akçakocaakçakoca haberakçakoca gazetesihaber akçakocaakçakoca son dakika
DOLAR
32,5554
EURO
34,8359
ALTIN
2.430,35
BIST
9.722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
22°C
İstanbul
22°C
Az Bulutlu
Perşembe Parçalı Bulutlu
20°C
Cuma Az Bulutlu
20°C
Cumartesi Az Bulutlu
18°C
Pazar Az Bulutlu
19°C

TOKGÖZ “Devleti, Yönetim Ve Hizmet Kadrolarının İşleyişini Çok İyi Biliyorum”

TOKGÖZ “Devleti, Yönetim Ve Hizmet Kadrolarının İşleyişini Çok İyi Biliyorum”
05.03.2015 21:56
659
A+
A-

AK Parti Milletvekili Aday Adayı Ali Tokgöz, AGC’ye  (Akçakoca Gazeteciler Cemiyeti) Yaptığı Ziyarette, Milletvekili Olması Halinde Hedeflerini Anlattı. Tokgöz Ankara’yı İyi Tanıdığını Bu Nedenle Uyum İçin Zaman Kaybı Yaşamayacağını  Ve Acemilik Çekmeyeceğini Söyledi.

Dışişleri eski Bakanı Yaşar Yakış’ın milletvekilliği döneminde 9 yıl danışmanlığını yapan ,10 Şubat’ta AK Parti’den milletvekili aday adayı olmak için Başbakanlık Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliği BİMER Genel Koordinatörlüğü görevinden istifa eden Ali Tokgöz, Akçakoca Gazeteciler Cemiyeti Mensupları İle Yaptığı Sohbet Toplantısında neden milletvekili olama kararı aldığını, 2002 yılından bu yana bölgeye ve Akçakoca’ya gelmesine katkısı olan hizmetler ile seçilmesi halinde öngördüğü projeleri ile ilgili açıklamalarda bulundu.
Ali Tokgöz , adaylık kararını alamsında ki etkenler ,tanıtım çalışmaları ve teşkilatlar ziyaretlerinde ki yansımaları nasıl bulduğu konusunda Özdal Alas’ın sorusuna “ Yaklaşık 14 yıldır Ankara’dayım. Devleti, yönetim ve hizmet kadrolarını işleyişi görevim nedeniyle çok iyi tanıyor ve biliyorum. Düzce ilimize ve Akçakoca’ya daha yararlı olabilmek adına hür irademle hiçbir yönlendirme olmaksızın milletvekili adayı olam kararını verdim. Görüldüğü üzere teşkilatlarda vekiller ile ilgili bazı sıkıntılar var. Ben bireye hizmet yerine genele hizmet anlayışını ön planda tutan bu anlayışla da çok önemli hizmetler yapılacağına inanıyorum. Hizmey yıllarımda Ankara’yı tanımış olmamamın yanında Düzce’yi de çok iyi tanıma fırsatım oldu. Bu nedenle teşkilatlarda çok sıcak ilgili bir davranış yanı sıra aday adaylığımdan duyulan bir memnuniyet gördüm.”diyerek yanıtladı.
AGC Başkanı Sadullah Ünsal’ın “Farklıllığınız nedir, 9 yılda ne yaptınız ki Düzce’li sizi temayülde neden desteklesin, “sorusuna ise;
Başvuruda bulunan 70 Aday adayının bir birinden farklı özellikleri ve her birinin ayrı ayrı birer değer olduğunu vurgulayan Tokgöz “Ben günü kurtarmak için değil uzun vadede yakından tanıdığım Düzce’nin gelecek yıllarını bir master planı ile belirlemek istediğini vurgulayarak; “Bugün gelişmiş şehirlerde baktığınızda şehirlerin tamamının yüz yıllar öncesi planlandığını gerek yeşil alan, gerek ulaşım gerekse sosyal mekanlar bina yükseklileri açısından sorunsuz olduğunu şaşkınlıkla izliyoruz.

