akçakocaakçakoca haberakçakoca gazetesihaber akçakocaakçakoca son dakika
DOLAR
32,5457
EURO
34,8770
ALTIN
2.440,85
BIST
9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
25°C
İstanbul
25°C
Hafif Yağmurlu
Çarşamba Az Bulutlu
22°C
Perşembe Parçalı Bulutlu
20°C
Cuma Az Bulutlu
19°C
Cumartesi Az Bulutlu
17°C

DESTEKLEME ÖDEMELERİ SÜRECEK

DESTEKLEME ÖDEMELERİ SÜRECEK
21.10.2015 20:03
360
A+
A-

Fındıkçının Merakla Beklediği  Alan Bazlı Desteklemenin Yapılıp Yapılmayacağı Konusunda Bir Açıklama Yapan Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Yönetim Kurulu Üyesi Ve Ordu Ziraat Odaları İl Koordinasyon Kurulu Başkanı Arslan Soydan, “ Üreticiyi sevindiren açıklama Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş’tan Geldi” Dedi.

Soydan Fındık Üreticilerine Yapılan Desteklemenin Süreceği haberinin Kurtulmuş tarafından yapılmasının Üreticileri Sevindirdiğini Söyledi.

Fındık üreticilerine ödenen alan bazlı gelir desteğinin bu sezon devam edip etmeyeceği belirsizliği Kurtulmuş’un yaptığı açıklama ile aydınlığa kavuştuğuna dikkat çeken Soydan, “Üreticilerimiz bu haberi bekliyordu. Çünkü alan bazlı gelir desteği bölgemiz fındık üreticileri için çok önemli” dedi. Soydan, bu desteklemenin fındığın hem maliyetine hem de üreticinin giderlerine ve kalitesine yansıdığına işaret ederek, “Hem esnafımız hem de tüm Karadenizli fındık üreticisi alan bazlı gelir desteğinin devam etmesini bekliyordu. Hepimiz adına bu müjde çok iyi oldu” diye konuştu. Bütün fındık üreticileri adına hayırlı olması dileğinde bulunan Soydan, şunları kaydetti: “Alan bazlı gelir desteği 2009 yılından bu yana ödenen bir destek. Mart aylarında ödeme yapıldığı zaman üreticilerin gübre, bahçe temizliği ve ilaç almasına katkı sağlıyor. Üreticimiz bu destekleme ile gerçek manada nefes alıyor. Bu ödeme hem ekonomiyi canlandırıyor hem de fındığın daha kaliteli üretilmesini sağlıyordu. Artık biz bunu önemli bir devlet desteği olarak görüyoruz. İnşallah bu ödeme önümüzdeki mart ayından itibaren yeniden yapılacak. Bütün üreticilerimizin gözü aydın. Bu anlamda hükümetimize ve bu süreci en başından beri takip eden sayın Genel Başkanımız Şemsi Bayraktar’a çok teşekkür ediyoruz.”dedi

Üreticiler sevindi

Öte yandan, destekleme ödemesinin devam etmesi üreticileri memnun etti. Görüş aldığımız fındık üreticileri karardan çok memnun olduklarını belirterek; “2009 yılından bu yana aldığımız destekleme ciddi anlamda ihtiyaçlarımızı karşılıyordu. Bu haberi bekliyorduk. Şimdi yeniden devam etmesi kararlaştırılmış. Çok mutluyuz. “ diyerek duygularını ifade ettiler.

 

 







ETİKETLER: