JavaScript must be enabled in order for you to see "WP Copy Data Protect" effect. However, it seems JavaScript is either disabled or not supported by your browser. To see full result of "WP Copy Data Protector", enable JavaScript by changing your browser options, then try again.
SON DAKİKA

reklam

ADD DAVET ETTİ GELİYOR

Kdz. Ereğli ADD’nin kahvaltılı toplantısı, Avar’ın söyleşisi ile son bulacak.


reklam
Bu haber 27 Mart 2018 - 10:09 'de eklendi ve 247 views kez görüntülendi.

Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Kdz. Ereğli Şubesi, 8 Nisan 2018 Pazar günü Mühendisler Derneği’nde bir kahvaltı düzenlediğini bildirdi. Üniversite öğrencilerine burs temin etmek amaçlı düzenlenen kahvaltının ardından, aynı gün akşam Alevi Kültür Derneği’nde saat 15.00 ile 17.00 arasında da Banu Avar bir söyleşi sunacak.

 


BANU AVAR KİMDİR?

18 Temmuz 1955 yılında Eskişehir’de doğdu. Gazetecilik hayatına Süreç dergisinde başlayan Avar,1980’li yıllarda Günaydın, Dünya, Vatan gazetelerinde dizi yazılara imza attı, muhabir olarak çalıştı.

Londra City Üniversitesinde yüksek lisans yaptı. Londra’da BBC Türkçe bölümünde radyoda çalışırken BBC televizyonu belgesel kurslarına katıldı. Ardından TRT Londra muhabirliğine getirildi. TRT’de yayınlanan 32. Gün programının ilk yıllarında Londra muhabirliğini yaptı.

Kıbrıs belgeseli, Demirkırat gibi belgesellerde yapımcı ve araştırmacı olarak görev aldı. 1985 yılından beri yapımcı ve yönetmen olarak çalışıyor.

1999’da TRT 1 ve TRT 2’de yapımcılığını, yönetmenliğini ve sunuculuğunu üstlendiği Mozaik, Kaleydeskop gibi programları yayınlandı. I. Ceasar, Crimean War, The Great Game ve Troy gibi BBC ve Discovery Channel belgesellerinin Türkiye prodüktörü olarak yer aldı.

1999’da Tv 8’in Belgesel Bölümünü kurdu, 2004’e kadar belgesel bölümünde yönetmen olarak birçok belgesele imza attı.

2004 yılında Tv8 belgesel bölümü kapandıktan sonra görevinden ayrılarak, TRT 1’de Sınırlar Arasında isimli haber belgesel programın yapımcı ve yönetmenliğine başladı.


Filmografisi

Deniz (1999)
Hayatım Müzik (Mayıs 1999-Ocak 2000)
Önemli müzik adamlarının yaşam öyküleri( 15 Bölüm )
Depremle Yaşamak (2000) ( 10 Bölüm )
Unutulan Yıllar (2000)
Denizciler Belgeseli (2000-2001)
Deniz kuvvetleri Komutanlığı desteğiyle Türkiye’nin denizcilik tarihi
Deniz Kuvvetleri, Deniz Ticareti ve Deniz Sporunun tarihi ve bugünü ( 9 Bölüm ) Türkiye Sevdalıları (2000-2001)
Afganistan : Devlerin Savaş Alanı (2002)
Ohri Ohri Güzel Ohri (2002)
Artık Biz De Varız (2002)
Atletin Adı : Süreyya (2002)
Bir Zamanlar Kıbrıs’ta (2003)
Unutulan Yıllar (2003)
Kafkaslarda Politik Bir Satranç Ustası : Rıza Oğlu Haydar Aliyev (2004)
Sınırlar Arasında (2004)


Kitapları

Sınırlar Arasında – Hüznün Toprağı Balkanlar’dan Geleceğin Gücü Avrasya’ya ( ISBN: 9752934587 )
Avrasyalı Olmak (ISBN: 9944975613 )
Hangi Avrupa?


Ödülleri

Türk Yazarlar Birliği, Yılın Televizyon Programcısı Ödülü. 2005
TÜRKSAV Hizmet Ödülü 2005
Çağdaş Gazeteciler Derneği Televizyon Haber Ödülü 2006

 

Hits: 180


reklam