akçakocaakçakoca haberakçakoca gazetesihaber akçakocaakçakoca son dakika
DOLAR
32,4972
EURO
34,9560
ALTIN
2.429,83
BIST
9.799,84
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
20°C
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Cuma Az Bulutlu
19°C
Cumartesi Az Bulutlu
16°C
Pazar Az Bulutlu
16°C
Pazartesi Az Bulutlu
18°C

İLKOKUL ÖĞRENCİLERİNE KÜRESEL ISINMANIN ÇEVRESEL ETKİLERİ KONFERANSI

İLKOKUL ÖĞRENCİLERİNE KÜRESEL ISINMANIN ÇEVRESEL ETKİLERİ KONFERANSI
28.02.2018 08:36
821
A+
A-

 

Akçakoca Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından, Mavi Bayrak projesi kapsamında gerçekleştirilen etkinlikler çerçevesinde, Tema Vakfı Kdz. Ereğli Temsilcisi & Ekonomist Nilgün Durak tarafından, Akçakoca Osmaniye İlkokulunda küresel ısınma ve çevreye etkileri konulu dördüncü sınıflara yönelik konferans verildi.

Tema Vakfı Kdz. Ereğli Temsilcisi Nilgün Durak, görsellerin yer aldığı sunum eşliğinde çocuklara yönelik yaptığı konuşmasında; Küresel ısınmanın, yaşam kalitemizi, ekonomik gelişmeyi ve içinde yaşadığımız çevreyi tehdit eder hale geldiğini vurgulayarak;” Küresel ısınma soluduğumuz havanın, kullandığımız suyun kirlenmesine, tabiat dengelerinin bozulmasına ve insan sağlığının bozulmasına neden oluyor. Özetle, küresel ısınma hepimizin içinde yaşadığı bu gezegendeki yaşamı tehdit eder hale geliyor. Bu nedenle, küresel ısınmaya çareler üretmek ve daha da önemlisi bu çözümleri uygulamak her birimizin görevi. Dünya iklim sisteminde değişikliklere neden olan küresel ısınmanın etkileri en yüksek zirvelerden, okyanus derinliklerine, ekvatordan kutuplara kadar dünyanın her yerinde hissediliyor. Küresel ısınmaya bağlı olarak dünyanın bazı bölgelerinde kasırgalar, seller ve taşkınların şiddeti ve sıklığı artarken bazı bölgelerde uzun süreli, şiddetli kuraklıklar ve çölleşme etkili oluyor. Kışın sıcaklıklar artıyor, ilk bahar erken geliyor, sonbahar gecikiyor, hayvanların göç dönemleri değişiyor. Yani iklimler değişiyor. İşte bu değişikliklere dayanamayan bitki ve hayvan türleri de ya azalıyor ya da tamamen yok oluyor. Küresel ısınmayı engellemek için yapmamız gereken şeyleri şu şekilde özetleyebiliriz. Her zamankinden daha sık yürümeli, bisiklet kullanmalı ve toplu taşıma araçlarından daha çok faydalanmaya özen gösterilmeli. Evimizden çıkan çöplerin sadece yarısını geri dönüştürerek karbondioksit tasarrufu sağlamalı.  Bol bol ağaç dikilmeli. Rüzgar enerjisi, güneş enerjisi, jeotermal enerji ve diğer yenilenebilir enerji kaynaklarını teşvik etmeli. İsraf yapılmamalıdır ( su, elektrik vb.) ” diye ifade etti.

Konferans sonrası çocuklara çevre bilinci oluşmasına katkı verecek broşürler dağıtıldı.