akçakocaakçakoca haberakçakoca gazetesihaber akçakocaakçakoca son dakika
DOLAR
32,5974
EURO
34,7498
ALTIN
2.498,51
BIST
9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
14°C
İstanbul
14°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Açık
20°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
21°C
Salı Az Bulutlu
22°C

VALİ FİDAN 18 MART ŞEHİTLERİ ANMA GÜNÜ VE ÇANAKKALE DENİZ ZAFERİNİN 101.YILDÖNÜMÜ NEDENİYLE BİR MESAJ YAYINLADI

VALİ FİDAN 18 MART ŞEHİTLERİ ANMA GÜNÜ VE ÇANAKKALE DENİZ ZAFERİNİN 101.YILDÖNÜMÜ NEDENİYLE BİR MESAJ YAYINLADI
17.03.2016 21:07
401
A+
A-

Düzce Valisi Ali Fidan Mesajında “ Vatan ve bağımsızlık aşkıyla, tarihe altın harflerle nakşedilen destansı mücadelenin, Çanakkale Zaferinin 101. Yıldönümünü idrak etmenin onurunu ve gururunu yaşıyoruz.

Çanakkale Zaferi; aziz milletimizin makûs talihini yendiği; tükendi denilen bir devletin şaha kalkarak dünyaya meydan okuduğu, düşmana karşı göğsünü siper eden Mehmetçiğin kahramanlık destanı yazdığı gündür.

Canlarını feda ederek ‘Çanakkale geçilmez’ dedirten aziz şehitlerimiz ve kahraman gazilerimiz, milletimizin vatan, bayrak, istiklal ve hürriyeti uğruna neler yapabileceğini tüm dünyaya göstermişlerdir. Bu eşsiz zaferle ortaya konulan sarsılmaz vatan sevgisi ve millet olma bilinci, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının önderliğinde nihai zafere ulaşılan Kurtuluş Savaşı’na da meşale olmuştur.

Bugün aynı zamanda, birlik ve beraberlik içinde yaşadığımız bu vatan topraklarını Türk Yurdu haline getiren, büyük Türk Milletinin varlığı, bağımsızlığı ve bütünlüğü uğruna canlarını hiç düşünmeden feda eden kahraman vatan evlatlarına duyduğumuz şükran ve minneti ifade ettiğimiz Şehitler Günü’dür.

Tarih boyunca gerek toprak bütünlüğüne gerekse birlik ve beraberliğine yönelik pek çok saldırıya maruz kalan şanlı Türk Milleti, özgürlük ve bağımsızlığından asla ödün vermemiş, yaşadığı coğrafyada daima barış ve huzurun teminatı olmuştur.duzce-valisi-ali-fidan-goreve-basladi-7053790_x_o

Bu saldırı ve tehditler bugün de devam etmekte, terör örgütlerinin milletimizi ve devletimizi hedef alan hain saldırıları milletimizin her ferdini derinden etkilemektedir. Bugün teröre karşı birlik, beraberlik ve sağduyu içinde ortak hareket etmek her zamankinden daha da büyük önem taşımaktadır. Binlerce yıldır kardeşçe yaşadığımız bu topraklarda birlik ve beraberliğimizi bozmaya çalışan şer odaklarının hain çabaları boşa çıkacak, devletimiz azim ve kararlıkla terörün üstesinden gelecektir.

Ecdadımızın manevi mirasına sahip çıkarak, şanlı tarihimizden aldığımız güç ve azimle; dün olduğu gibi bugün ve gelecekte de bağımsızlığımız ve vatanımızın bölünmez bütünlüğü uğruna her türlü fedakârlığı yapmaya hazırız. Şehitlerimize şükran borcunu ödemenin yolu, vatana, bayrağa, birlik ve beraberliğimize kararlı şekilde sahip çıkmaya devam etmektir.

Bu duygu ve düşüncelerle;18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 101. yıldönümünde başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, milletimize bu eşsiz zaferin gururunu yaşatan,  vatanımız, bağımsızlığımız, milli birlik ve bütünlüğümüz uğrunda canlarını feda eden aziz şehitlerimizi ve ebediyete irtihal eden kahraman gazilerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyorum. “dedi.