akçakocaakçakoca haberakçakoca gazetesihaber akçakocaakçakoca son dakika
DOLAR
32,5491
EURO
34,7347
ALTIN
2.492,76
BIST
9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
16°C
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Cuma Hafif Yağmurlu
14°C
Cumartesi Açık
20°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
20°C

CHP’DEN SERT TEPKİ “ATATÜRK’Ü YOK SAYMAK KİMSENİN HADDİNE DEĞİLDİR”

CHP’DEN SERT TEPKİ “ATATÜRK’Ü YOK SAYMAK KİMSENİN HADDİNE DEĞİLDİR”
20.03.2016 09:50
383
A+
A-

Çanakkale Zaferinin 101. Yılı kutlamaları ve Şehitler Günü Akçakoca Etkinliklerinde , Atatürk’ün Adeta Yok Sayıldığını ,Adından Söz Dahi Edilmediğini Belirten CHP Akçakoca İlçe Başkanı Turan Güler Yönetim Adına Bu Durumu Kınayan Bir Açıklamada Bulundu.

CHP İlçe Başkanı Turan Güler yönetim adına yaptığı açıklamada; “18 Mart Çanakkale Zaferinin 101. Yılı münasebeti ile düzenlenen Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma günü programı çerçevesinde Akçakoca Öğretmen Evi ve Merkez Camii’nde  gerçekleştirilen etkinliklerde Çanakkale zaferinin baş mimarı kaderini değiştiren Büyük önder Cumhuriyetin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün hiçbir şekilde bütün program dâhilinde konuşmacılar tarafından gündeme getirilmemesi hatta   adından dahi söz edilmemesi bizleri derin üzüntüye  boğmuştur.

Salonda yapılan etkinlik yaklaşık 70 dakika sürmüştür. Bu süre içerisinde Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ten saygı duruşu anonsu dışında sadece  iki kelime ile o da yüzeysel bir şekilde bahsedilmiştir.

Çocuklarımızın eğitimi için emanet ettiğimiz bir tarih öğretmenimizin iki sayfalık konuşma metninin içerisinde tek bir kelime dahi Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ve Çanakkale Zaferinde yaptıkları hakkında hiçbir ifadesi bulunmamasını hayret ve şaşkınlıkla dinlerken; bu öğretmenimizin hangi tarihten söz ettiğini ve nasıl bir tarih bilgisine sahip olduğunu anlamakta zorlandık. Çanakkale Zaferinin önemini bilip te oraya gelmiş dinleyicilere bugünün anlam ve önemini  doğru şekilde anlatamayan tarih öğretmenimizi ve böyle zihniyetleri kınıyoruz.yeni-chp

Yaşananlar karşısında protokolde bulunan mülki amirlerinin bu konuşma sonrasında sessiz kalması da bizleri düşündürmektedir.

Son yüz yıl içerisinde bütün ulusların  dünya lideri olarak kabul ettiği Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ten bahsetmemek yaptıklarını görmezden gelmek ve onu bilerek etkisizleştirmek çabaları  kabul edilemez bir durum olup en hafifiyle vicdansızlıktır.

Çanakkale’de olağanüstü başarısıyla cesareti ve kararlılığıyla destan yazan askerimizin karavanası olan  Kırık buğday çorbası Üzüm hoşafı, ekmek ( asker tayını ) dağıtarak etkinlikte ki o ruhu yaşatmayı amaçlayan sayın başkan; Dağıtım alanında bir kare olsa Atatürk Fotoğrafına yer veremezmiydiniz.?

Bir buçuk saatlik vaazında 18 Mart 1915 Çanakkale Zaferi’nin belli ki ne anlama geldiğini bilen müftümüzde ne yazık ki Atatürk’ten her ne hikmetse söz edememiştir.

Camide ki her görüşe mensup cemaate hitaben yaptığı vaazda Alman ve Fransız generalleri ile  kahramanlıklarıyla savaşın sembolü olmuş isimlerden söz ederken ; Cepheden cepheye koşarak askeri bilgisi ve önderliğiyle savaşın her noktasında olan ve zaferi kazandıran Çanakkale Savaşı’nın son gününde ordusunu toplayarak sabah namazını  imamın arkasında müezzinlik yaparak kılan  Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ten tek bir kelime dahi söz etmemesini  müftü hazretlerini  kendi  vicdanı ile  fetvası arasına  bırakıyoruz.

Dünya da cebi ve düğmesi olmayan iki müessese vardır. Biri vicdan diğeri hukuktur.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk demiştir ki;  “Benim naçiz vücudum elbet bir gün toprak olacaktır ancak Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır.  Kimse bunu unutmasın.” dedi.