akçakocaakçakoca haberakçakoca gazetesihaber akçakocaakçakoca son dakika
DOLAR
32,3605
EURO
34,7733
ALTIN
2.394,83
BIST
10.208,65
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
19°C
İstanbul
19°C
Az Bulutlu
Cuma Yağmurlu
16°C
Cumartesi Az Bulutlu
18°C
Pazar Açık
20°C
Pazartesi Açık
21°C

Fındıkta Düşüş Engellenemiyor ZİRAAT ODALARI “ ACİL MÜDAHALE İSTEDİ”

Fındıkta Düşüş Engellenemiyor  ZİRAAT ODALARI “ ACİL MÜDAHALE İSTEDİ”
13.04.2016 17:55
547
A+
A-

Düzce Ve İlçelerinde Faaliyet Gösteren Ziraat Odaları Başkanları Düzce’de Bir Araya Gelerek Fındıkta Engellenemeyen Düşüşün  Nedenleri İle Alınması Gereken Tedbirleri İçeren Bir Basın Açıklamasında Bulundular.

Basın açıklaması toplantısına Düzce Ziraat Odası Başkanı Ramazan Öztürk, bu konuda yoğun bir çaba sarfettiği bilinen Akçakoca Ziraat Odası Başkanı ve Ulusal Fındık Konseyi Üyesi Levent Başaran’ın yanı sıra tüm ilçe ziraat odaları başkanları katıldılar. Kendileri gibi gerçek olan fotoğraflarıyla merter escort kadınlar açısından en doğru web adres.

2014 yılında kilosu 20 TL yi aşan  ancak süratli bir düşüş le 7 liraya kadar gerileyerek  inanılmaz bir  şok  yaşatan  Fındık konusunda  bir çöüm arayışında olan Ziraat odaları üreticinin isyanını dile getirmek için yaptıkları basın açıklamasında; Düzce ziraat odası başkanı ramazan Öztürk;Fındıkta adaletsiz bir gelir paylaşımı  olduğunu vurgulayarak ,çeşitli oyunlarla fiyatları düşüren kesimin yaptığının insafsızlık, üreticiyi açlığa mahkum etmek olduğunu belirtti.

Dünya fındığının yüzde 70’ini 16 il ve 130 ilçede ürettiğimiz ve Dünya fındık alanlarının  yüzde 80’nine sahip olduğumuzu vurgulayan  Öztürk;” Bölgemizde 400 bin fındık üreticisi gecesini gündüzüne katarak kar kış demeden yağmurda çamurda üretim yapıyor. Fındık bölge ekonomisinin emelini oluşturuyor. Yaklaşık 2 milyon insan geçimini fındıktan sağlıyor. Fındıkta adaletsiz bir paylaşım olduğu ortadadır. Rekabet şartlarının oluşmadığı, serbest piyasa şartlarının işlemediği fındıkta, yüz binlerce satıcıya karşı çok az sayıda alıcı bulunmaktadır. Fiyatı üç beş ihracatçının belirlediği piyasada esas zorluğu çeken üretici mağdurdur. Her sene rekor diye çeşitli oyunlarla fiyatları düşürmeye çalışan bu kesimler sezon başında 14 lira 50 kuruş olan fındık fiyatlarını 7 lira 50 kuruşa kadar indirmiş durumdalar. Bu insafsızlık, fındık üreticisini açlığa mahkum etmektir” dedi.

fını (2)

Devletin acilen duruma müdahale etmesini isteyen Öztürk, “Unutulmasın ki Karadeniz’de fındık yoksa hiçbir şey yoktur. Çiftçi, sanayici, esnaf, tüccar da yoktur. Hiç kimse bindiği dalı kesmesin. Fiyatlar daha ne kadar düşürülecektir. Fındık üreticisi isyan etmektedir. Her gün ziraat odalarımızın kapısını aşındırmaktadırlar. Üreticimizin dayanacak gücü kalmamıştır. Acilen devlet TMO aracılığıyla piyasaya müdahale etmeli, fiyatları yükseltmelidir.” Dedi.

Öztürk’ün basın açıklamasını takip eden  bir fındık üreticisi: “Seçim zamanı köylerine evlerine gelip de fındıkla ile ilgili dertlerimizi çözeceklerini söyleyen Milletvekili

Ayşe Keşir şimdi nerede?” diyerek tepkisini dile getirdi .