akçakocaakçakoca haberakçakoca gazetesihaber akçakocaakçakoca son dakika
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
18°C
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
16°C
Pazar Az Bulutlu
18°C
Pazartesi Hafif Yağmurlu
17°C
Salı Az Bulutlu
18°C

BAŞKAN YEMENİCİ “AKÇAKOCA’NIN GELECEĞİNİ İNŞA EDİYORUZ”

BAŞKAN YEMENİCİ “AKÇAKOCA’NIN GELECEĞİNİ İNŞA EDİYORUZ”
27.02.2016 21:35
402
A+
A-

Çalışmaların Vatandaşla Paylaşılması , Sorunları Aracısız Dinlemesi , Çözüm Konusunda Anında Bilgilendirmenin Amaçlandığı Mahalle Toplantılarını Sürdüren Başkan Yemenici 3. cüsünü Gerçekleştirdiği ve Tüm Kurmaylarının Katıldığı Yenimahalle Toplantısında Mahalleye Özgü Yapılan Çalışmalar Yanısıra Bugüne Kadar Yaptıklarını Ve Geleceğe Dönük Projelerini Anlattı.

 

Mahalle toplantılarının 3. sünü Yenimahalle Toplantısıyla sürdüren Başkan Yemenici Mahalleye özgü yapılan çalışmalar yanısıra bugüne kadar yaptıklarını ve geleceğe dönük projelerini paylaştığı toplantıya Başkan Yardımcıları , Daire Müdürleri, Ak partili belediye meclis üyeleri, Ak parti ilçe başkanı kadın kolları başkanı ile bazı yöneticilerinin de hazır bulunduğu toplantıya çok sayıda mahalleli katıldı.

Cumhuriyet İlkokulu çok amaçlı salonunda saat 19 30 da başlayan toplantının açış ve hoşgeldiniz konuşmasını yapan Basın Halkla İlişkiler sorumlusu Mine Alpan’ın davetiyle kürsüye gelen Başkan Yemenici oldukça detay ve uzun süren slayt destekli sunumunda göreve geldiği günden bugüne kadar yapmış oldukları çalışmaları, yapamadıklarını ve yapacaklarını anlattı.

 

Başkan Yemenici, sunumuna seçim kampanyalarında halka ne söz verdiyse tamamını yerine getirmek için azami gayret gösterdiklerinin altını çizerek başladığı sunumunda “Sorunlarınızı yerinde dinleyeceğimizin sözünü vermiştik. Bu nedenle de buradayız. Yenimahalleye verdiğimiz sözlerin %90 nını yerine getirdiğimizin fazlasını da yapmanın gayreti içinde olduğumuzun rahatlığı içinde aranızdayım. Önce neler yaptığımızı , neler yapacağımızı anlatayım sonra sizlerin taleplerini, sorunlarını ve tespitlerinizi dinleyip çözümünü konuşacağız” dedi.

 

YMC (1) YMC (2) YMC (3)

Mahalle toplantılarını Yenimahalle Toplantısıyla sürdüren Başkan Yemenici Mahalleye özgü yapılan çalışmalar yanısıra bugüne kadar yaptıklarını ve geleceğe dönük projelerini paylaştı.

** Başkan Yemenici göreve geldiklerinden bu yana yollara büyük önem verdiklerini, iki yılda 6 bin 200 ton asfalt, 10200metrekare kilit parke, 6 bin metrekare bordür döşediklerini ve bunun için yaklaşık 4 milyon harcama yaptıklarını bu iş de belediyenin imkanlarıyla gerçekleştirdiklerini belirterek bu çalışmalar içinde Bahadır Yalçın ve Ketmenli caddelerinin Yeni Mahalle için önemini vurguladı.

**Su konusunda Barajın tamamlandığını su tutmaya hazır konuma geldiğini yeni isale hatları ve kapasitesi yüksek durgun su arıtmanın yapımının başlayacağını bu konuda da toplam yatırımın 30 milyon lirayı bulduğunu söyledi.

**Yağmur suyu drenajının Akçakoca için önemini vurgulayan Yemenici Su baskınları ve olası sel tehlikesini önlemek için 6.5 km çapı yer yer 1m. Olan yeni bir hat döşedik. Yarısı hibe olan bu projemiz süresince vatandaşlarımızın sıkıntı çektiğini biliyorum ve sabırlarından dolayı teşekkür ediyorum dedi. Ana arterlerde elektrik hatlarını yer altına aldıklarını bu yıl üç caddede de bu işlemin yapılacağını söyleyen Başkan Yemenici” Düzce ili genelinde SEDAŞ’tan en çokyatırımı biz aldık. Yaklaşı 9 milyonluk bir yatırım yapıldı. Yukarı mahallede de yer altına alma işlemini yapacağız”dedi. Dere ıslah çalışmalarına büyük bir bölüm ayıran Yemenici Çivi deresinde yapılanları, eksiklerin nisanda başlayacağını, mayısta Değirmenağzı Dere ıslahı ve rekreasyon proje ihalesi yapılacağını belirterek “Çivi deresi projemiz ödül aldı. Değirmenağzında mükemmel bir proje uygulayacağız. Bölgenin cazibe merkezi olacak ve Akçakocalıya turizmine büyük katkı sağlayacak. Yakında postane sokağı bölgesinde “Tarihi Ticaret Merkezi “projemiz başlıyor. “dedi.

**Kültür turları. Denizlerde boğulmaların önlenmesi, Çocuk Parkları, Doğalgazın her noktaya ulaştırılması, Park Bahçeler, Kartlı Sistem, Umut Işığı, Ramazan İftar Sofraları ve Okullara yapılan yardımlarla ilgili açıklamalar yapan ve bütün bunlar için 40 milyon üstünde harcama yapıldığına dikkat çeken Yemenici “Ayrıca geçmişten kalan borçların 8 milyonunu ödedik ve bugün kasamızda 2.5 milyonumuz var. “dedi

OSB KONUSUNDA ZEHİR ZEMBEREK

**Katı Atık Toplama merkezi ve OSB konularına değinen Yemenici “Hergün onlarca insanın iş diye kıvrandığı kapımızı çaldığı Akçakoca’mıza bu sorunu çözecek yatırımı Kaymakamımız Ticaret Odamız ve Akçakoca ile kazandırma çabamız ne yazık ki birkaç Akçakoca düşmanı tarafından sabote ediliyor. Am Allahın izniyle bu sorun kısa sürede aşılacak ve gençlerimize iş kapısı açılacak. Aynı sıkıntı Katı Atık Depolama da da yaşanıyor. Kardeşim 16 milyon harcanıp tesis bitirilene kadar neredeydin. Neden yapımına ses çıkarmadın. Bunu anlamak da zor”dedi.

Karşılıklı konuşmalar ile süren toplantılarda çocuk parkı, trafik düzeni ve Ketmenli sapağı, Pazar yeri ile Camiy bir gasilhane yapılması konuları ile ilgili soruları yanıtlayan Başkan Yemenici Başkan Yardımcıları ve Kurum Müdürlerinin onaylarını da alarak yaptığı bilgilendirmede Yeni çocuk parkı için yer arayışının olduğunu, Pazar yeri ile Ketmenli kavşağının gündemlerinde olduğunu taleplerin çözüleceğini,Yeni Mahallenin SGK ve Tarım Kredi binalarının hizmete girmesiyle daha da canlanacağını ileriye dönük bir avam proje hazırlığında olduklarını belirtti.