akçakocaakçakoca haberakçakoca gazetesihaber akçakocaakçakoca son dakika
DOLAR
32,4979
EURO
34,9774
ALTIN
2.431,80
BIST
9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
20°C
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Cuma Az Bulutlu
18°C
Cumartesi Az Bulutlu
16°C
Pazar Hafif Yağmurlu
16°C
Pazartesi Az Bulutlu
18°C

2016 Hedeflerini Açıklayan REKTÖR ÇAKAR ” HIZLI, NİTELİKLİ VE ÜRETKEN BÜYÜMEMİZ SÜRECEK”

2016 Hedeflerini Açıklayan REKTÖR ÇAKAR ” HIZLI, NİTELİKLİ VE ÜRETKEN BÜYÜMEMİZ SÜRECEK”
14.01.2016 23:02
389
A+
A-

 

Değer Üreten,Yenilikçi, Güvenilir, Saygın Bir Üniversite Olma Yolunda Çaba Sarfettiklerini Belirten Düzce Üniversitesi (DÜ) Rektörü Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İdris Şahin Ve  DÜ Genel Sekreteri Hasan Sadi Ateş’inde Katıldığı Basın Toplantısında  2015 Yılı Değerlendirmeleri Yanısıra 2016 Hedeflerini Açıkladı.

Ana Bina çok amaçlı salonunda basın mensuplarına verdiği kahvaltı sonrasında yaptığı değerlendirme ve hedefler toplantısında; Bugün 25 bini aşkın öğrencisi ve 3 bin çalışanıyla büyük bir aile olan  Üniversiteye ve öğrencilere sahip çıkılmasını isteyen  Rektör Çakar, Düzcelilere yaptığı çağrıda “Vicdanlı, insaflı ve öğrenci dostu olalım.” dedi.

 

Rektörlük makamına oturduğu  Mayıs 2015 den bugüne yapılan çalışmaların değerlendirmesine;  3 fakülteyle 2006 da eğitime başlayan Düzce Üniversitesinin bugün 25 bin 500 öğrenci, 120 milyonluk bütçesi ,  11 Fakülte, 3 Enstitü, 4 Yüksekokul, 9 Meslek Yüksek Okulu, 11 Araştırma Merkezi ve Araştırma Uygulama Hastanesi’yle Türkiyenin tercih edilen bir üniversitesi olarak tanınan Düzce Üniversitesinin  ,ülke ve dünya üniversiteleri arasında saygın bir yer edinmiş olduğuna dikkat çekerek başlayan Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar; “Ulusal ve uluslararası düzeyde tanınan çağdaş, yenilikçi, güvenilir, saygın ve tercih edilen bir üniversite olmak için çaba harcıyoruz.” Dedi. 

DÜ DEĞER (2)

Gerçekleşen Çalışmalar ve Hedefler konusunda slayt destekli sunumunda ;

Hedef 25 Bin Olan Öğrenci Sayısını 40 Bine Çıkarmak

“Toplam 2 bin 356 personelimizle 25 bin 340 öğrenciye eğitim hizmeti veriyoruz. 2019-2020 hedeflerimiz arasında personel sayımızı 2 bin 900’e öğrenci sayımızı ise yaklaşık 40 bine çıkartmak var” ,

BÜTÇEMİZ ;

Bütçe gerçekleştirme oranlarının çok yüksek ve rantabl olduğunu vurgulayan Çakar; “2015 yılı bütçemiz 121 milyon 538 bin liraydı. 2016 yılı bütçesini 166 milyon 899 bin lira olarak belirledik. Hedefimiz 2020 yılında bütçemizi 200 milyon liraya çıkartmak. 2015 yılındaki bütçe gerçekleşmemiz yüzde 93. Bu bizim için gurur duyulacak bir gelişme”

BİR ÇOK ULUSTAN ÖĞRENCİMİZ VAR

Bir çok ülkeden öğrencileri olduğunu belirten Rektör Çakar;“Üniversitemizde Afganistan, Almanya, Arnavutluk, Azerbaycan, Bulgaristan, Bosna Hersek, Filipinler, Gürcistan, Irak, İran, Hollanda, Kamerun, Kazakistan, Mısır, Moğolistan, Moldova, Özbekistan, Pakistan, Rusya, Romanya, Sırbistan, Somali, Suriye, Türkmenistan, Ukrayna, Ürdün Yemen ve Yunanistan’dan gelen 300’e yakın öğrencimiz var. Son derece aktif ve uyumlu insanlar. Üniversitemiz mozaiğine önemli katkılar sağlayacağına inandığımız Yabancı öğrencilerimizin sayısının artmasını isterken Düzce’li öğrencilerin de üniversitemizi tercih etmelerini istiyor ve bunun için gayret gösteriyoruz. Başka bir ilde okumaları hem madden hem de manen zarar. Burada mezun olmaktan gurur duyacakları bir üniversite var”.

