akçakocaakçakoca haberakçakoca gazetesihaber akçakocaakçakoca son dakika
DOLAR
32,5681
EURO
35,0219
ALTIN
2.427,05
BIST
9.722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
20°C
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Cuma Az Bulutlu
19°C
Cumartesi Çok Bulutlu
16°C
Pazar Az Bulutlu
18°C
Pazartesi Az Bulutlu
18°C

AKÇAKOCA ROTARY DEN FELÇLİ HASTAYA AKÜLÜ ARAÇ

AKÇAKOCA ROTARY DEN FELÇLİ HASTAYA  AKÜLÜ ARAÇ
11.04.2018 17:20
762
A+
A-

Yaklaşık 5 yıl önce beyin kanaması geçirmesi nedeniyle vücudunun büyük bölümü felç olan ve yürüyemeyen Rıfat Reçber (69) isimli vatandaşa Akçakoca Rotary Kulübü Akülü Araç Hediye Etti.

Rıfat Reçber kendisine hediye edilen akülü tekerlekli sandalyeyi görünce çok duygulandı ve  sevinç gözyaşları döktü.

 

Rıfat Reçber’in felç nedeniyle 5 yıl boyunca yatağı bağlı yaşadığını tespit eden Akçakoca Rotary Kulübü, Kaymakamlık ile işbirliği yaparak  hastaya akülü tekerlekli sandalye hediye etmek için gerekli girişimleri başlattı.

Akçakoca Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı yöneticileri ile, Akçakoca Rotary Kulübü ve genç rotayenlerden oluşan Rotaract kulübü üyeleri, akülü arabayı  felçli hasta Rıfat amcanın evine götürdüler.

Akülü tekerlekli sandalyenin hediye edildiği felçli hasta Reçber’in, mutluluk gözyaşlarını tutamadığı görüldü.

Engelli Rıfat Amca’yı evden dışarı çıkararak  bir süre  evinin önünde akülü aracıyla bir süre gezinti yaptı.ran ve ona aracın kullanımı hakkında bilgiler veren Akçakoca Rotary Kulübü Başkanı Cemil Gülez, gazetemize yaptığı açıklamada, OSTİM Rotary Kulübü ile ortak çalışma bir proje kapsamında Akçakoca’ya akülü araçlar kazandırdıklarını söyledi.

Daha önce de birçok kez yardım talebini  karşıladıklarını sözlerine ekleyen Başkan Gülez, “İlçemizde daha önce bir hastaya bir akülü araç hediye etmiştik. Tabi ki bunları Akçakoca Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma Vakfı’ndan ihtiyaçlı hastaları tespit ederek yapıyoruz. Biz hastaya bakmaya geldiğimizde hastalık nedeniyle ayaklarının tutmadığını bir araç İhtiyacı olduğunu gördük. Bunun üzerine OSTİM Rotary kulübü ile bu yardımı yaptık.Yapmaya da devam edeceğiz ” dedi.

Gülez,”  Reçber abimizin duygulanmasını  görünce bizlerde duygulandık. Konuşacak bir şey bulamadım.Eşi de başında duruyor. Herkesin başına böyle şeyler gelebilir. Olmaz diye bir şey yok. Önemli olan birbirimize sahip çıkmaktır. Tekrardan Reçber ailesine geçmiş olsun diyorum. Bu araçla gezebilecek olması bizim için büyük bir mutluluk” dedi.

 







ETİKETLER: