akçakocaakçakoca haberakçakoca gazetesihaber akçakocaakçakoca son dakika
DOLAR
32,5531
EURO
34,8930
ALTIN
2.429,50
BIST
9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
22°C
İstanbul
22°C
Az Bulutlu
Perşembe Az Bulutlu
20°C
Cuma Az Bulutlu
19°C
Cumartesi Az Bulutlu
18°C
Pazar Az Bulutlu
18°C

DÜZCE CHP SUÇ DUYURUSUNDA BULUNDU

DÜZCE CHP SUÇ DUYURUSUNDA BULUNDU
17.03.2016 20:30
528
A+
A-

CHP Düzce İl Başkanı Zekeriya Tozan Beraberinde İlçe Başkanları, Kadın Kolları, Gençlik Kolları Başkanları Ve Yöneticileri İle Partililerle Birlikte Düzce Adliyesi’ne Giderek Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ahmet Davutoğlu, Beşir Atalay, Yalçın Akdoğan, Efkan Ala, Hakan Fidan, İl Valileri, MİT Ve İlgili Kamu Görevlileri Hakkında “Terör Örgütüne Yardım Ve Yataklık” Suçundan Suç Duyurusunda Bulundu. 

Kalabalık bir gurup halinde Düzce Adliyesine gelen ve burada bir basın açıklamsı yapan CHP İl Başkanı Tozan, “Ülkemizde yoğunlaşan terör eylemleri hepimizde derin bir üzüntüye neden olmaktadır. Çözüm süreci adı altında dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan’ın emir ve talimatlarıyla, AKP hükümeti üyeleri ve bürokratlarınca terör örgütünün lideri ve üyeleri ile bir dizi görüşmeler yapıldığı kamuoyunun malumudur. Buna karşın Genel Başkanımız ve partimizin tüm kademelerince yapılan, sürecin parlamento temelinde yürütülmesi ve şeffaf uygulanması uyarıları ise göz ardı edilmiştir. Bu dönemde, terör örgütünün şehir yapılanmasını kuvvetlendirmesine ve örgütün şehir ve ilçe merkezlerine silah ve mühimmat depolamasına dönemin AKP hükümetinin Başbakanı, üyeleri ve bürokratlarınca göz yumulduğu, fırsat verildiği bilinmektedir. Hatta Cumhurbaşkanı Erdoğan, valilere, kaymakamlara ve güvenlik güçlerine müdahale etmemeleri konusunda talimat verdiklerini bizzat ikrar etmiştir. Gelinen süreçte AKP hükümetinin bu yardımları sayesinde güçlenen terör örgütü yeniden silahlı ve bombalı eylemlere başlamıştır.

SAM_1033 Terörün bu denli yoğunlaşmasında terör örgütünün tahkimat yapmasında göz yuman ve bürokratlarına bu konuda emir, talimat veren dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan, dönemin AKP’li  hükümet üyeleri ve bürokratlarının bu eylemleri “Terör örgütüne yardım ve yataklık” suçunu oluşturmaktadır. Bu nedenle Recep Tayyip Erdoğan, Ahmet Davutoğlu, Beşir Atalay, Yalçın Akdoğan, Efkan Ala, Hakan Fidan, İl Valileri, MİTve ilgili kamu görevlileri hakkında “Terör örgütüne yardım ve yataklık” suçundan suç duyurusunda bulunuyoruz” dedi.

Konuşmanın ardından CHP İl Başkanı Tozan ve beraberindekiler Düzce Adliyesi’ne giderek dilekçelerini Nöbetçi Cumhuriyet Savcılığı’na teslim ettiler