DSC_1441
Benim dediğim olsun ısrarı olmadan bende bir master planı çerçevesinde Düzce sınırları içindeki her köşeyi üniversite, bilim adamları işbirliği yerel ve genel yöneticilerle birlikte halkı da içine katarak planlaması yapılması taraftarıyım. Bunun için elimden geleni yapacağım. Düzce2ye neler kazandırdığım konusunda ise 5084 sayılı yatırım ve teşvik kapsamına Düzce’nin alınması ve bunun sonrası Düzce’ye 300 işletmenin gelmesini sayabiliriz. Düzce Akçakoca yolunun kısa sürede tamamlanması,1980 lerde temeli atılan Küçük Sanayi Sitesinin yapımı, Düzce Üniversitesinin müstakil konuma getirilmesi, Akçakoca’ya işletme Fakültesinin kurulmasını sayabiliriz.Bütün bunlar Sayın Yakış ve onun danışmanı olduğum dönemlerde gerçekleşmiştir. Temayül önemli Ankara bunu dikkate alıp alamaması değil ben teşkilatların beğendiği bir aday olarak seçilmeyi isterim. Akçakocalıyı yanımda görmek isterim Birbirimiz bütünler olmalıyız. Bu anlayışla çalışırsak yaptığımız helvanın tadı çok dana lezzetli olur. 5084 ü çıkarttık ancak bu teşvikle Akçakoca’ya yapılan bir şey yok. Akçakoca’nın kalkınma ve gelişme için henüz hedef koyamamış olduğunu görüyorum. Turizm diyoruz da 30 km lik sahillerimizde modern oyun ve dinlence alanlarının olduğu tuvaleti duşu olan bir plaj gösterebilirmisiniz;? Diyeceksiniz ki bu şimdimi aklınıza geldi. Sahip olunan yetki ve konuma bakmak lazım. Sayın Yakış bu konuda önemli girişimlerde bulundu. Ancak öneriler bürokrasiye takıldı.Yerel yönetimlerin yaşadığı güçlükleri biliyorum. Aynı durum vekiller içinde geçerli. Bu nedenle diyorum ki bir şehirle ilgili yapılacak her şey şehir meclisinde görüşülmeli o şehirde yapılacakları şehrin sakinleri belirlemeli.” dedi.
Murat Aşık’ın; “Eksik hizmet geldiğini gördüğüm için milletvekilliğine talip oldum diyebilirmisiniz sorusunun yanıtına “% yüz bu nedenledir” diyerek başlayan Tokgöz” Ulaşımda raylı sistemin Düzce’yi kapsaması, Akçakoca’nın güneye doğru şehir planlaması, içinde Fındık ve Balık işletmelerinin de yer aldığı İhtisas Organizenin mutlaka getirilmesi konusunda neler yapıldığı ortada. Benzer çok eksiler var. Bu konularda herkes kendini sorgulamalı “şeklinde ifade etti.
Mustafa Turna’nın denizler ve Cik Cik avı ile ilgili sorusunu korsanlık olarak niteleyen Tokgöz “Bu haliyle aradaki boşlukları değerlendirerek acımasızca av korsanlıktır. Vekil olmam halinde sizlerin önünde bunun engellenmesi için ne gerekiyorsa yapacağım. “ diyerek yanıtladı.
Balıkçılık konusunda düzenlemeler yapılmasına dikkat çeken kokusunu biz çekiyor kaymağını Karamürselli yiyor” diyen Tokgöz, son sözünü ;mezatın Akçakoca’da yapılamasının sağlanmasının, her köye yada bölge bölge bir lisanslı depo kurulması gerektiğinin altını çizerek eksikleri neler olduğunu biliyorum. Bütün bunların çözüm kararlarını bölge insanıyla karar vererek hayata geçireceğiz. Yanlışın karşısında dik duracağım “diyerek tamamladı