akçakocaakçakoca haberakçakoca gazetesihaber akçakocaakçakoca son dakika
DOLAR
32,5148
EURO
34,6923
ALTIN
2.491,71
BIST
9.548,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
24°C
İstanbul
24°C
Az Bulutlu
Çarşamba Az Bulutlu
20°C
Perşembe Az Bulutlu
18°C
Cuma Yağmurlu
16°C
Cumartesi Az Bulutlu
18°C

AKÇAKOCA DA TURİZM İŞLETMELERİNİN ALABİLECEĞİ DESTEKLER

03.02.2018 21:38
696
A+
A-

Akçakoca ilçemiz Batı Karadeniz Bölgemizin en güzide ve tercih edilen turizm yerlerinden biridir. İstanbul ve Ankara İllerimize günübirlik yakınlıkta olması buna en büyük etkendir. En büyük handikabımız ise Karadeniz ikliminin verdiği olumsuzluklar olmaktadır. Sezon Akdeniz ve Ege iklim bölgemizdeki yerlere göre çok kısa olmakta bazen ilkbahardan direk sonbahara geçilebilmektedir. Bazı yıllarda Karadeniz’in deniz faaliyetlerine izin verdiği günlerin azlığı ve yağışların zamansız ve ani olması turizm işletmelerimizi üzmekte yeni arayışlara ve turizm faaliyetlerini çeşitlendirme düşüncesine itmektedir.

Turizm İşletmelerinin başarılarında temel ölçü müşterilerinin tesisten memnun olarak ayrılmasını sağlamaları ve tesisi kullanan müşterilerin arkadaşlarına tavsiye etmeleri olmaktadır. Bunun içinde müşterilerine deniz aktivitelerinden kalan zamanlarında hoş vakit geçirmelerini sağlayacak eğlence alanları, sosyal aktivite alanları, kültür sanat etkinlik alanları gibi mekânlar ve ortamlar sağlamaları gerekmektedir. Müşterilerin memnuniyeti bu alanların çokluğu ve kalitesi ile doğru orantılı olmaktadır.

Bir turizm işletmesindeki müşteriler denize girmenin dışında akşamları sosyal bir aktiviteye katıldıklarında, çocukları ile eğlenebileceği bir alanda vakit geçirdiğinde, doğa yürüyüşü veya rafting gibi bir faaliyete katıldığında, tekne ile şehri denizden seyredebileceği bir gezi programına katıldığında işletmeden daha fazla bir memnuniyetle ilçemizden ayrılmaktadır.

Yine aynı şekilde turizm işletmelerinin işletme belgelerinin sınıfının yükselmesi ile standart sunulan hizmetler artmakta buna bağlı olarakta müşteri memnuniyeti artmaktadır.

İşte tüm bu ihtiyaçları gören Kalkınma ajansımız Turizm mali destek programını müracaata açmıştır.

Doğu Marmara Kalkınma Ajansımızca müracaatlarına başlanılan bu program kapsamında İlçemizdeki tüm turizm tesisleri müracaat edebilecek ve 400.000 TL ye kadar hibe alabileceklerdir.

Program kapsamında turizm işletmelerinin yapacağı derece yükseltme maliyet ve masrafları, her türlü dinlence, kültür, sanat ve spor faaliyetlerinin çeşitlendirilmesi masraflarına hibe desteği alınabilecektir. türk ifşa

Programın özeti aşağıda verilmiş olup özellikle Turizm işletmecilerimiz için fırsatlarla dolu bir programdır.

Sonra duymadıydım, tüh baksaydım, ne olduğunu anlamamışım diye dövünmeyin!

Adı: Turizm Mali Destek Programı
Yılı:  2018
İlan Tarihi: 29/12/2017
Son Başvuru Tarihi: 23 Mart 2018  Saat: 23.59
Referans Numarası: TR42/18/TURİZM

Programın Amacı

“Turizm Mali Destek Programı”nın amacı, turizm sektöründe yüksek katma değerli hizmetlerin geliştirilmesine katkı sağlayarak bölgenin turizm gelirlerinden aldığı payın artırılmasıdır.

Programın Öncelikleri

  1. Turizm sektöründe iştigal eden işletmelerin ulusal ve uluslararası akreditasyonun sağlanması, işletme belgesi sınıfının artırılması
  2. Turizm sektöründe iştigal eden işletmelerde dinlence, kültür, sanat ve spor faaliyetlerinin çeşitlendirilmesi
  3. Turizm sektöründe iştigal eden işletmelerde hizmet kalite ve kapasitesinin yükseltilmesi
  4. Sağlık turizmi altyapısının geliştirilmesi
  5. Turistlere yönelik bölgeyi tanıtıcı oyuncak, hediyelik eşya ve yöresel ürünlerin üretimi

Desteklerin Tutarı

Bu program çerçevesinde verilecek destekler aşağıda belirtilen asgari ve azami tutarlar arasında olacaktır:

  • Asgari tutar: 40.000 TL
  • Azami tutar: 400.000 TL

Kimler Başvurabilir?

  • KOBİ statüsündeki işletmeler
  • Kar amacı güden kooperatif ve birlikler

Örnek Proje Konuları

  • Turizm sektöründe iştigal eden işletmelerin ulusal ve uluslararası akreditasyonun sağlanması, işletme belgesi sınıfının artırılması
  • Turizm sektöründe iştigal eden işletmelerde dinlence, kültür, sanat ve spor faaliyetlerinin çeşitlendirilmesi
  • Turizm sektöründe iştigal eden işletmelerde hizmet kalite ve kapasitesinin yükseltilmesi
  • Sağlık turizmi altyapısının geliştirilmesi

Turistlere yönelik bölgeyi tanıtıcı oyuncak, hediyelik eşya ve yöresel ürünlerin üretimi ifşa

Yazarın Diğer Yazıları