HASTANE OLMAZSA OLMAZIMIZ

320 yatak kapasitesi, 130’a yakın öğretim üyesi, günlük 2 bine yakın poliklinik hizmeti, 50’ye yakın servis – ünite ve yıllık yaklaşık 60 milyon lira bütçesiyle en önemli birimlerinin hastane olduğuna dikkat çeken Çakar; “Onkoloji kliniği üniversitemizin yumuşak karnı. Yeni Medikal Onkoloğumuz göreve başladı. Burada bir radyoterapi merkezi oluşturulabilmesi için Radyoloji Anabilim Dalını kurduk ve YÖK’ün onayına gönderdik. Bu çalışma sonuçlandığında hem ilimiz hem de bölgemiz için güzel bir işe imza atmış olacağız”. dedi

 

 

BAŞARILAR, BİLİM MERKEZLERİ

 

Ulusal ve Uluslar arası başarı ve değer üreten bilimsem çalışmalar açısından 2000 den sonra kurulan üniversiteler arasında üst sıralarda olduklarına dikkat çeken Çakar; “2000 yılından sonra kurulan Üniversiteler arasında 1. Sıradayız. Bu önemli bir başarı. Uluslararası alanda düzenlenen Akademik performans sıralamasında da 6. Sıradayız. Teknopark projemiz yanında bugüne kadar toplam 28 ARGE projesi yürüttük. Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın en girişimci ve yenilikçi üniversite sıralamalarında dört yıldır ilk 50’deyiz.

 

Araştırma, ürün geliştirme ve üretim aşamalarında ihtiyaç duyulan DÜBİT (Bilimsel ve Teknolojik Araştırmalar Uygulama ve Araştırma Merkezi) Danışmanlık hizmeti veren DÜYEM (Yaşam Boyu Eğitim Araştırma ve Uygulama Merkezi) Bölge ve ülke arıcılığının gelişmesine katkı DAGEM (Arıcılık Araştırma ve Uygulama Merkezi) ,

DÜKMER (Dil, Tarih ve Kültür Zenginliklerini Araştırma ve Uygulama Merkezi) DUZEM (Uzaktan Eğitim Merkezi), DÜSİMER (Sanayi ve İş Dünyası İşbirliği Uygulama ve Araştırma Merkezi), DUTEM (Temiz Enerji Kaynakları Uygulama ve araştırma Merkezi), DÜ TÖMER (Türk Dili Öğretimi Uygulama ve Araştırma Merkezi), DUBİYOM (Biyolojik Çeşitlilik Uygulama ve Araştırma Merkezi), DÜKAM ve LİDERİM (Kadın Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi), Mehmet Zahid Kevseri Dini İlimler Araştırma ve Uygulama Merkezi gibi oluşumları hayata geçirdik.

 

KULAĞIMIZ ANKARA’DA

2016 yılı için Ankara’dan güzel haberler beklediklerini belirten , yeni yatırım projeleri arasında kütüphane , BESYO binası, öğrenci merkezi ve ek yemekhane, Valilik ve Belediye destekli cami,Tıp Fakültesi ek binası olduğunu vurgulayan :”2016-2017 eğitim öğretim yılında 6 bin 900 öğrencinin daha Düzce’ye gelecek. Bizim için önemli olan öğrenci sayısını arttırmak ancak bundan daha önemlisi nitelikli öğrenci yetiştiren bir üniversite olmak. Biz büyüme kavramına titizlikle yaklaşıyoruz. “ açıklamasında bulunan Çakar sunumunu “Yerleşkemizin ortasından BOTAŞ ana hattının geçmesi bize zaman zaman önemli engeller çıkarıyor. 2019 yılına kadar 40 bin öğrenciye ulaşma potansiyeli düşünüldüğünde mevcut yurt kapasitesinin yetersiz kalacağını görüyoruz. Bu sorunun çözümü bizi çok rahatlatır. Barınma önemli sorun Benim bu noktada özel yurtlar ve ev sahiplerinden ricam öğrencilerden normalde alacağınız kira bedelinden daha yüksek meblağlar istememeniz. Vicdanlı ve öğrenci dostu olalım lütfen” diyerek tamamladı.

Daha sonra yöneltilen Akçakoca İşletme Fakültesi, Deniz ve Su ürünleri, fındık, Konuralp ve Turizm konularındaki soruları yanıtladı.

 

 

TÖR ÇAKAR “ ULUSAL VE ULUSLARARASI SIRALAMADA ÖN SIRALARDAYIZ”