akçakocaakçakoca haberakçakoca gazetesihaber akçakocaakçakoca son dakika
DOLAR
32,5658
EURO
34,9978
ALTIN
2.447,97
BIST
9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
18°C
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cumartesi Hafif Yağmurlu
16°C
Pazar Az Bulutlu
18°C
Pazartesi Az Bulutlu
18°C
Salı Az Bulutlu
18°C

Yapılan ve Yapılması Planlanan Çalışmaların Değerlendirildiği AK PARTİ İLÇE DANIŞMA MECLİSİ TOPLANDI

Yapılan ve Yapılması Planlanan Çalışmaların Değerlendirildiği AK PARTİ İLÇE DANIŞMA MECLİSİ TOPLANDI
29.09.2016 11:22
401
A+
A-

Yapılan Çalışmaların Değerlendirildiği, Gelecekte Neler Yapılması Konusunda Görüşlerin Alındığı Ak Parti Akçakoca İlçe Danışma Meclisi Toplantısı, Belediye Nikâh Salonunda Yapıldı.

danist-4

Toplantıya , Belediye Başkanı Cüneyt Yemenici, İGM Başkanı Dursun Çakır , İGM Üyesi Ayfer Yılmaz, İlçe Başkanı Dergah Akça, Kadın Kolları Başkanı Meral Küçük Çalışkan, Gençlik Kolları Başkanı Serdar Özcan’ın yanı sıra  Belediye Başkan Yardımcıları Suat Madenci ve Ali Direk , Ak parti belediye meclis üyeleri, İl temsilcileri , Eski İlçe Başkanları ve yönetim kurulu üyeleri katıldı.

danist-3

Sunumu yapan  Kadın Kolları Yönetim Kurulu Üyesi   Gülseren Ayıntap’ın kısa bir hoşgeldiniz konuşması ile açılan toplantıda  divan kurulu verilen önergenin  oylanması sonucu oy birliği ile Burçin Sarıcan başkanlığında  oluşturuldu.

danist-5

Divan Başkanı Burçin Sarıcan’ın daveti ile bir dakikalık saygı duruşu ve ardından okunan İstiklal marşıyla başlayan toplantının basına açık bölümünde  sırasıyla  Ak Parti İlçe Başkanı Dergâh Akça, Kadın Kolları adına …, İGM Üyesi Ayfer Yılmaz ve Belediye Başkanı Cüneyt Yemenici birer konuşma yaptılar.

Konuşmasına , Ak Parti olarak Akçakoca’da yapacakları çok iş olduğunu vurgulayarak başlayan İlçe Başkanı Dergah Akça;” Kurucu Başkanımız Başkomutanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın sayesinde milletçe  atlattığımız milli birlik ve beraberliğimize kasteden Fetöcü hainlerin  kalkıştığı  15 Temmuz darbe girişiminde  şehit düşenlere

buradan bir kez daha Allah’tan rahmet diliyor, gazilerimize de acil şifalar temenni ediyorum. Uzun  bir aradan sonra gerçekleştirdiğimiz bu toplantıda, geçmişte yaptıklarımızı, neleri eksik bırakıp, gelecekte neleri yapmamız gerektiği konusunda görüş alış verişinde bulunacağız. Kabinede bir bakanımız olmasının  avantajını kullanarak Üniversite, Melenağzı yolu, OSB, yeni hastane yapımı başta olmak üzere bir çok alanda Akçakoca’nın beklediği yatırımları bu iktidar döneminde hepsini tamamlayacağız İnşallah’’ dedi.

danist-2

Kongre sürecinin kasım ayında başlayacağına dikkat çeken Akça konuşmasını  “ Bu süreç partimizin yenilenmesi için iyi bir fırsat olacak. İnşallah bu süreçten daha da güçlenerek çıkacağız’’ diyerek tamamladı.

İlçe Kadın Kolları Yönetim Kurulu Üyesi   Songül Yener  Kadın Kolları faaliyetlerini içeren konuşmasında   15 Temmuz darbe girişiminin ardından  yürüttükleri çalışmaları, Demokrasi nöbetlerinde aldıkları aktif görevler ve etkinlikleri , ihtiyaç sahibi vatandaşlara, mevsimlik tarım işçilerinin çocuklarına , Suriyeli ailelere, ihtiyaçlı öğrencilere, gençlere, hasta ve yaşlılara yönelik yapılan yardımları özetledi.

