayan Başkanlık sistemi tartışmalarını çok önemsiyorum. Bu tartışmaların Türkiye için olumlu olduğuna inanıyorum. Yeni anayasanın ve başkanlık sisteminin, sosyal ve ekonomik hayatımıza çok olumlu etkileri olacağını düşünüyorum. Bu konuyu, ön yargılardan ve politik pozisyonlardan bağımsız bir şekilde tartışabilmeliyiz. Ortak akıl çerçevesinde en uygun sistemi inşa edebilmeliyiz. Başkanlık sistemiyle ilgili çalışmalar neticesinde ortaya çıkacak olan modeli, önce Meclis iradesine, ardından da doğrudan milletimize götürelim. Meclis’te 550 vekilin tamamı olur dese bile, yine de milletimize fikrini soralım. En iyi hakem olan milletimiz de kararını versin ve yolumuza ona göre devam edelim. Böylece hızımıza hız katalım. Bu sürece, iş dünyamızın da çok ciddi bir şekilde sahip çıkacağını, çok ciddi bir katkı vereceğini düşünüyorum.”