Toplantıya katılamayan Bakan Faruk Özlü ile Düzce milletvekilleri Ayşe Keşir ve Fevai Arslan’ın mesajları okundu.

Daha sonra İGM ve KÖYDES çalışmaları ile ilgili olarak bir sunum yapan İGM Üyesi Ayfer Yılmaz; Akçakoca’da bu yıl yaklaşık 8 km sıcak asfalt  yol yaptıklarını vurgulayarak “ 2015’ten kalan 12 km. yolu ve  yama olarak da 4.623,66 ton asfalt kapladık. Projelendirilen su şebeke ve isale hatlarının birçoğunu tamamlandı. Bazı bölümlerde çalışmalar devam etmekte. Kanal projeleri tamamlanma aşamasında. 2015-16 yıllarında Akçakoca’nın Birçok köyümüze  çocuk oyun parkı yapıldı.

KÖYDES çalışmaları kapsamında Akçakoca’ya bu yıl 4.73 Milyon lira aktarılmış olup bir  Volvo ve Kamatsu greyder ile 32 tonluk ekskavatör verildi. Ancak  iki kamyona daha ihtiyacımız var”dedi.

Son konuşmacı olarak kürsüye çıkan Belediye Başkanı Cüneyt Yemenici göreve geldiği günden buyana  belediye olarak gerçekleştirdikleri ve  devam eden projeleri anlattığı konuşmasında ;  Başta yollar olmak üzere dere ıslahları, Değirmenağzı projesi, kadınlar plajı, Merkez camii çevresindeki düzenlemeler, tarihi ticaret merkezi cephe iyileştirmeleri, kentsel dönüşüm çalışmaları gibi önemli projeleri başlattıklarını belirterek ; “ Çok önemli oranda yol çalışmaları yaptık yapıyoruz. Ana ara sokak demeden her yolda çalışmalarımız devam ediyor. Yol sorununu tamamen bitireceğiz.  Su konusunda çok büyük yatırımımız başladı. Tüm projelerimizi Allah izin verirse 2017 sonunda hayata geçirmeyi hedefledik. Seçim döneminde verdiğimiz sözlerimizi tutmanın mutluluğu içindeyiz.” dedi.

İlçe Kaymakamı ile mükemmel bir diyalog , işbirliği ve uyum içinde olduklarını  vurgulayan Başkan Yemenici, son günlerde kamuoyunun  gündeminde ilk sırayı alan  Akçakoca Sosyal Bilimler Lisesi sorunu ile ilgili olarak “ Topu bana atıyorlar ve çözümü bekliyorlar. Belediye Başkanı olarak tabiidir ki ilçemin her sorunuyla ilgili olmak durumundayım. Kayıtsız kalmam. Ancak Belediye başkanı olarak sorunu çözme ya da onunla ilgili karar verme merciinde değilim.

Öncelikle  hiçbir okul ve öğrenci ayrımı yapmadan ilçenin tüm okullarında ihtiyaç duyulan tüm çalışmaları yapıyoruz. SBL konusunda öğrenci velileri ile kurum idarecileriyle defalarca görüşmelerde bulundum. 28 Eylülde Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü katılımıyla yapılacak olan koordinasyon toplantısında velilerin taleplerini Bakan Özlü’ye ileteceğim. Buradan  herkesi memnun edecek bir çözüm çıkacağını umut ediyorum. “dedi.

Konuşmasının sonunda belediye çalışmalarını aktardıkları sosyal medya hesabında çalışmaların takip edilmediğinden yakınan Başkan Yemenici, “Çok güzel işler yapıyoruz. Ancak siz partili arkadaşlarımız  bu yapılanların sosyal medyada okuyup paylaşmıyorsunuz. Bunu anlayamıyorum” diyerek gönül koydu.

Yemenici’nin konuşmasının son bulmasıyla Ak parti ilçe danışma meclisi toplantısı basına kapalı olarak devam etti.